מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- JMEענבל02/03/2008
שלום,
אני יודעת שמדובר בפורום אפילפסיה ילדים ואמנם אינני ילדה אך עולה בי החשד שאני סובלת מסוג אפילפסיה שפורץ אצל צעירים וזהו ה-JME. אני בת 24.
מסביבות גיל 15 היו לי מקרים בהם בזמן כתיבה, בשעות הראשונות בלימודים היד שלי הייתה "עפה", לפעמים היה מדובר ב2 הידיים אך לא תמיד. התופעה הזו נמשכה אך בתדירות מאוד נמוכה והייתה תלוייה במידת העייפות שלי. לפני כשנתיים, עוצמת ההתופעה התגברה והתחילה להופיע קרוב יותר לחצי שעה הראשונה מרגע היקיצה - התחלתי לשפוך על עצמי קפה מדי כמה זמן - גם כאן כתלות במידת העייפות.
היו לי שני מקרים בהם "נפלתי" - פשוט הרגשתי ששתי הברכיים שלי "מתקפלות" ורגע אחרי זה מצאתי את עצמי על הרצפה. לא איבדתי הכרה למיטב ידיעתי אך כן הייתה תחושה של מן נרדמתי לרגע - שוב זה קרה בטווח של חצי שעה מיקיצה בזמן שהייתי עייפה מאוד. שני המקרים הללו קרו בהפרש של שנה אחד מהשני.
השאלות שלי הן: האם באמת מדובר ב-JME? עוד לא עשיתי EEG אך הבנתי שיש מקרים בהם הוא יכול להיות תקין.
אם כן אז מה הלאה? אני יודעת שיש תרופה, אך כיוון שתדירות ההתקפים היא מאוד נמוכה ואינה מפריעה לחיי איני רואה סיבה לצרוך אותה בגלל העלייה בסיכוי למומים מולדים, יש עוד משהו שעליי לשקול בקבלת ההחלטה הזו?
רציתי לדעת האם יש מגבלות מסויימות מבחינת תעסוקה- למעט להיות נהגת משאית (שממילא לא תכננתי) לא ראיתי עוד משהו בנוגע לנושא.
מה עוד עליי לעשות? אני די מבולבלת כי שנים אני מודעת להתקפים האלה שיש לי לפעמים (לעיתים נדירות) ורק השבוע נוכחתי לדעת שזה נחשב סוג של אפילפסיה (לגמרי במקרה) - די מפחיד לגלות כזה דבר...
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענבל שלום
ד``ר שי מנשקו02/03/2008ע"פ התופעות שציינת יתכן כי אכן מדובר באפילפסיה מסוג JME כי שכתבת. טווח הגילאים עדין יכול "לכלול גם את גילך" ולכן זה איננו מדד מדוע לא תופיע בגיל הנ"ל.
היות שמלבד אפילפסיה התנועות שתארת יכולות להיות להגרם מגורמים אחרים כגון הפרעות תנועה למינהם, והיות ואת נישמעת די מוטרדת מכך, עליך לפנות להערכת נאורולוג עם ביצוע EEG(עדיף "בחסך שינה") . ניתן לדון על איזו תרופה לקחת , תופעות הלואי והשפעות המחלה על חיי היום יום שלך רק אח"כ ובאם הנ"ל בכלל יעלה אז כסיבה לתלונותיך.
בברכה
ד"ר שי מנשקו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)