מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ערב טובאנייי07/06/2009
שלום יש לי שאלה,
יש לי חברה בת 17 מאוד טובה ויש לה את המחלה הזאת אפילפסיה.
קרו לי הרבה מקרים שאני איתה ולא קרה לה את המחלה הזאת. (רק במקרים נדירים נדירים זה הגיע לכמה שניות ופסק לה).
האם אני בשכנה שאני נמצאת איתה ומסתובבת איתה? למרות שאמי אמרה לי שאת בסכנה, אבל היית רוצה לדעת את זה ביותר מפורט.
וגם חס וחלילה כן , אני יהיה איתה לבד וזה התפרץ לה מה אני יכולה לעשות במצב זה , חוץ מלקרוא לאנשים או להורים שלה?
אשמח לקבל את תשובתך,
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר שי מנשקו07/06/2009לא ברור על איזו סכנה את מדברת או חוששת היות ואפילפסיה על סוגיה השונים, איננה מחלה מדבקת!!
אינני יודע מאיפה נובע מקור חוסר ההבנה הבסיס כפי שתארת בשאלתך, היות ויש עשרות אתרים להסבר על הנושא- וכפי שציינת הדבר גורם להחרגה חברתית קשה של החולים במחלה עד בידודם החברתי לעיתים, דבר אשר איננו ניתפס בחברה כמו שלנו ,עם נגישות כה רבה למידע מכול סוג ואופן. ממליץ כי תיתעדכני בנושא.
בזמן פירכוס - לרוב אין צורך לעשות דבר לחולה היות ורוב הפירכוסי בני שניות עד דקות ספורות, ולכן יש רק להשכיבים בעדינות על הצד לודא כי נתיבי האוויר פתוחים, ובכול מיקרה אשר איננו ברור או חשוד לפירכוס ארוך יותר מומלץ להזעיק את מד"א.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)