מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רוחק ראייה בעקבות PRKרן31/03/2011
לפני 3 וחצי חודשים עברתי ניתוח PRK.
לפני הניתוח הייתי קצר ראיה (בסביבות 4.5- בשתי העיניים). כרגע (ביקורת 3 ח') יש לי 0.5+ בעין הדומיננטית, ו 0.5- בשניה. למרות ההפרש הקטן אני ממש לא מסוגל לקרוא, ולמרות שעברתי להאזנה ל-Audio books הייתי שמח בכ"ז לחזור לחווית הקריאה הזכורה לי כמהנה ביותר.
הרופא נתן לי תרגילי פוקוס לעיניים, ולאחר שבועיים שאינני רואה שיפור ותהיתי:
א. האם אכן זה הפתרון המקובל והאם הוא בכלל עובד? מתי לצפות לשיפור?
ב. האם אולי ניתוח לתיקון ה-0.5+ אפשרי/הגיוני? או שמא ניתוח תיקון לעיין השנייה?
ג. האם אפשר לדעת אם מה שאני חווה הוא רוחק ראיה או בכלל זוקן ראיה (אני בן 43)
ד. האם משקפי קריאה יעזרו לי? האם כדאי לי להשתמש בכאלה?
תודה מראש,
רן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוחק ראייה בעקבות PRK - תגובה
ד''ר נדב בלפר31/03/2011שלום
לי זה אכן נשמע כ"זוקן ראיה"
בכל זאת - יש לתרגילים סיכוי
אני צופה בעתיד הלא רחוק צורך במשקפי קריאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהזוקן?
רן31/03/2011העניין הוא שלפני הניתוח קראתי ללא בעיה, מה שמרמז על הזדקנות די מהירה, לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהזוקן? - תגובה
ד''ר נדב בלפר31/03/2011לא ממש
האם יכולת לקרא עם (!) המשקפיים? אני מניח שהעדפת להסיר אותן. כלומר הורדת את המינוס שלך על מנת לקרוא. אותה מתמטיקה כמו מי שלא זקוק למשקפי מרחק ומוסיף פלוס לקריאה
עכשיו אתה לא זקוק למשקפי מרחק - ואתה כאחד האדם
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהזוקן?
רן31/03/2011הממ. שאלה טובה. הייתי מס' שנים עם עדשות מגע ובד"כ (לא תמיד) אכן הייתי מוריד אותן לפני שקראתי ספר (לפני השינה) אבל בעבודה מעולם לא הסרתי אותם וקראתי חומר מקצועי (מנייר מודפס) ללא בעיה. יתכן שהתאורה בעבודה ובחדש שינה שונה משמעותית - אולי זה ההבדל?
סה"כ 3 חודשים וכבר קשה לי לזכור. כנראה שזה "זוקן" כללי, לא רק של הראיה... כואב ומצער...
אז אתה חושב שהתרגילים חסרי תכלית (שינוי פוקוס לאורך נקודות על דף הצמוד לאף)?
תודה עבור התגובות המהירות!
רן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהזוקן? - תגובה
ד''ר נדב בלפר31/03/2011זהו תהליך מתמשך ... קשה ממש לזכור איך ראינו קודם
ואים החזקנו את הדף
איזו תאורה היתה יותר טובה
בכל אופן - האור החלש במסעדה כבר לא נחשב רומנטי...... אלא חסר
שווה לנסות את התרגילים למשוך עוד כמה חודשים או שנים
ודאי לא יזיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהרוחק ראייה בעקבות PRK - תגובה
ד``ר עמי הירש01/04/2011ככול הניראה ההפרש בין העיניים נובע מתכנון מוקדם של הרופא המנתח שהשאיר בעין אחת -0.5 על מנת לא לפגוע ביכולת הקריאה. ניראה לי שההפרעה אותה אתה מתאר נובעת יותר מה+0.5 בעין הדומיננטית לרחוק, אך ככלל זכור שהתוצאה הסופית לאחר PRK יכולה להיות מושגת גם כעבור חצי שנה ואני ממליץ לך בחום להמתין בסבלנות עוד שלושה חודשים.
בברכה,
ד"ר עמי הירש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהרוחק ראייה בעקבות PRK
רן01/04/2011אכן זה היה התכנון (בגלל הגיל) ואכן אני מרגיש שהבעיה היא ה- 0.5+ למרות שאין ספק שהראיה למרחוק טובה מאי פעם, וזה מעולה.
לכן עלתה שאלתי - האם את ה- 0.5+ (תיקון יתר?) כדאי / אפשר לתקן (ומובן שאמתין חצי שנה, כהמלצת הרופא המנתח)?
בנוסף באותה העין יש לי יובש בעיקר כשאני מתעורר בבוקר - אני לא יכול לפתוח את העין (ללא כאבים) אחרי השינה מבלי לטפטף טיפת ריפרש. אולי גם זה קשור איכשהו. אגב, האם היובש הזה נוטה לעבור ? כעבור כמה זמן?
תודה,
רן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)