מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאסק- תוצאות ניתוח..מור01/12/2007
שלום רב. עברתי ניתוח מסוג LASEK לפני 3 שבועות במכון עיניים. מה שקורה זה שבסביבות שבוע וחצי אני חשה שעין ימין רואה הרבה פחות טוב מעין שמאל.. הראייה היא דיי מטושטשת בעין זו..אני יודעת שצריך לחכות זמן להחלמה מוחלטת אבל אני חוששת שהמצב לא ממש הולך להשתפר ושהניתוח לא הצליח. אני מוטרדת מהעניין מאוד, וממש חוששת מתיקון כי ההחלמה של השבוע הייתה לי ממש קשה.האם מצב של עין פחות רואה טוב מעין שניה זה מצב טבעי?? כמה זמן אפשר להעריך פחות או יותר שהניתוח הצליח?
תודה מראש..מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצטרפת למור- עברתי ניתוח אינטרלאסיק
שירי01/12/2007במכון עיניים לפני כשבוע וחצי כבר בהתחלה ראיתי לא טוב בעין שמאל, ומאז אי שיפור, בדיקה אצל אופטמיטריסט גילתה כי אני רואה 6 מתוך 20 וכי יש לי מספר פלוס לא מבוטל וצילנידר בעין. הרופא המטפל טוען שזה כתוצאה של יובש בעין, האם זה יתכן? בינתיים אין כל שיפור? האם יובש בעין יכול להביא לראייה כל כך לקוייה בעין? ולמה אין כל שיפור בינתיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההתאוששות לאחר ניתוח מתחת לכיפה
ד''ר דוד לנדאו02/12/2007שירי שלום,
שיטת האינטרלאסיק שייכת לשיטות הלייזר מתחת לכיפה, בשיטה זו התאוששות הראיה אמורה להיות מהירה (תוך 72 שעות).
יובש אכן יכול לגרום לאי סדירות של האפיתל והפרעה בראיה וכתוצאה מכך לתוצאות בדיקה אופטומטריסטית חריגות.
ממליץ מאוד להתמיד עם טיפות של דמעות מלאכותיות ללא חומרי שימור.
בכל מקרה ממליץ מאוד על קשר הדוק עם הרופא המנתח על מנת לשלול בעיות אחרות.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתגובה לשירי
ד``ר עמי הירש03/12/2007שירי שלום,
יובש בהחלט יכול לגרום למצב שאת מתארת.
באם התופעה לא חולפת תוך מס' ימים - לפחות 10 , תוך כדי הקפדה על הרטבה של העין , צרי קשר והגיעי לבדיקה
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהסבלנות אחרי ניתוחי LASEK
ד''ר דוד לנדאו02/12/2007מור שלום,
כפי שדן כתב לך, ההחלמה אחרי ניתוחי לייזר להסרת משקפיים עלפני השטח כמו LASEK מחייבת סבלנות וסובלנות עד שהראיה מתייצבת.
אני מבין את החששות שלך אך העצה היחידה שאני יכול לתת לך כרגע היא - העזרי בסבלנות.
כמנתח ותיק אני יודע שלעיתים אני חייב להיות גם פסיכולוג ולכן אני תמיד מציע למטופלים שלי להיות פתוחים איתי ובכל מקרה של חשש או ספק לבא לשבת איתי וללבן את הדברים.
הרבה פעמים שיחה כנה ותאום ציפיות חוזר עוזרים רבות ובסופו של דבר מגיעים ליעד גם אם הדרך קצת ארוכה.
לדעתי את צריכה להיות סבלנית עד סביבות שלושה חודשים מהניתוח עד שהכל מתיישב במקום ורק אז אפשר להעריך הערכה ראשונית אם יש בעיה או שהכל בעצם בסדר.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)