כפל ראייה והילות

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• כפל ראייה והילות
    ליטל
    04/01/2008

אני כמעט שלושה חודשים אחרי הניתוח (לאסק) . אני רואה די טוב אבל שאני שמה את הטיפות F.M.L אני רואה ממש ברור. הלכתי לביקורת אצל המנתח והוא אמר לי שהראייה שלי עדיין לא יציבה ויש לי בערך 3\1 מספר וצילינדר( שאגב לא היה לי לפני הניתוח), מתי הראייה שלי תתייצב?
    בנוסף לזאת יש תופעה שממש מטרידה אותי אני רואה כפול בכתוביות בטלוויזיה למשל וגם באותיות של שלטים..הכפל ראייה קורה לי בד"כ שאני מסתכלת על דברים ממרחק. וגם אני רואה הילות לא רציניות בכל מיני חפצים. התופעה לפעמים פחות חמורה ולפעמים יותר חמורה. מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    כפל ראייה והילות

הוספת תגובה

• כפל ראייה והילות

ד``ר עמי הירש
    07/01/2008

תופעות ההילות וכפל הראייה נובעות מעצם שארית של צילינדר בעין אחת.
    לא מקובל להשתמש בטיפות F.M.L מעבר ל 3 חודשים מהניתוח.
    גשי לרופא המנתח שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לקבל חוות דעת נוספת מד"ר לנדאו

מנותח
    08/01/2008

אני כמעט שלושה חודשים אחרי הניתוח (לאסק) . אני רואה די טוב אבל שאני שמה את הטיפות F.M.L אני רואה ממש ברור. הלכתי לביקורת אצל המנתח והוא אמר לי שהראייה שלי עדיין לא יציבה ויש לי בערך 3\1 מספר וצילינדר( שאגב לא היה לי לפני הניתוח), מתי הראייה שלי תתייצב?
    נתבקשתי להמשיך עם הטיפות עוד חודש וחצי עד הביקורת הבאה.. האם זה בסדר?
    בנוסף לזאת יש תופעה שממש מטרידה אותי אני רואה כפול בכתוביות בטלוויזיה למשל וגם באותיות של שלטים..הכפל ראייה קורה לי בד"כ שאני מסתכלת על דברים ממרחק. וגם אני רואה הילות לא רציניות בכל מיני חפצים. אשמח אם תעזור לי.. אני ממש מבולבלת מכל הדיעות בנושא ולא יודעת כבר מה לעשות..

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• החלמה איטית ?

ד''ר דוד לנדאו
    09/01/2008

ליטל שלום,

אם את רואה טוב יותר לאחר שאת שמה טיפות יתכן מאוד ויש תופעות של יובש בעיניים והפתרון הוא שימוש בתחליפי דמעות ללא חומרי שימור לעיתים קרובות.

בניתוחי לייזר להסרת משקפיים בשיטת הליטוש על פני השטח תקופת ההחלמה יכולה להיות ארוכה יחסית, לעיתים יותר מהזמן הממוצע.

אני לא כל כך מודאג משליש מספר ומעט צילינדר שלושה חודשים לאחר ניתוח לייזר להסרת משקפיים בשיטת הליטוש על פני השטח מכיוון שבסופו של דבר המצב מתייצב ולעיתים קרובות הצילינדר והמספר הקטן נעלמים.

במידה והמצב מתייצב ובכל זאת הראיה לא תפקודית, אם עובי הקרנית השארי מאפשר זאת ניתן לשקול ניתוח תיקון.

לסיכום:
    נראה לי שיש להעזר בסבלנות, יחד עם זה כדאי להיות בקשר סדיר עם הרופא המנתח על מנת לעקוב אחרי ההחלמה ולהרגיע את חששותייך.

לרשותך תמיד

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו