תלמידה בחינוך מיוחד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תלמידה בחינוך מיוחד
    סהר
    28/08/2010

שלום. אני מורה בכתת ל"ל, יש לי תלמידה (כבת 10) המוגדרת כאפילפטית. ההתקפים באים לידי ביטוי בווריאציות שונות של התנהגויות כמו נפילה על הגב, צרחה, חוסר שליטה על מעשיה ועוד. הילדה מאוד תינוקית, קיימים קשיים בקשב וריכוז ולמעשה אני לא רואה התקדמות רבה בהתפתחותה בשום תחום, ולא רק לימודי, מאז כתה א'. פסיכולוגית בית הספר טוענת שכל התקף מוחק לילדה תאים במוח ולכן פוגע בהתקדמותה.
    שאלתי, האם עלי לקבל את דברי הפסיכולוגית כפי שהם? האם הדבר הגיוני?
    תודה על ההתיחסות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תלמידה בחינוך מיוחד

הוספת תגובה

• לסהר שלום

ד``ר שי מנשקו
    29/08/2010

ללוקים באפילפסיה , קשיים רבים קוגנטיבים ומוטורים. אנשים רבים , נוטים להעריכה רק על רקע תדירות האירועים אולם לא כוללים כי ישנה אירועים "אפילפטוגנים" מרובים [ כמין קצרים בפעילות המוחית] לאורך כול שעות היממה אשר כלל לא מגיעים לפירכוסים קלינים. לאירועים אלה אפשרות לאפקט קוגנטיבי/ התנהגותי רב ולכן עם את בקשיים בנושא יתכן שיש להשיג שליטה טובה יותר על האירועים או לשנות טיפול תרופתי שגם לו אפקט התנהגותי ניכר.
    מומלץ להפנותה להערכה חוזרת של נוירולוג ילדים .

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו