בעיות התפתחות לילד חולה אפילפסיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות התפתחות לילד חולה אפילפסיה
    דנה
    01/11/2011

האחיין שלי בן שנתיים וארבעה חודשים. הוא מאובחן כחולה אפילפסיה. אציין כי ברוך שהם יש הטבה מסויימת במצבו שכן בעבר הפרכוסים היו מופיעים לאיתים קרובות ובחודשים האחרונים קיימים מרווחים גדולים יותר בין פירכוס לפירכוס.
    עם זאת, נראה (ואף אומת עם הגננת בגן בו הוא נמצא) כי קיימות לו בעיות התפתחות כגון: לחץ מהרבה אנשים, הוא לא משחק בגן עם ילדים אחרים, לא מקשיב לאף אחד (גם לא להוריו) לא מדבר כראוי לגילו, עצבני, לא רגוע- לא יכול לשבת בשקט בפעילויות בגן וכד'. הגננת הסבירה כי אליו לעבור לגן אחר בו יש מס' קטן יותר של ילדים על מנת שיתנו לו יחס אישי (פחות או יותר).
    קראתי מעט באינטרנט וראיתי כי קיים קשר בין מחלת האפילפסיה להתפתחות איטית של הילד ובעיות התפתחות כגון אילו שצויינו לעיל.

שאלתי היא האם הבעיות בהתפתחות ניתנות לטיפול למרות המחלה?
    האם מדובר בעיכוב התםתחותי אשר ניתן להדביק אותו? או לרוב הילד מדביק את הפער.
    אני מאמינה ויודעת שכל ילד וההתקדמות שלו, וכי כל אחד ע"פ נסיבותיו, אבל נאם ניתן לקבל מידע בנושא? מאמרים? וכד'
    אני כבר מס' ימים יושבת על האינטרנט ומחפשת תשובות אך ללא כל הצלחה.

תודה מראש
    חזק ואמץ
    דנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• המשל לשאלתי הקודמת

דנה
    01/11/2011

אציין כי אחייני היה מטופל בשני תרופות שונות ועדיין היו לו פרכוסים. עם זאת, היום הוא לא מטופל בתרופה כלשהי וברוך השם בלי העין הרע מספר הפירכוסים מועטים לעומת חודשים קודמים אך הם לא הופסקו.
    קראתי כי לילדים רבים הפירכוסים/המחלה עוברת עם השנים. האם העובדה כי מס' הפרכוסים ממנו ספר אחייני פחת בחודשים האחרונים, וזאת בלי תרופה- האם ניתן לראות בכך תגובה חיובית של הגוףלמחלה? או זה בגלל השימוש בתרופה (שהופסק לפני מס' חודשים)?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשל לשאלתי הקודמת - תגובה

ד``ר טל גלבוע
    01/11/2011

דנה שלום,

שאלת הרבה מאוד שאלות שקצרה היריעה מלענות עליהן כאן.
    ככלל, יש יותר הפרעות התפתחות בילדים עם אפילפסיה.
    ככלל, ככל שהפרכוסים יותר בשליטה, כך ההתפתחות יותר טובה.
    ככלל, אפילפסיות שחולפות עם הגיל קשורות בפחות בעיות התפתחות.

הדרך לעזור מבחינה התפתחותית זה להכניס את הילד לחינוך מיוחד ולתת לו מענה למגוון הצרכים שלו.

לא ברור לי מדוע אין הילד מטופל בתרופות נגד פרכוסים למרות שממשיכים לו פרכוסים, וכנראה שהמידע שיש בידייך חלקי בלבד והדבר מקשה מאוד על האפשרות לענות עניינית.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו