מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נסיגת חניכים כתוצאה מטיפול אורטודנטי בעבראפרת04/04/2017
שלום רב
לפני 14 שנה עשיתי טיפול אורטודנטי וכתוצאה מכך נוצר לי נסיגת חניכים חמורה, אני במעקב עם שיננית ועם רופאת חניכים.
אני בת 37, בעיקר בלסת התחתונה מעבר לחשיפת כול השן במרבית השינים נוצרו רווחים בין השינים כתוצאה מהנסיגה דבר הנראה כמו חור שחור וצבע צהבהב ביו השינים שהשורש נחשף וללא אסתטי
האם ישנה דרך לצמצם את הרווחים שנוצרו כתוצאה מהנסיגה?
האם בעזרת הקצאת שורשים ניתן לצמצם את הרווחים?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגה כתוצאה מטיפול אורתודונטי
ד``ר אורלי ניר שפירא06/04/2017כדי לכסות את הנסיגות שנוצרו לא תעזור הקצעת שורשים אלא ניתוח להשתלת חניכיים
אולם קודם צריך לבדוק אם יש אפשרות לצמצם גם את המרווחים עי טיפול ארתודונטי נוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה של שתל והמתנתוליאת31/03/2017
אני אמורה לעבור חשיפת שתל שאלתי אני צריכה לדחות בגלל אילוצים אחרים בחודש חודשיים האם באופן עקרוני במקום חמי שנה אלא 7-8 יכול לקרות איזה נזק בינתיים . אציין שבצילום הפנורמי נראה הכל בסדר גמור. והאם באופן כללי אחרי החשיפה צפויים שוב כאבים ונאם בדרך כלל צריך שוב תפרים ואנטביוטיקה? ושאלה נוספת האם בגלל שייתא 3 חודשים מצילום הפנורמי האם אצטרך עוד סוג של צילום במרפאה . פנורמי הכירוג אמר שלא צריך עוד אחד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפת שתל
ד``ר קובי אקשטיין01/04/2017ניתן לחשוף ולהמשיך בשיקום השתל מתי שנוח לך. השתל ימתין בסבלנות..
אין צורך בצילום נוסף
לרוב אין צורך באנטיביוטיקה, כאבים יתכנו ויצריכו משככים. לרוב יש תפרים, אך זה בהתאם למה שעושה הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש מי פה כלורסידיןשרית24/03/2017
רציתי לשאול אם אפשר להשתמש מעל שבוע ימים . פשטו עקרו לי שן ופתאום גם לאחר העקירה כמה ימים התחילה דלקת עכשיו כבר נותנים אנטביוטיקה אבל כמה ימים מותר להשתמש במי פה הנל ואחרי כמה ימים אפשר לצחצח המקום או לחכות עד שהדלקת הכאב יעברו .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלורהקסידין
ד``ר אורלי ניר שפירא27/03/2017ניתן להשתמש בכלורהקסידין עד 10 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבצס בחניכיים בצד שמאלחגית23/03/2017
לפני 3 חודשים היתה לי נפיחות בפנים ולאחר מכן הופיע אבצס על החניכיים מצד שמאל. לקחתי אנטיבוטיקה והנפיחות ירדה אך האבצס עדיין נמצא. עשיתי צילום סטאטוס ונאמר לי ע"י רופאת שיניים וע"י מומחה חניכיים שעקירת שן 24 בלבד תרפא את האבצס. לפי תחושתי השן לא מתנדנדת ומרגישה לי חזקה,. האם ניתן לטפל באבצס בשיטה אחרת ולהציל את השן או שחייבים לעקור אותה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם צריך לעקור שן עם אבצס?
ד״ר יעקב הורביץ23/03/2017צדקת בתחושתך. אם השן לא מתנדנדת ומרגישה חזקה אפשר לבדוק את האפשרות להציל את השן. אם מקור הבעייה הוא השן לעיתים ניתן לטפל ע״י טיפול שורש/חידוש טיפול שורש/ניתוח כריתת חוד השורש.
אם מקור הבעייה הוא ברקמות התומכות בשן- העצם והחניכיים, לעיתים ניתן לטפל ע״י הסרת אבנית, הקצעת שורשים, ניתוח חניכיים.
