הצטרפות למשפחת האפילפסיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הצטרפות למשפחת האפילפסיה
    עינת
    30/01/2010

לאחר 2 אירועים לא מוסברים של איבוד הכרה למס' שניות אצל בני הקטן בן ה-1.8 חודשים, הסתבר לנו השבוע לאחר בדיקת EEG כי אנו סובלים מאפילפסיה שפירה/שכיחה וזמנית שאופיינית לילדים בגילאי 5 עד הבגרות. בשל העובדה כי המחלה הופיעה בגיל כה צעיר הופנינו לMRI לבדיקה האם האפילפסיה נובעת מכשל מבני/אחר. למרות ששאלנו המון שאלות בעת הבשורה עדיין היינו בהלם והיום צצות לנו שאלות רבות נוספות, אשמח להתייעץ עימך ולשמוע ממך אודות המחלה:
    1. האם יש טעם לחזור על בדיקת EEG ומה היא רמת מהימנותה?
    האם באמת מדיקת ההבחנה כי האפילפסיה הינה שכיחה וזמנית עפ"י הEEG?
    2. מה לצפות כאשר המחלה הופיעה בגיל כה מוקדם האם יש יכולת ניבוי לכמות האירועים וטיבם?
    3. עד כה מאפייני הפרכוס היו אך ורק איבוד הכרה, האם ככל שהגיל גדל המאפיינים מחריפים או משתנים?
    4. מה הסטטיסטיקה וניסיונך אומרים לגבי החלמה מהמחלה בגיל הבגרות?
    5. האם ישנם ספרים מקצועיים המרחיבים על התופעה בעיקר אצל תינוקות בגיל כזה?
    6. בספרות באינטרנט ניתן למצוא המון סוגים של אפילפסיה ושמות רבים..איך אני יכולה להבין לאיזו מהם אנו שייכים? (PATIT MAL,בינלאמי ....).
    7. עדכמה אופטימית אני כאשר אני מאמינה כי יש סיכוי שאירועים או לא ישנו?
    אני יודעת ששאלו הון ויש לי עד רשימה ארוכהזה נובע לבלבול ותחילה של הכרה במחלה ..
    תודה רבה מראש על העזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הצטרפות למשפחת האפילפסיה

הוספת תגובה

• לעינת שלום

ד``ר שי מנשקו
    01/02/2010

אכן נראה כי אתם במצב חרד מאוד- ולכן מציע כי את כול השאלות שכתבת תפני לנוירולוג המטפל שלכם, אשר צריך לענות לכם על כול טווח השאלות באותו מיפגש שדיברתם יחד , על קביעת האיבחון וסוג האפילפסיה.
    בנוגע למידע רפואי זמין להורים ממליץ לפנות לאי"ל

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו