אפילפסיה, אסטמה ועוד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אפילפסיה, אסטמה ועוד
    מור
    12/04/2010

שלום
    אני אמא לזיו - ילד מקסים בן 11. לפני כשלש שנים הוא החל לאבד הכרה פתאום. איבודי הכרה מאוד קצרים (מס שניות) ללא פרכוס או גלגול עינים אבל עם אבדן שליטה ואם אאורה ברורה לפני אובדן ההכרה. עשינו את כל האבחונים - EEG MRI CT AKG ומה לא - ולאחר 6-8 חודשים החליטה הנוירולוגית שזו בכל זאת אפילפסיה והוא מטופל במיקטל וטגרטול. כשנה בערך הוא היה מאוזן וברגע שניסינו לשנות או להקטין מינון (בהתייעצות עם הרופאה כמובן) חזרו ההתקפים. כרגע הוא פחות או יותר מאוזן - מרבל רק אאורות אחת לשבוע בערך אך ללא אובדן הכרה ממשי ומתאושש מהר יחסית.
    בנוסף למתנה הזו לילד יש גם אסטמה קשה ובעיות גדילה - הוא מפגר בגדילה בצורה מאוד משמעותית שהולכת ומחריפה (הוא מתרחק מהעקומות) - נכון להיום גיל העצמות 3-4 שנים מאחור אבל הגודל הפיזי באחוזות ה-11.
    רציתי לדעת אם יש מרפאה / רופא בארץ שמתמחה במכלול בעיות של ילדים - התעייפנו (וגם הילד) מפתרון בעיה אחת על חשבון השניה - לדוגמא טיפול בחדר מלח עזר מאוד לאסטמה אך החריף את האפילפסיה... תרופות האפילפסיה יכולות לגרום להאטה בגדילה?
    כל תשובה / עזרה / הפניה תתקבל בברכה.
    תודה
    מור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אפילפסיה, אסטמה ועוד

הוספת תגובה

• שלום מור

ד``ר טל גלבוע
    14/04/2010

אכן לזיו יש מספר בעיות אך לכל אחת יש מענה מרופא אחר.
    זה מצער לחולה מצד אחד אך מאפשר לו לקבל טיפול ממומחה בתחום.
    רופאים גם מקיימים ישיבות משותפות על מטופלים עם מספר בעיות ומחליטים יחד על הטיפול.
    אם הבנתי נכון, בעיית הגדילה החלה עוד לפני התחלת הטיפול באפילפסיה וככלל תרופות אלו לא גורמות להפרעה בגדילה. האם עבר בירור?
    האם הייתם בייעוץ גנטי?

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ גנטי

מור
    14/04/2010

תודה רבה על התגובה
    כן, בעיות הגדילה התחילו לפני אבחון האפילפסיה, אבל לא ניתן שום טיפול בהקשר הזה.
    אנחנו במעקב גם אצל וירולוגית (ד"ר קוטאי) וגם אצל אינדוקרינולוגית וכמו שאמרתי קצת מאוכזבים מרמת חוסר האינפורמציה שעובר ביניהן.. אבל טוב לדעת שהתרופות שלו אינן משפיעות על הגדילה.

לא עשינו ייעוץ גנטי - הכוונה לבעיית הגדילה, נכון?
    האם לדעתך כדאי לנסות ייעוץ נוסף גם לעניין האפילפסיה?
    שוב תודה רבה על העצות
    מור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום מור

ד``ר טל גלבוע
    15/04/2010

ייעוץ גנטי ינסה לקשר בין מכלול הבעיות.
    למרות שלכל המטופלים שלי אני ממליצה ללכת לחוות דעת נוספת, הרוב לא עושים זאת. אני מאמינה שהורה צריך להרגיש שעשה הכל למען ילדו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצוב לי ...

ש.
    25/04/2010

עצוב לי לקרוא את הודעתך.
    גם אחי אפילפטי {30 שנה} ובשנים האחרונות התווספה האסטמה ...

מאחלת לבנך רפואה שלמה.
    וגם לאחי, כמובן.

היי חזקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו