מה לבקש מהרופאה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה לבקש מהרופאה?
    מרב ש.
    02/01/2009

שלום ד"ר מנשקו, לאחר קריאה בהודעות קודמות בפורום החכמתי ולמדתי בעיקר "מה אין לנו" ורווח לי מאוד, אבל יש לי שאלה בסיסית וראשונית יותר: בתי בת 11 חודשים, מתפתחת יפה מבחינה מוטורית, מתקשרת נפלא וכבר יש לה אוצר מילים מכובד לגילה. ההריון שלה היה תקין לחלוטין והיא נולדה בלידה רגילה ובמשקל רגיל. מזה כמה שבועות הבחנו כי לעתים היא חווה מין "צמרור" שנמשך מספר שניות וחולף מעצמו. זה נראה כאילו היא "מתנערת", כמו למשל כלב שיוצא מן המים. הדבר קורה, עד כמה שאנחנו מבחינים, ללא קשר לטמפרטורה, למצב נפשי וכו', אלא באופן אקראי לחלוטין. מאז ששמנו לב, או אולי בשבועות האחרונים, נראה שזה קורה יותר - לפחות פעם ביום, למשל כשהיא יושבת ומשחקת ופתאום למשך שניות ספורות יש לה מין "צמרור" כזה של הצוואר והראש - כמו למשל כשקר ויש כזו צמרמורת לאורך עמוד השדרה (מקווה שאני מצליחה להסביר...) בעלי ואני בריאים וללא רקע של מחלות פיסכיאטריות או נוירולוגיות קשות. אני סובלת לעתים ממיגרנות, אך בתדירות נמוכה. לעומת זאת - אחיו של בעלי (בוגר ובעל משפחה) סובל מאפילפסיה ומטופל בתרופות באופן קבוע, ועדיין סובל מהתקפים אחת לכמה זמן. בשורה התחתונה: מה עלינו לבקש מרופאת המשפחה? האם הפניה לנוירולוג בגיל כל כך צעיר? האם בדיקת א.א.ג.? אילו תסמינים חשוב לשים לב אליהם בגילכזה? תודה רבה מראש, מרב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה לבקש מהרופאה?

הוספת תגובה

• תוספת קטנה ששכחתי

מרב ש.
    02/01/2009

רציתי לשאול לגבי צפייה בטלויזיה והקשר להתקפים, אם בכלל: בתי לא נחשפה כלל לטלויזיה או מחשב בצעירותה, אך עתה כשהיא עצמאית יותר מבחינה מוטורית, ועם גילוי הסביבה כולה וגם השלט - קורה שהיא "צופה" בטלויזיה למשך מספר דק', פעם או פעמיים ביום. מדובר לא על ישיבה מול הטלויזיה, אלא כמה דקות של צפייה בערוץ כמו "הופ" - לא יותר מעשר דק' למשל, כאשר היא עצמה מאבדת את הסבלנות ולא ממש נמשכת לשם (וטוב שכך...). לא שמנו לב לקשר ישיר בין צפייה לצמרור שתיארתי, אבל בהינתן שבשבועות האחרונים המינון של השניים עלה, אני תוהה האם יש קשר כלשהו... שוב תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למרב שלום

ד``ר שי מנשקו
    02/01/2009

ע"פ המ שאת מתארת לא עולה כי מדובר בבעיה נוירולוגית או בכול בעיה אחרת. עם אותו צימרור לא מתלווה לסמנים קלינים נוספים כגון בהייה איבוד הכרה ישנוניות איחור התפתחותי וכ"ו (אשר אני מניח שאין כי לא ציינת...) אז פחות סביר כי מדובר באירוע פירכוסים. היות שככול הנראה לא מדובר בכך...אין צורך( וגם לא קשור לעליה בתדירות או שכיחות אירועים אפילפטים ככלל) למניעת צפייה בטלויזיה או מסכי מחשב. יש לשקול באם הנ"ל ממשיכים לפנות להערכת נוירולוג ילדים - בשאלה של אפשרות לבצע וידאו EEG לתעוד וניתור האירועים.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך

מרב ש.
    03/01/2009

על צפירת הארגעה... על פניו גם לנו לא נראה שמדובר חו"ח בבעיה חמורה של ממש. מצד שני תדירות האירועונים הקטנים הללו קצת מטרידה אותנו. השבוע נהיה אצל רופאת הילדים ונתייעץ גם איתה. תודה וסופשבוע נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו