מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי כלל ניתוחי הסרת המשקפייםדורי03/09/2010
דיברתי עם מהנדס לייזרים רפואיים לשימושים שונים, בין השאר לניתוחי הסרת משקפיים, והוא אמר לי שהטכנולוגיה עדיין לו מפותחת מספיק להבטיח שלא יהיו תקלות בעתיד ואם הייתי הבן שלו הוא לא היה נותן לי לעשות ניתוח כזה היום... אולי יותר לקראת גיל ה40 שלי.
הוא אומר שהניתוחים מתבצעים על ידי דיקוק עובי הקרנית או משהו כזה וזה נותן פיתרון לזמן הקרוב אבל בגיל מבוגר יותר כשמבנה העין מתדרדר מפאת הזקנה אז יש צורך בתיקון חוזר - אבל בגלל שהעין כבר דקה אז אי אפשר לעשות זאת.
מה שאני שואל בעצם זה האם כל הניתוחים להסרת משקפיים בלייזר מתבצעים על ידי דיקוק הקרנית, או שיש גם פתרון אחר? (לא זוכר את השם המקצועי, אבל הניתוח של ליטוש העין הוא גם כזה?)
והאם יש בעיה כלשהי עם המספרים ו/או הצילינדר שלי שמונע ממני לעשות את הניתוחים האלו...
לצורך העניין אני בן 22 ואלה המספרים שלי, כשבשנה וחצי האחרונות המספר בעין ימין לא השתנה ובשמאל עלה ברבע מס' בלבד:
R - 2.00 - 2.25 X 80
L - 3.25 -1.75 X 90* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה קטנה...
דורי04/09/2010מה קורה לגבי היחשפות לשמש אחרי חודש אחרי חצי שנה?
ראיתי שיש כמה ששאלו לגבי משקפי שמש... יש בעיה כלשהי עם העיניים מבחינת חשיפה לשמש? אני חייב ללכת עם משקפי שמש כל החיים במהלך היום? חחחח או שזה רק בהתחלה אחרי הניתוח?...
למשל אני מתכנן טיול סקי לאחרי הניתוח נגיד בכמה חודשים... ששם השמש גם באה מלמעלה וגם יש החזר מהשלג אז זה פי 2 שלג (ובן דוד שלי שלא עשה ניתוח לא הלך עם משקפי שמש והתעוור זמנית ליום - אז יש פה סכנה גדולה מהבחינה הזו).... א ז אם עברתי ניתוח כממה חודשים לפני - יש בעיה עם זה? עדיף שאני לא אצא לטיוחל אחרי? או כל החיים??
אני פשוט מבולבל... חח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהבזמן הריפוי (לא כל החיים)
ד''ר נדב בלפר12/09/2010יש להקטין החשיפה לשמש - ולכן ממליצים על משקפי שמש טובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהכל הניתוחים
ד''ר נדב בלפר12/09/2010מלטשים את הקרנית. זה הרעיון. הניתוח מיועד לטיפול בראיה לרחוק - לא קרוב
לכך אין עדיין טיפול מוכח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהמה לגבי ניתוח עתידי נוסף?
דורי14/09/2010אם מישהו עושה ניתוח לתיקון הראייה עכשיו... ואחרי הרבה שנים (כשהוא בגיל 50-60) יש לו בעיה בעין.. אז אפשרי לעשות ניתוח חוזר? ניתוח נוסף?
או שבגלל שכבר נעשה ניתוח בעבר ועובי הקרנית קטן יותר מבמקור אז ישנה אפשרות שלא יהיה ניתן לעשות ניתוח נוסף?
ואחרי כחודש אז לא אמורה להיות רגישות לשמש... ואפשר ללכת בלי משקפי שמש ולעשות הכל כמו לפני הניתוח (מבחינת חשיפה לשמש), נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהמה ילד יום
ד''ר נדב בלפר16/09/2010שלום
איני יודע מה יהיה אז. כעת יש אנשים שביתעו הניתות לפני 20-15 שנים ועוברים ללא בעיה ניתוח נוסף (אם המדדים מתאימים) או ניתוח קטרקט לפי הצורך
משקפי השמש מומלצים תמיד לכולם. אחרי ניתוח PRK או LASEK - לחודשיים ימים באדיקות
גמחט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)