משאלתך אפשר להבין שגם רופא השיניים הכללי וגם המומחה לחניכיים המליצו על עקירת השן. הסיכוי שרופא שלישי ימליץ על הצלתה הוא נמוך אבל קיים ואם את מרגישה ששווה לבדוק, פני לבדיקה אצל רופא נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לאחר עקירת שןנאוה19/03/2017
עקרו לי שן שעשתה בעייה אבל רק דלקות חניכיים וכאבים וללא נפיחות הוחלט לא לתת אנטביוטיקה האם זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה לאחר עקירה
ד``ר אורלי ניר שפירא19/03/2017באופן רגיל ניתן לא לתת אנטיביוטיקה לאחר עקירה ולתת למקום להתרפא באופן טבעי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול לאחר עקירת שן
נאווה19/03/2017אז הכל תקין . אמרו משכחים ושטיפות שיספיק. למרות הדלקות שהיו לפני עם העקירה אמור להרגע עכשיו הקטע הזה? הכירוג אמר שכן אבל זה הגיוני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול אחרי עקירה
ד``ר אורלי ניר שפירא19/03/2017משככי כאבים ושטיפות זו ההמלצה הכל בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה לאחר עקירת שןאדוה16/03/2017
רציתי לשאול אמורים לעקור לי שבוע הבא בשעות הערב המוקדמות שן האם אפשר למחרת ללכת כבר לעבודה במידה ולא יהיו כאבים נוראים או שלא כדאי/ מומלץ ועדיף 24 שעות לנוח למרות שהעבודה שלי איננה פיזית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנחיות לאחר עקירה
ד``ר קובי אקשטיין17/03/2017אדוה שלום. כעיקרון, אין כל מניעה לחזור לפעילות רגילה לאחר ביצוע של עקירה. מבחינת רמת הכאבים לאחר עקירה - התגובה שונה מאדם לאדם, גם אם עברו בדיוק אותו טיפול. את מכירה את עצמך הכי טוב לדעת איך כדאי שתנהגי לאחר הטיפול.
תרגישי טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שן וחשיפת שתלגאיה13/03/2017
בקרוב כנראה הולכים לעקור לי שן בינה בלסת תחתונה בגלל כאבים ודלקות. השאלה אם השן כמו אצלי במנח תקין האם זאת אומרת שזאת תהיה מבחינת הכאבים והעקירה עצמה כאבים? האם זה כולל תפרים גם במצב כזה ולגבי ההחלמה קשה יותר בשן בינה. וחוץ מזה בין העקירה לבין חשיפת שתל שאני אמורה לעבור אמהם בלסת עליונה אמורה לעבור בין חודש לחודש וחצי האם זה מוקדם יותר כדאי לדחות את החשיפה ליותר זמן או בגלל שזה בלסת עליונה אמנם אותו צד לא אמור להיות קושי ולהשאיר בהבדל של חודש . כלומר מה הקושי בהפרש כזה בין העקירה לחשיפה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד``ר קובי אקשטיין13/03/2017הכל בסדר, אל תשני כלום...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי יש צורך בהקצאת שורשיםמירב11/03/2017
רציתי לשאול באיזה מקרים עושים הקצאת שורשים , איך יודעים שצריך האם יש סימנים שלמרות שעושים שיננית צריך גם הקצאת שורשים ? ואם מגלים שצריך האם נהוג לעשות את כל הפה ובבת אחת ומקום שיש בו קצת אדמומיות עושים אחרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקצעת שורשים / ניקוי תת חניכי
ד``ר אורלי ניר שפירא11/03/2017מבצעים כאשר לאחר בדיקה מתגלים מרווחים בין החניכיים והשן (כיסים) של יותר מ 5 ממ.
ניתן לעשות את הפעולות האלה ברבעי פה/ חצאי פה ולעיתים נדירות את כל הפה בבת אחת בתלות במקרה ובהחלטה של הרופא והמטופל.
הטיפול צריך להתבצע בהקדמה מקומית !!
את הפעולה עושים גם ובעיקר באתרים עם אדמומיות ודלקת שהרי הם האתרים שצריכים טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצורך בהקצאת שורשים
מירב11/03/2017אם יש דלקת שלא עוברת מעל חודש למרות שלא רואים מרווחים או כיסים גם יש צורך לעשות ואצל שיננית ניקוי רגיל הייתי לפני חודש גם אולי יש צורך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת שלא עוברת
ד``ר אורלי ניר שפירא11/03/2017השאלה הזו נשאלת כבר כמה פעמים
אם יש דלקת שלא עוברת כדאי ללכת לאבחון וטיפול אצל רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת שלא עוברת
מירב11/03/2017זהו מחכה לתור למומחה ומחכה לתור. אבל באופן כללי דלקת חניכיים יכולה להגיע גם משן ספציפית ועושה בעיות ודלקת חניכיים לאיזור ואפילו יותר רק מאיזור הזה וגם עשתה סוג של פצע יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות בקשר לכאבים ובעיות לא ברורותשרית06/03/2017
יש לי כאבים בשן בינה , אדמומיות שלא עוברת שלחו אותי לצילום פנורמי , אם תוכלו בבקשה לעיין בתמונה ששלחתי ותראו אם רואים איזה בעייה באיזור מדובר בשן בינה שמאלית למטה , תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום
ד``ר אורלי ניר שפירא06/03/2017הצילום כפי שהועבר לא ניתן לפענוח הוא כהה
יש לזכור שצילום אינו מחליף בדיקה קלינית ולכן כדאי ללכת להתיעץ פיזית אצל רופא עם הצילום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות בקשר לכאבים ובעיות
שרית06/03/2017זה לא במקום , כבר נקבע לי תור לבוא עם הצילום , אבל באופן כללי יכול להיות מצב של כל הכאבים הנ"ל שלא רואים בצילום ויוחלט לעקור כי לא יכולה לסבול את הכאבים כבר , ובכל מקרה חוץ משהשן נשארה בבקיעה בסדר אפשר לראות גם בעיות חניכיים , ספיגת עצם או אפילו עששת שיש שם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום פנורמי
ד``ר אורלי ניר שפירא06/03/2017בצילום פנורמי קשה מאוד לאבחן עששת או ספיגת עצם בצורה איכותית ובודאי אבחון לפי צילום ללא בדיקה קלינית אינו מקצועי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות בקשר לכאבים
שרית06/03/2017ויכול להיות גם מצב שרואים אדמומיות ודלקת באיזור שלפי זה מחליטים על עקירה , או שיש מצב שיש דלקת חניכיים גם אם מספיק גדול שיש טיפול אחר לדלקת חניכיים במיוחד שזה באיזור שן הבינה , הולכת לייעוץ עוד כמה ימים אבל יש מצב כזה לטיפול חניכיים בשן בינה ולא עקירה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת סינוס זעיר פולשניתרננה04/03/2017
האם תוכלו בבקשה להסביר לי מהי השיטה הזו, למי מתאימה והיכן ניתן לבצע אותה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמת סינוס
ד``ר קובי אקשטיין04/03/2017הגישה שהייתה מקובלת להוספת עצם לרצפת הסינוס המקסילארי בעשורים האחרונים נקראה בשפה פשוטה ״הרמת סינוס פתוחה״, זאת משום שהגישה לאתר הוספת העצם הייתה דרך חלון בדופן החיצוני של הסינוס, שהיה אתר ניתוחי נוסף, הצריך המתנה ממושכת לקליטת העצם לפני התקנת השתל, והתופעות לאחר הפרוצדורה היו משמעותיות. בשנים האחרונות נכנסות טכניקות חדשות, שבהן הוספת העצם מתבצעת בגישה ״סגורה״, דרך אותה ההכנה בעצם הלסת שגרכה מוחדר השתל. לשיטה זאת יש יתרונות רבות - ניתן להתקין את השתל יחד עם החדרת העצם, פחות זמן המתנה ותופעות לאחר הטיפול פחות קיצוניות מבחינת המטופל. ישנן טכניקות שונות ורבות לשיטה הזאת, אבל בסופו של דבר כולן מאפשרות את החדרת העצם דרך ההכנה לשתל. השיטה הזאת מתאימה כאשר יש לפחות 3-4 מ״מ של גובה עצם עצמית, ולכן איננה אפשרית תמיד. השיטה דורשת מיומנות גבוהה של הרופא המטפל ולכן כדאי מאד לבצע אותה אצל רופא מומחה ומיומן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה רואים בצילום שיניים פנורמי?נעמה02/03/2017
