פרכוס ראשון לילדה בת 4

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרכוס ראשון לילדה בת 4
    גלי
    28/01/2008

שלום רב
    בלילה שבין שישי לשבת שעבר בזמן שינה בתי בת ה-4 החלה לפרכס עם קצף מהפה, גלגול עיניים, איבדה איתנו קשר ו. הובהלה לביה"ח תל השומר ולאחר בדיקת EEG בזמן ערות אובחנה אצלה אפילפסיה רולנדית שפירה.. יש לציין כי בדיקות הדם, בדיקת עיניים ובדיקה נוירולוגית יצאו תקינות. הילדה חזרה להכרה מאד מהר, כבר באמבולנס. זמן קצר לאחר הגיעה לביה"ח כבר דיברה, צחקה, שיחקה, ממש כאילו לא קרה כלום. כמובן שגם אינה זוכרת מאומה. לאחר שהגיעה לביה"ח הקיאה פעמיים והתלוננה על כאבי ראש ובטן.
    הוסבר לי ע"י הרופאים על משמעותה של אפילפסיה רולנדית שפירה אך אני מאד מבוהלת ולחוצה. מדובר בילדה שהיתה בריאה לחלוטין והדבר בא לנו בהפתעה גמורה.
    השאלה שלי היא האם יתכן שהסיבה נעוצה בגורם אחר שבשביל לאבחן אותו יש לעשות CT או MRI, כי בהתחלה הרופאים חשבו לעשות זאת אך ירדו מזה וטענו שהאבחנה ב-EEG היא חד משמעית. האם באפילפסיה מסוג זה ההתקפים באים רק בזמן שינה?
    אני מוכרחה לציין שהילדה פוחדת מאד מהחושך וחולמת חלומות רעים כל הזמן, זה מגיע למצב שהיא ממש מפחדת לעצום עיניים בלילה. האם יכול להיות קשר בין הדברים?
    בעוד כחודש עלינו לבצע שוב בדיקת EEG בחסך שינה. מה בדיקה זו אמורה להגיד לנו? אם בדיקת ה-EEG הראשונה מצאה מוקד אפילפטי רולנדי חד משמעי (כדברי הרופאים) מדוע יש צורך בבדיקת EEG נוספת?
    האם עלי לדרוש בתוקף בדיקת CT או MRI?
    מצטערת על אורך ההודעה, אך אני מוטרדת מאד ואנחנו מלאים בשאלות שאיננו מקבלים עליהן תשובות חד משמעיות.
    אנא תשובה במהירות. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרכוס ראשון לילדה בת 4

הוספת תגובה

• אשמח לדעת מה מימצאייך

רם
    29/02/2008

אצלנו בת 3.5 עם מקרה קצת חמןר יותר
    חום גבוה באמצע היום קיבלה נר וביקשה לאכול
    עוד בטרם הגיע האוכל "התנתקה" ןהקיאה
    הובהלה לבי"ח ללא הכרה 15-20 דקות
    להתעוררה רק אחרי שעה ורבע וכל מיני חומרים שהוחדרו לה
    ממש מודאגים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרם שלום

ד``ר שי מנשקו
    01/03/2008

לא ברור לי מה בדיוק אתה שואל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגלי שלום

ד``ר שי מנשקו
    01/03/2008

לרוב ,לאפילפסיה שפירה של גיל הילדות אכן מתרחשת בשעות הלילה או הבוקר המוקדמות, ישנם מאפינים די יחודים בתרשים ה EEG העוזרים להבדיל בין האפילפסיה הנ"ל ובין סוגים אחרים של אפילפסיות, אשר לחלקם גם ישנה תבנית אופינית בEEG.
    לרוב מקובל לא לבצע הדמייה מוחית באפילפסיה מהסוג הזה אלה עם יש חשד סביר כי האבחנה הנ"ל איננה ודאית. EEG חוזר בחסך שינה הוא בדיקת ההמשך שגם אני היתי בוחר לבצע וזאת כדי לראות באים אותו מוקד שדווח קודם לכן אכן קיים ואף יתכן ומתגבר בשכיחותו בזמן השינה.

ד"ר שי מנשקו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו