מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סוגי מכשיריםלבנת29/01/2011
שלום,
עברתי בדיקת התאמה במכון עיניים ובאסותא אופטיקל ונמצאתי מתאימה לניתוח LASEK/ PRK/ ASA (הבנתי שזה פחות או יותר אותו הניתוח רק שמות שונים...)
בעיניים אמרו לי שמשתמשים במכשיר - visx star-4 אמריקאי וניתן להוסיף טכנולוגית CV.
באסותא משתמשים בshwind גרמני וניתן להוסיף טכנולוגית WF.
השאלה שלי היא איזה מכשיר טוב יותר, או בטיחותי יותר וכו'.. וגם, מה ההבדל בין WF ל - CV.
שאלה נוספת: באסותא משתמשים במיטומיצין מדולל במהלך הניתוח, בטענה שהוא מפחית לגמרי את הסיכון להצטלקות בעין (HAZE). א. האם נכון? ב. הבנתי שבחלק מהמכונים לא משתמשים בחומר זה מכיוון שהוא חזק. מה דעתך בנושא, האם בעיניים משתמשים גם כן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוגי מכשירים - תגובה
ד''ר נדב בלפר29/01/2011שניהם מכשירים מתקדמים ובשני המקומות יש מנתחים עתירי נסיון
גם בעיניים משתמשים במיטומיצין במקרים מסויימים
אני חושב (אין לי מידע מחקרי אובייקטיבי להוכיח זאת) שניתן לקבל תוצאה דומה וטובה מאד בשני המקומות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהסוגי מכשירים - תגובה
פרופ' ישראל קרמר13/02/2011שלום רב,
טכנולוגיית ליטוש לייזר מסוג CV משתמשת בסוג מתוחכם יותר של WF הנקראת IRS, כלומר Iries Recognition System, שזו מערכת המסוגלת לנוע אחרי התנועות הסיבוביות של העין בזמן ליטוש הלייזר, וכן גם להתאים את עצמה למרכז הגיאוגרפי של האישון בתנאי תאורה שונים כולל בחשיכה. טכנולוגיית הWF לעומת זאת אינה מסוגלת לבצע פעולות אלו, למיטב ידיעתי. לכן, ליטוש לייזר בVISX מסוג CV הוא יותר מדוייק, ומונע סינוורים בלילה ביעילות רבה.
בנוסף מומלץ להשתמש תמיד במיטומיצין למניעת צלקות לאחר PRK.
בברכה,
פרופסור ישראל קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)