טיפול ב- IVIG

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול ב- IVIG
    שרה
    07/06/2009

בתי בת 10 סובלת מאפילפסיה בלתי נשלטת על רקע טריזומיה 15. היא מקבלת טיפול קבוע בדפלפט וטופמקס אבל עדיין אין שליטה בפרכוסים ולכן הוחלט להתחיל טיפול בIVIG.
    אני רק אוסיף שיש לה אפילפסיה כללית עם מרכיב מיוקלוני וקיימת פגיעה קוגניטיבית - היא מתקשה לדבר ולתקשר. רציתי לדעת מה זה אומר טיפול בIVIG הבנתי שזה טיפול של נוגדנים דרך הוריד, אבל איך זה קשור למחלה?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול ב- IVIG

הוספת תגובה

• לשרה

ד``ר שי מנשקו
    07/06/2009

הטיפול בIVIG [נוגדנים המופקים בתהליך מיצוי וניקוי יסודים ממנות דם] משמשים כטיפול אפשרי במחלות שונות בהם גם אפילפסיה עמידה לטיפולים תרופתים שכיחים יותר.
    יש לציין כי הטיפול הנ"ל איננו מיוחד לסוג מסויים של פירכוסים ולרוב משתמשים בו במיקרים של אפילפסיה הניגרמת על רקע מחלות אוטואימוניות [ כאשר מסיבה לא ברורה הגוף מיצר נוגדנים כנגד מרכיבים של עצמו ].
    אילו תרופות נוסו עד כה?

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• IVIG

שרה
    08/06/2009

טופמקס ודפלפט.
    האם יש קשר לטריזומיה 15?
    כלומר יכול להיות שהפעילות האוטואימונית היא כתוצאה מהטריזומיה ולאו דוקא בגלל האפילפסיה?
    אני אשמח אם תוכלי לחדד לי את הנושא כי אני לא מבינה איך קשורה הפעילות האוטואימונית.
    תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו