מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתי הרטבה דורשת התערבות מקצועיתדנית11/09/2007
לבני הבכור נולדה אחות. טבעי לי שהוא חזר להרטיב. הוא בן שלוש. מתי כדאי לבדוק צורך בתערבות או שיש פשוט לחכות ולא לעשות מזה עניין? תודה ושנה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה מישנית
ד``ר ברוך קושניר13/09/2007אם בעיית ההרטבה נמשכת מעבר לחודש ימים מאז שהחלה -- היא כנראה תהיה קיימת לזמן ממושך. בינתיים , מתוך רגישות למצב החדש שנוצר עם הולדת האח הקטן - יש לגלות רגישות, לתמוך, לעודד ולפצות ביתר תשומת לב .
אתם מוזמנים תמיד לשוב ולהתייעץ עימנו.
בברכה
ד"ר ברוך קושניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 8 ועדיין מרטיבמיכל09/09/2007
בני בן ה- 8 מרטיב כבר זמן רב בלילות, אני די מיואשת מהמצב, ניסיתי כבר מספר דרכים אך לא עזר לי כלום. האם יש תרופה או שיטה חדשה לטפל בבעיה.
תודה, אני זקוקה לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה
ד``ר ברוך קושניר09/09/2007שלום רב לך,
נראה כי ניתן לסייע לך בפתרון הבעיה.
נא מלאי שאלון איבחון באתר
אשוב אלייך עם התייחסות מפורטת
בברכה
ד"ר ברוך קושניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבהאיריס05/09/2007
שלום
בני בן ה 5.5 מרטיב במיטה בלילה מספר פעמים זאת על אף העובדה שאנו לוקחים אותו להתפנות והוא מתפנה לפני השינה ( בערך 7.00 בערב) .
פנינו לרופא הילדים והתחלנו לטפל בהרטבה עי הספריי דרך האף , הטיפול עזר לתקופה מסוימת ואיננו אפקטיבי יותר . ברצוני לציין כי הוא ילדי הבכור ילדתי לפני שמונה חודשים את ביתי היתה הפסקה קטנה של הרטבה אולם איני זוכרת כי נגמל מאה אחוז .
רציתי לדעת מה עליי לעשות , ולמי אתה ממליץ לפנות יש לציין כי בשינה שלו עמוקה מאוד ההרטבה מציקה לו ויש לו רצון לפתור את הבעיה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה
ד``ר ברוך קושניר06/09/2007ניתן לסייע לכם בפתרון הבעיה.
נא מלאי שאלון איבחון באתר
אשוב אלייך עם התיחסות מפורטת
בברכה
ד"ר ברוך קושניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מוכן בסיראורית02/09/2007
חיכינו עד שהבן שלנו יעבור את גיל שנתיים כדי לגמול אותו מחיתולים אבל הוא פשוט לא מוכן לשמוע על זה. בהתחלה הוא ישב כמה פעמים על הסיר וכנראה לא ממש אהב את זה ועכשיו הוא צורח אם אנחנו מנסים לקחת אותו לסיר. אני מיואשת, נראה כאילו הוא רוצה להשאר כל החיים עם חיתולים! מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מוכן בסיר
ד``ר ברוך קושניר02/09/2007בשלב זה מומלץ להמשיך במאמצים המקובלים.
במידה ולא יושג כל שינוי במהלך חצי השנה הקרובה, פנו אלינו שנית.
אין כל חשש מהאפשרות שהוא ישאר עם טיטולים כל החיים.
בברכה
ד"ר ברוך קושניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבה פתאומית אצל ילד בן 10אנונימית29/08/2007
בני בן 10 גמול זה 7 שנים ביומיים האחרונים באופן מפתיע ברח לא פיפי בלילה.
מה יכולות להיות הסיבות? ומה הפיתרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה בלילה
ד``ר ברוך קושניר02/09/2007שלום רב,
יתכן ומדובר כאן בעיה זמנית וחולפת. אין צורך לנקוט כרגע בשום אמצעים. רק לעודד את הילד. במידה והבעיה לא תחלוף תוך שבועיים - נא פני אלינו שוב - נשמח לעזור.
בברכה
ד"ר ברוך קושניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכזבהאירית28/08/2007
בני בן 4 ו חודשיים. מרטיב כל לילה, מספר פעמים בלילה. ישן שינה עמוקה מאוד. לא ניתן להעיר אותו גם אם רוצים. בכל בוקר מתעורר בציפיה למצוא חיתול יבש, ומתאכזב. שאלתי: מתי הזמן הטוב ביותר לטיפול ולמי לפנות לצורך טיפול. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בהרטבת לילה
ד``ר ברוך קושניר28/08/2007יש סיכוי טוב לסייע לכם בפתרון הבעיה כבר בימים אלה. אתם מוזמנים למלא שאלון איבחון באתר
אשוב אליכם עם התייחסות מפורטת
בברכה
ד"ר ברוך קושניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל לגמילהטלי26/08/2007
באיזה גיל אפשר לצפות מהבן שלי להגמל לגמרי? הוא בן 4 ובדרך כלל לא מרטיב אבל מדי פעם זה עדיין קורה וזה סיוט כי הוא כבר בלי חיתולים וזה אומר לנקות את כל המצעים והמזרון שזאת חתיכת פרוצדורה, במיוחד בבוקר כשממהרים לצאת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה
לימור17/06/2008לטלי שלום, אני מבינה את הקושי שאת מתארת רציתי להמליץ לך את "סדינית הפלא" שהיא חד פעמית את שמה אותה על המצעים יושנים עליה כך ימנע ממך את החלפת המצעים בבוקר וחוסך כביסות, תחפשי בגוגל "סדינית הפלא" ושיהיה בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל הגמילה
ד``ר ברוך קושניר26/08/2007רוב הילדים נגמלים מהרטבה בלילה בין הגילים שנה וחצי ושלש. לגבי ילד אשר עדיין מרטיב בגיל 4 ניתן ליישם את שיטת הטיפול באמצעות זמזם ההרטבה. תוכלי לקרוא יותר על השיטה, לצפות בסרטון המדגים אותה ואף למלא שאלון איבחון באתר
בברכה
ד"ר ברוך קושניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשתג'ני23/08/2007
בני בן ה-8.5 עדיין סובל מהרטבת לילה אם אני לא לוקחת אותו לשירותים להתפנות באמצע הלילה הוא קם רטוב ניסיתי הרבה מאוד שיטות אבל ללא הצלחה. בני השני בן 6 לא הרטיב פעם אחת בלילה מגיל 2 שהוא נגמל.
אני פוחדת שהבעיה הזו תלווה אותו כל חייו ואני מאוד רוצה לעזור יש לציין שמצבי הכלכלי לא מאפשר לי להוציא סכומים גבוהים. האם אתה יכול לעזור לנו להתגבר על הבעיה .
יש לציין שהוא סובל מעודף משקל קל
תודה רבה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה בלילה
ד``ר ברוך קושניר26/08/2007ראי תשובתי לקודמתך לגבי גמילה מהרטבה בלילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניסיתי הכלנורית22/08/2007
שלום,
ביתי בת 8 כמעט, בכיתה ב' ועדיין מרטיבה כל לילה !!!
ניסיתי הכל: זמזם, מדבקות, כוכבים , הפתעות ומה לא. כלום לא עוזר.
