PRK-שאלה לפרופ' קרמר

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• PRK-שאלה לפרופ' קרמר
    עדי
    15/03/2011

עברתי ניתוח מסוג PRK בעין אחת, מספר לפני ניתוח -4.25 ללא צילינדר. לאחר בדיקה של חודש וחצי לאחר ניתוח יצא שבניתוח הוסר עובי שכבה כולל של 95. הראיה עדיין אינה מושלמת ולקרוב יש בעיה, אינני רואה טוב לקרוב וחפצים מקרוב נראים קטנים יותר ודהויים יותר בצבעם (העין השניה לא נותחה עדיין כך שיש עם מה להשוות). בבדיקה אצל אופטומטריסט נאמר שיש +1 בערך.
    1. עד כמה שידוע לי עובי ממוצע של קרנית שמוסרת עבור כל דיופטר ב PRK זה בסביביות 10-15. הכיצד יתכן שעבור מס' שלי ירד 95?
    2. יתכן שהורדה שכבה גדולה מדי ולכן נוצרה הבעיה של ה +?
    3. כיצד עלי לנהוג לגבי ניתוח של העין השניה, אם בזו שנותחה אייני רואה טוב לקרוב וגם לרחוק הראיה עדיין לא 100%.
    אודה על תשובתך המפורטת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    PRK-שאלה לפרופ' קרמר

הוספת תגובה

• PRK-שאלה לפרופ' קרמר - תגובה

פרופ' ישראל קרמר
    16/03/2011

שלום רב,

1. העומק הכולל של הליטוש מגיע לעיתים ל-20-20 מיקרון, תלוי ברוחב הליטוש, בסוג הלייזר ושיטת הליטוש.
    2. לא, אין קשר בין עומק הליטוש עצמו לבין ה+ הנותר לאחר הניתוח.
    3. כדאי להמתין עד שחלק גדול מה+ יירד עם הזמן, ולהרכיב עדשת מגע אופטית בעין הלא מנותחת.
    אני מאמין שה+ יירד בהדרגה עם הזמן ויש להפסיק טיפות סטרואידים כבר עכשיו(במידה והנך משתמש בהן).
    לחילופין, ניתן לעשות כבר את העין השניה ולקוות שה+ יירד מהר. אם לא ירד תוך 6 חודשים- יש לשקול תיקון אם זה יפריע מאד.

בברכה,
    פרופ' קרמר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו