מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אפילפסיה? או משהו אחר?חדוה04/05/2010
שלום.
לבני בן הארבע התחילה תופעה מוזרה שחזרה על עצמה כ 5-6 פעמים בחצי שנה האחרונה:
פתאום מתוך שינה אנחנו מגלים אותו עם מבט בוהה באויר לצד, לא מגיב, הראש קשה והפה סגור חזק. קשה לנו לדעת אם הוא נושם באותו רגע, ואחרי כחצי דקה בערך הוא חוזר לעצמו, רוצה לישון.
לפעמים זה מגיע אחרי שיעול, ואח"כ הוא מקיא קצת.
לא יודעת אם זה קשור, אבל השינה שלו ממש לא רגועה, הוא זז הרבה, ועושה הרבה תנועות בשפתיים, ולפעמים צועק מתוך שינה.
כאשר הלכנו למיון, עשו לו למחרת EEG כשהוא היה ער, והבדיקה תקינה.
הבנתי שכאי לחזור שוב על הEEG והפעם בשינה.
יש לי תור לEEG בבוקר. אמרו לי להעיר אותו ב 4 לפנות בוקר כדי שיהיה עייף ויוכל לישון בבדיקה. האם זה בסדר? או עדיף בדיקה לכל הלילה?
רופאת ילדים אמרה שאולי זה ריפלוקס, בגלל שרוב הפעמים הוא מקיא קצת אחרי. יש לי תור לגסטרו, אך לא מובן לי, אם אכן זה קשור לריפלוקס, למה הוא מגיב כך כמו בפרכוס? מה זה יכול להיות?
תודה עבור כל השאלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חדוה
ד``ר טל גלבוע04/05/2010האירועים שאת מתארת יכולים להיות פרכוסים ו-EEG בשינה אחרי שלא ישן כמה שעות עשוי לעזור.
אם הוא תקין אפשר לבצע ניטור וידאו-EEG ממושך למשך לילה או יותר ולנסות לתפוש את האירוע עצמו.
האבחנה המבדלת העיקרית בגיל זה להתנהגות כזו זו הפרעת שינה. ישנן התעוררויות מבולבלות ויש סיוטי לילה ששניהם שכיחים בגיל זה והרבה פעמים מאובחנים בטעות כפרכוסים ורק בניטור וידאו-EEG ממושך ניתן חד-משמעית להבדיל ביניהם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)