ערב טוב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ערב טוב
    אנייי
    07/06/2009

שלום יש לי שאלה,
    יש לי חברה בת 17 מאוד טובה ויש לה את המחלה הזאת אפילפסיה.
    קרו לי הרבה מקרים שאני איתה ולא קרה לה את המחלה הזאת. (רק במקרים נדירים נדירים זה הגיע לכמה שניות ופסק לה).
    האם אני בשכנה שאני נמצאת איתה ומסתובבת איתה? למרות שאמי אמרה לי שאת בסכנה, אבל היית רוצה לדעת את זה ביותר מפורט.
    וגם חס וחלילה כן , אני יהיה איתה לבד וזה התפרץ לה מה אני יכולה לעשות במצב זה , חוץ מלקרוא לאנשים או להורים שלה?

אשמח לקבל את תשובתך,
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ערב טוב

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר שי מנשקו
    07/06/2009

לא ברור על איזו סכנה את מדברת או חוששת היות ואפילפסיה על סוגיה השונים, איננה מחלה מדבקת!!
    אינני יודע מאיפה נובע מקור חוסר ההבנה הבסיס כפי שתארת בשאלתך, היות ויש עשרות אתרים להסבר על הנושא- וכפי שציינת הדבר גורם להחרגה חברתית קשה של החולים במחלה עד בידודם החברתי לעיתים, דבר אשר איננו ניתפס בחברה כמו שלנו ,עם נגישות כה רבה למידע מכול סוג ואופן. ממליץ כי תיתעדכני בנושא.
    בזמן פירכוס - לרוב אין צורך לעשות דבר לחולה היות ורוב הפירכוסי בני שניות עד דקות ספורות, ולכן יש רק להשכיבים בעדינות על הצד לודא כי נתיבי האוויר פתוחים, ובכול מיקרה אשר איננו ברור או חשוד לפירכוס ארוך יותר מומלץ להזעיק את מד"א.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו