מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח לתיקון ראיה לבן 40אופיר05/12/2007
שלום,
אני בן 40 (עוד כמה חודשים, אבל מילא...) וסובל מקוצר ראיה. יש לי מספר קטן אומנם, אבל אם אני הולך ברחוב אני לא אזהה מישהו שאני מכיר ממרחק 20 מטר, ובאופן כללי מרגיש שהעולם קצת מעורפל).
הייתי רוצה לעשות ניתוח לתיקון ראיה, אבל שמעתי שלא עושים את זה למי שקרוב לגיל 40 או עבר אותו, כי אז הוא יזדקק למשקפיים עבור ראיה קרובה (למשל, לקריאה)
האם זה נכון באופן גורף? אם לא, באילו מקרים אפשר לעשות ניתוח כזה ללא תשלום מחיר כבד מדי בראיה הקרובה?
תודה,
אופיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זוקן ראיה
ד''ר דוד לנדאו07/12/2007אופיר שלום,
ניתוחי הלייזר להסרת משקפיים נועדו לתקן את ליקוי הראיה לרחוק.
האפשרות לראות גם לרחוק וגם לקרוב מקורה במערכת המיקוד הטבעית.
מערכת זו מבוססת (על פי התיאוריה המקובלת) על העובדה שכאשר אנחנו צעירים העדשה הטבעית שלנו, הנמצאת בתוך העיניים גמישה ורכה והשרירים הנמצאים בתוך העיין (ciliary muscles) יכולים למתוח או להרפות אותה ועל ידי זה לשנות את העובי שלה, שינוי העובי משנה את יכולת המיקוד של העדשה ומאפשר לנו לראות לרחוק ולקרוב.
בסביבות גיל 40 העדשה נעשית נוקשה ואין לשרירים אפשרות לשנות את העובי שלה כמו בעבר.
אנחנו מוצאים עצמנו מקובעים בפוקוס הטבעי של העין. אנשים ללא ליקוי ראיה ימשיכו לראות טוב לרחוק את יזדקקו למשקפיים לקרוב. קצרי הראיה לעומת זאת ימשיכו לראות טוב לרחוק דרך המשקפיים או עדשות המגע שלהם אך יאלצו להסיר אותם על מנת לראות לקרוב.
ניתוחי הלייזר להסרת משקפיים מתקנים את ליקוי הראיה לרחוק אך לא משפיעים על תהליך זוקן הראיה כך שאנשים עם קוצר ראיה לא גבוה לאחר גיל 40 בעצם מחלפים בין משקפיים לרחוק למשקפיים לקרוב אם הם עוברים את הניתוח.
אני ממליץ לבני ארבעים ויותר לעבור את הניתוח רק אם הם רוב היום זקוקים לראיה לרחוק (נהגי מוניות למשל) אחרת אין לניתוח כל ערך עם מחליפים זוג בזוג.
חלופה אחרת היא לבצע monovision זאת אמרת לתקן עין אחת באופן מלא לרחוק ואת העין השניה לתקן באופן חלקי כך שהיא תישאר עם קוצר ראיה נמוך. שיטה זו היא פשרה המאפשרת להסתדר ללא משקפיים מרבית היום אך כדי לראות דברים ממש קטנים בכל זאת זקוקים למשקפיים לקרוב.
בעתיד נוכל לבצע ניתוח קטרקט מניעתי )refractive lens exchange) לבני 50 ומעלה תוך השתלת עדשה מלאכותית תוך עיניית מולטי פוקלית. עדשות אילו יאפשרו ראיה סבירה לרחוק ולקרוב.
בכל זאת יהיה בזאת משום פשרה מכיוון שעדין אין לנו עדשה המוסגלת להחליף לגמרי את העדשה הטבעית בשברא האלוהים. כמובן יהיה צורך גם לקחת בחשבון את הסיכונים שבניתוח זה כולל הסיכון הנדיר לאובדן ראיה ועין כתוצאה מזיהום, דימום תוך עיני או היפרדות הרשתית.
לסיכום:
יש מספר קטן של חלופות עבור אנשים מעל גיל 40 בניסיון לתת מענה לצורך לראות גם לרחוק וגם לקרוב ללא משקפיים אך נכון להיום שיטות אילו מהוות פשרה ולא פיתרון אולטימטיבי.
ממליץ להמתין עוד מספר שנים להתדקמות הטכנולוגית שלדעתי תביא מהר מאוד לפיתרון מעשי.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)