לי נראה שזו בעיה רגשית פסיכולוגית.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מהרטבה בלילה
ד``ר ברוך קושניר26/08/2007נא ראי תשובתי לצילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בהרטבהג'קי19/08/2007
הבן שלנו בן 6 ולפעמים עדיין משתין מתוך שינה. אנחנו התייאשנו ורוצים לקחת אותו לטיפול אבל אין לנו עודף כסף... יש מסגרת שמסבסדת טיפולים כאלה? אפשר להגיע לטיפול כזה דרך קופת חולים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין צורך בתשלום
ד''ר בוריס צ'רטין19/08/2007בכל קופת חולים כעת יש אורולוג ילדים בנוסף יש מרפאות של הרטבת לילה ביה"ח לילדים שנ"דר מאיר ושערי צדק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים עם הרטבהלינדה15/08/2007
אני לא מצליחה לגמול את הבת שלי, בת ה-4 מזה. זה תופעה קוגנטיבית? יש תרופות<?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא עושים דבר
ד''ר בוריס צ'רטין16/08/2007שוב לא מקובל לטפל בהרטבה עד גיל 5 כל עוד ששלפוחית בונה את העצמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפטופיםביום והרטבה בלילהאפרת13/08/2007
שלום אודה לכם אם תענו לי בני בן ה 4 סובל מהרטבה 3 פעמים בלילה!!! אחרי 3 שבועות חזרנו לטיטול , במשך היום תמיד התחתון שלו מלוכלך מטיפטוף ורק אחרי הטיפטוף הוא מיתפנה,כמו כן אני והאבא סבלנו מהרטבת לילה עד גיל מאוחר,מה לעשות ? ! כמו כן בני הקטן ניגמל באופן מדהים בגיל שנה ו 10 ללא פיספוסים והיום חודשיים אחרי הוא מרטיב וקשה לו להמתין שיורידו לו תחתון מה לעשות? {בתי בת 6 אין לה שום בעיה תודה לאל}ולילד הגדול עשו אולטרסאונד והכל יצא תקין מה קורה? אני מיואשת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול
ד''ר בוריס צ'רטין16/08/2007מרוב ילדים עם הבעיות אני הלכתי לאבוד
הבן שמרטיב ביום ובלילה כנראה סובל משלוב של מספר בעיות המרכזית בהן היא כיס השתן לא יציב אני ממליץ לטפל אצל אורולוג ילדים בזה ולפטור קודם כל הרטבת יום ולאחר מכן לעבור לילה לאחר גיל 5* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה בלילהמיקי08/08/2007
שלום
בגיל שנה וחמישה חודשים הכרתי לבתי את הסיר הכרות בת שלושה שבועות
ואז הורדתי לה את הטיטול ושמתי תחתונים.
בתוך שבוע היתה גמילה מפיפי וקקי ב-90% מהפעמים.
עכשיו היא בת שנה וחצי. נרדמת עם בקבוק חלב במיטה לפני השינה
ועוד אחד בחמש בבוקר, ומתעוררת עם חיתול רטוב אך לא מאד.
השאלה:
איך מתי וכיצד לגמול אותה מטיטול בלילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מטיטולים
ד''ר בוריס צ'רטין08/08/2007אניני יכול לתת המלצות באשר לטיטולים בלילה או גמילה. כול אחד עושה זאת בדרך שליו. ילד צריך להיות יבש ביום עד גיל 3.5 שנים ובליל בגיל 5
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבה בגלל סיבות נפשיותלילו06/08/2007
יש אנשי מקצוע במרכז שמטפלים בהרטבה בגלל סיבה נפשית (משבר)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבה פסיכולוגית
ד''ר בוריס צ'רטין08/08/2007ילדים אשר סובלים מהרטבה כתוצאה מבעיה נופשי חייבים טיפול על ידי פסיכולוג קליני
את יכולה לגשת למרפאת הרטבה בביה"ח ילדים שניידר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"ר בוריספונדקאית אחת05/08/2007
רציתי בבקשה לשאול לגבי מנירין ביתי בת 6 והתחילה טיפול במנירין כמה זמן צריך להשתמש במנירין עד להפסקתו יש לציין שמהיום הראשון שהיא התחילה עם המנירין ההרטבה פסקה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול במינירין
ד''ר בוריס צ'רטין05/08/2007משך טיפול 6 חודשים לאחר מכן עדיף לגמול בהדרגה כדי למנוע חזרת המחלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
פונדקאית אחת06/08/2007מה פירוש בהדרגה ? איך בהדרגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)