שלחו אותי לצילום פנורמי בקשר לראות לגבי עקירת שן בינה ונזק אולי אף לשן בינה. השאלה מה רואים בצילום פנורמי אילו בעיות בדיוק מראה והאם מראה גם עששת במידה ויש ויכול להיות מצבים שהשתנו מקום שיניחם שלוחצות על העצב וכו.. שהשתנה שלא ראו בצילום לפני 3 שנים בערך או שלא היה צורך לטפל כי לא כאב אז ועכשיו כן מפריע ורואים את השינוי בכמה שנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום פנורמי ושיני בינה
ד״ר יעקב הורביץ04/03/2017בצילום פנורמי אפשר לראות אל מיקום שיני הבינה, את המרחק ביניהן לבין הטוחנות ואת המרחק ביניהן לבין תעלת עצב הלסת. בפרק זמן של שלוש שנים עשויים לחול שינויים במיקום שיני הבינה. צילום פנורמי איננו הצילום המתאים לבדיקת עששת בשלבים ההתחלתיים שלה, אם כי לעיתים, כאשר הנגע העששתי גדול, אפשר להבחין בו גם בצילום פנורמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לצילום פנורמי תוספת.
נעמה04/03/2017קודם כל תודה על התשובה ויש לי עוד שאלה:
האם גם כמו אצלי באדם מבוגר שכל הבקיעה נעשתה מזמן , גם יכולים להיות פתאום שינויים במצב שן הבינה ולהיות תזוזות או משהו שמפיע עליה שיני הבינה ולכן הדלקת והכאבים שלא עוברים , או משהו אחר שניתן לזהות איזה בעייה בעצב או בחניכיים גם ניתן לזהות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
ד״ר יעקב הורביץ04/03/2017לכל הבעיות יש סיבה. הבעייה היא שלא תמיד אנחנו מגלים את הסיבה. צילום פנוראמי הוא אחד האמצעים לגלות שינויים העלולים לגרום לבעיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת חניכיים ודימום שלא עוברשירה26/02/2017
אשאל כך יש לי דלקת חניכיים שלא עוברת סביב שן בינה , חשבתי שטיפה שאין דימום אז זה סוג של יציב , אבל היום בניקוי בין עם חוט הדנטלי שלא היה כבר כמה ימים שוב פעם הרבה דם עד שנרגע , השאלה האם יכול להיות במצב כזה עקירה / טיפול כלשהו בשן למרות שהשן אין אצלה שוב בעיה שהיא בקעה היתה בבקיעה לא מלאה , חלקית , היא אצלי ממש בקיעה כמו כל שן טוחנת האם במצב כזה יכול להיות גם מצב שיצטרכו עקירה במיוחד שהדלקת / כאבים כבר כמה שבועות מתקרב לחודש שלא מחלים? וזה שעושים לי טיפולים בשן ליד לא יכול להיות שזה השפעה ואם כן זה היה קורה מהתחלה וזה לא התחיל מתחילת הטיפולים , אז לא נראה הגיוני אז האם יכול להיות מצב כזה , או באופן עקרוני אין טיפול לחניכיים במיוחד שזה רק לשן בינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן בינה
ד``ר קובי אקשטיין26/02/2017הכל יכול להיות..יש להיבדק ע״י רופא, ועדיף מומחה לחניכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת חניכיים ודימום שלא עובר
שירה27/02/2017אלך לרופא , כנראה לכירוג שגם יידע לראות בהקשר של שן בינה , והיום התחיל לי גם טעם מר בפה האם יש קשר ? ושולחת גם צילום פנורמי לפני 3 שנים אמנם , האם אז השן נראית במיקום תקין או שהייתה לא לגמרי ואז יכול להיות שבאמת זז ומשהו שגירה את כל המקום שאולי אצטרך עקירה , מציינת גם ששן נגדית בלסת אין שן בינה, השן הבעייתית היא צד שמאל למטה , תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת חניכיים - בריחת עצם וכיסיםD11/02/2017
שלום
לבעלי בעייה בחניכיים- בריחת עצם וכיסים, הוא עשה הקצעה לפני שנה ומאז הוא מטפל כל 3 חודשים אצל שיננית גם בעבר היה הולך לשיננית אבל פעם בחצי שנה, הוא מנקה בקיסמי עץ ובקיסמים דנטליים, מצחצח במשחת שיניים ומי פה של ג'ינג'ילסר שזה בהמלצת הרופא, מצחצח שיניים ומגרגר מי פה בערך 3 פעמים ביום ולפעמים 4 אם אכל מתוק, הוא שומר על הגיינה, מדוע כשהלך לשיננית הפעם, אמר לו הרופא שיש לו שני כיסים חדשים והוא טיפל לו, כל השנה הוא שמר וניקה מדוע יש לו שוב כיסים, זו בעיה לכל החיים? איך ניתן בנוסף לכל מה שהוא עושה למנוע כיסים ובריחת עצם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת חניכיים
ד``ר אורלי ניר שפירא11/02/2017חשוב לזכור כי מחלת חניכיים היא מחלה כרונית כמו מחלות כרוניות אחרות כמו : סכרת ,לחץ דם גבוה ומחלות לב יש חשיבות לתחזוקה וניתור שוטף . וכן יכול להיות מצב שבו נוצרים כיסים חדשים ואם מגלים אותם מיד אז ניתן לטפל בהם מיידית כדי שלא ידרדרו.
אם בעלך לא היה שומר על התחזוקה הקפדנית ההדרדרות היתה בודאי מתרחשת מהר יותר וביותר מוקדים ועד שהיו מגלים את זה הוא היה עלול לעבור טיפול נרחב יותר ואף לאבד שיניים.
בזכות התחזוקה וההקפדה שלו התגלו הכיסים בזמן.
זו הדרך לשמור על השיניים בפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיית חניכיים
ד״ר יעקב הורביץ19/02/2017הבעייה בחניכיים שתיארת היא מחלת חניכיים. זו מחלה כרונית הקשורה ליחסים המורכבים בין עולם החיידקים והגוף שלנו. היחסים האלו יודעים עליות ומורדות (כמו הרבה דברים אחרים שאפשר לחשוב עליהם...) אנחנו, כלומר כל אחד מאיתנו, צריך לעשות את המקסימום כדי להקטין ככל האפשר את הסיכון להידרדרות ב״יחסים״ ולהתפרצות של תהליך דלקתי הגורים לנזקים נוספים. במקרה של בעלך, היתה ככל הנראה הצלחה במרבית השיניים אבל בשתי שיניים היה ״פיספוס״ ונוצרו כיסים עמוקים. טוב שרופא החניכיים זיהה את האתרים הבעייתייים וטיפל בהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בשן בינה ועקירהיערה10/02/2017
יש לי סוג של דלקת בין שן שמטפלים בה לבין השן הבינה כלומר בין טוחנת שנייה לשן בינה שיש לי אדמומיות ולחץ במקום יש מצב שבאמת אצטרך עקירה בעקבות מצב כזה יש מקרים כאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן בינה
ד``ר קובי אקשטיין11/02/2017יש מקרים כאלו, אבל כל מקרה לגופו..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר זמני ופצע בחניכייםירדן05/02/2017
יכול להיות כתר זמני שיושב וקצת לוחץ ולא נוח מגרה את החניכיים אני רואה איפה ש כתר אבל לא למטה בצד פצע קטן שחור בחניכיים מה זהאומר שהכתר גם לוחץ וגם סימן שחור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר זמני
ד``ר קובי אקשטיין05/02/2017כתר זמני צריך להיות מותאם היטב לחניכיים. במידה ואין זה המצב הוא עלול לגרום לגרוי מקומי, כדאי לבקש מהרופט המטפל לבחון את המצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)