מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק בן שבועיים - עזרה דחופהלירון07/12/2009
שלום רב,
שמי לירון ואני אמא טריה לתינוק בן 10 ימים.
ביום הברית (היום ה- 8 להיוולדו) כשעה לפני הברית נתבקשתי ע"י הרב לתת לילד 2 CC של אקמולי וכך עשיתי, 10 דקות לאחר מכן התחילו תנועות בלתי רצוניות בידיים, סוג של "קפיצות בשתי הידיים" התנועות היו לשניה או שתיים ופסקו אך לאורך זמן. ביצענו את הברית והתנועות לא פסקו, בהתייעצות טלפונית עם רופאת ילדים נתבקשתי לגשת למיון. שם הוסבר לי שמדובר בפירכוסים ותוך חצי שעה הגעתי למחלקת טיפול נמרץ שם הילד היה מאושפז על לפני יומיים.כבר במיון בוצע בירור ספסיס והותחל טיפול אנטיביוטי וטיפול באציקלוביר.יש לציין כי התנועות ללא גלגול עיניים או יציאת קצף מהפה. הילד בוכה ומגיב לכאב. נולד בשבוע 40 + 3 .לידה רגילה וגינלית. בבית חולים בוצעו:
בדיקת נוזל מח עצם (מהגב) - תקינה
בדיקת EEG - תקינה כאשר במהלך הבדיקה הילד פירכס. הודגם בשינה גלי דלתא גבוהים מתח כן נצפו מידי פעם גלים מחודדים ע"פ האזור הטמפורלי השמאלי. במהלך הבדיקה הופיעו תנועות קלוניות באותו זמן הופיעה האטה עם קטעי השטחה.
אולטרסאונד מוח - תקין (יש לציין כי במהלך ההריון בסקירה מוקדמת נמצאו 3 ציסטות CPC כאשר בסקירה שניה נעלמו)
בדיקת עיניים לגילוי דימום + קטרקט - תקינה
ספירת דם תקינה כימיה תקינה כולל קלציום גזים ורידי ph7.31 עם ביקרבונט 17 pco2- 34 סטיק שתן מspa- לויקוציטים 1+ csf צלול.
הרושם כי מדובר ב- jerks.
ראשית אני מתנצלת שזה ארוך אבל היה לי חשוב לרשום הכל, עכשיו לשאלות
מה זה גלי דלתא גבוהים/ מחודדים ע"פ האוזור הטמפורלי השמאלי?, "האטה עם קטעי השטחה"?
מה הוא jerks? והאם קיים טיפול?
האם מניסיונך אתה מכיר את התופעה? בבית החולים אמרו לי שיש מקרים כאלה שלעולם לא מצליחים לפענח והם חולפים כלא היו.
נכון להיום שוחררתי הביתה מאחר ושללו בעיה זיהומית ולא רצו להשאיר ילד בן 10 ימים בבית חולים, לכן אני מבצעת בירור "דרך הבית" שכולל חזרה על EEG+ ביקורת אצל נוירולוג. פרופסור להט.
הרופאים שללו באופן חד וחלק קשר ישיר לאקמולי, אך למה זה קרה 10 דקות אחרי שנתתי לו??? בנוסף יום לפני הברית נתתי לילד גליקול (אני נותנת לו מהיום ה- 3 להיוולדו) אני טובלת את המוצץ ושמה לו בפה והרופאים בבית חולים ביקשו ממני להפסיק את השימוש ולא לתת כלום, האם בכל זאת יש מוצר אחר שאפשר לתת כדי לעזור לו עם גזים?
הרבה תודה,
בשורות טובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללירון שלום
ד``ר שי מנשקו11/12/2009מכול הבירור שציינת- מימצאי ה EEG חריגים ומעלים חשד למוקד של פעילות אפילפטוגנית מהאיזור [הטמפוראלי] מרכזי- תחתון של המוח משמאל. אולם לא ברור עם תאור אותם JERKS כפי שציינת דווחו כאירועים תקינים או באמת גרמו לשינוי בתרשים ה EEG.
בכול אופן מומלץ לפנות בהקדם להערכת נוירולוג ילדים, כולל ביצוע EEG חוזר ואף לשקול את הצורך בביצוע הדמייה מוחית ב MRI כולל ביצוע וידאו EEG באם לא ברור עם יש קשר בין ביצוע אותם JERKS לשינוים בתרשים ה EEG [היות שחלק מהתנועות הנ"ל יכולות להיות תקינות לגיל וחלקם מחשידות לפעילות אפילפטית ]
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)