מיצמוצים ונידודי שינה....

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיצמוצים ונידודי שינה....
    אביגיל
    25/10/2010

ד"ר מנשקו שלום וצהריים טובים,
    ביתי בת השנה + 5 חודשים נולדה פגית בשבוע 32. גילה המתוקן: שנה + 3 חודשים. חלתה ב - infantile spasms בגיל 9 חודשים. טופלה בזריקות של ACTH וכעת מטופלת בלמיקטל פעמיים ביום במינון של 25 מ"ג. תוצאת ה - EEG שבוצעה לפני מס' חודשים היתה משביעת רצון. לאחרונה אני שמה לב לשתי תופעות מדאיגות:

1. קשה לה נורא להירדם. לפעמים היא כ"כ עייפה שהיא לא מצליחה להירדם בשום אופן. מסתובבת, זזה המון וכו'. ההירדמות עורכת לעיתים יותר מ - 40 דקות. ולעיתים ההירדמות עוברת "חלק". מדוע זה קורה? האם יש קשר ללמיקטל? האם הוא גורם לעצבנות ולנידודי שינה? האם יש תרופה/תכשיר שיסייעו בשינה? האם זה מומלץ בכלל בגיל כ"כ צעיר?

2. לעיתים אני שמה לב כי יש לה מיצמוצים בעיניים קצת ארוכים יותר ממצמוץ רגיל ולעיתים אני שמה לב שהיא מקטינה את עיניה כמו שעושה אדם מבוגר כאשר מתאמץ להסתכל או בשהו כזה. מה מקור התופעה? האם יש קשר לפירכוס? האם יש צורך בבדיקת ראייה או EEG נוסף? מה המלצתך בעניין?

אשמח לשמוע את חוות דעתך המקצועית ואשמח לקרוא את תשובתך כתמיד.

בברכה,

אפרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיצמוצים ונידודי שינה....

הוספת תגובה

• אפרת שלום

ד``ר שי מנשקו
    25/10/2010

למיקטל אכן יכול לגרום להפרעות שינה שונות, אולם על רקע היציבות הטיפולית לא היתי ממליץ לשנות זאת כעת. ניתן להפנותה לביצוע איבחון "במעבדת שינה" או לנסות תחילה מתן תכשיר של מלטונין כשעה טרם השינה היכול לעזור ונימכר בכל חנויות הטבע למינהם. בנוגע למיצמוצים - בהחלט יש מקום לבצע EEG או וידאו EEG כדי לנסות ולבדוק אם לאותם מיצמוצים קשר להפרעות אפילפטיות ב EEG.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו