מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב בשן טוחנת בזמן אכילה לאחר טיפול שורשחנה11/05/2020
אני בת 30.
לפני שנה עשיתי טיפול שורש בשן טוחנת.
מידי פעם כואב לי בשן שבה נעשתה הסתימה (יש עליה כבר כתר), האם זה קשור לרגישות לטמפרטורה מסוימת? או שצריך לפתוח שוב את השן ולטפל? זה קורה בדרך כלל אחרי אכילה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש
ד``ר גיא לוי11/05/2020שלום
שן, שעברה טיפול שורש לא רגישה לטמפרטורה. כדאי להיבדק ע"י רופא שיניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ניתוח חניכיים הם לא התאחו סביב השןלאה05/05/2020
עברתי ניתוח חניכיים ואחרי ההחלמה הדופן /בשר החניכיים בקצה של השן האחרונה כאילו נשארה פתוחה הכוונה שהחניכיים לא התאחו סביב השן. המנתח אמר שהשאיר פתוח בקצה כדי שלא יווצרו כיסים. על פניו נראה לי לא סביר,
מה נראה לך??
תודה
לאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חניכיים
ד``ר גיא לוי11/05/2020שלום
הסיפור לא נשמע כל כך מתאים לניתוח, חניכיים.כדאי להיבדק ע"י מומחה לרפואת חניכיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם ושטיפות במי מלחלימור26/04/2020
דר שלום
האם שטיפות בפה עבוד דלקת חניכיים או בשן במים עם מלח כמה פעמים ביום בעייתית למי שסובל מלחץ דם גבוה? האם יש לזה השפעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת
ד``ר גיא לוי29/04/2020מי, מלח, לא מומלצים לטיפול, בדלקת ויכולים להשפיע על לחץ הדם. יש להיבדק ע"י מומחה לרפואת חניכיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשתל מלפני שנתייםשירה14/04/2020
יש לי כאבים לפי דעתי בשתל או בשן לידה אבל די בטוחה שזה מהשתל כי ככה לא הרגשתי אף פעם בשן רגילה כמו תזוזה. השתל נעשה לפני שנתיים בשן עליונה עם הרמת סינוס קטנה במהלך השתל. אבל פתאום בימים האחרונים רגישות וכטב וגם לחא קשר לאכילה והיום שחצחתי באיזור מסוים ירד דם. מה לעשות האם אפשר לקחת משהוא להקלה כי עכשיו בכל המצב גם הקופות לא עובדים רגילצוכם קצת פוחדת לטיפול כלשהו. יש איזה תרופה בינתיים נחכה אולי בקרוב יתנו לכם לחזור לעבודה ואז לא תהיה בעיה וגם לרופאה שלימכי מאמינה שבמתכונת החירום בטח מספר רופאחם מצומצם במיוחד בקופות החולים ואולי זו רק דלקת קטנה שבינתיים אפשר טיפול ביתי ,תודה וחג שמח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת סביב שתל
ד``ר גיא לוי29/04/2020דלק סביב שתלים מתקדמת מהר והתיקון של תו ואתי לרוב מאוד מורכב. ממליץ להתייעץ עם מומחה למחלות חניכיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הימנעות מכאבי שיניים וחניכיים אחרי ריצהשולה21/03/2020
מיד בתום ריצה, אני סובלת מכאבי שיניים, בעיקר באיזור החניכיים בשיניים התחתונות שם מצטברת לי אבנית בדרך כלל. התופעה של כאבי שיניים בתום ריצה התחילה אצלי עוד בתיכון, לפני כ30 שנה, לכן הפסקתי עם זה. מאז אני עושה מדי פעם הליכות. היום בתחילת ההליכה תפס אותי גשם ורצתי עד הבית, כמה דקות, בתום הריצה יש לי כאבי שיניים חזקים, רוק סמיך ותחושת קוצר נשימה. אני בת 45 ובריאה, רק לא בכושר... שאלתי היא איך נמנעים מכאבי שיניים לאחר ריצה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי שיניים
ד``ר גיא לוי25/03/2020שלום, אכן שאלה קצת לא אופיינת. הייתי ממליץ להיבדק כדי, לראות, מה הסיבה לכאב. מניח שהכאב הוא לא ממקור דנטלי בהכרח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי צריך להחליט על עקירה כירורגית?אסתר18/03/2020
בגלל צורך בעקירה כירורגית נתבקשתי להביא אישור
מהאינדקרינולוגית שלי אישור מאחר ולפני שנה קיבלתי עירוי של אקסלטה
בשיחה טלפונית עם הרופאה הנ'ל היא טענה שלא היא צריכה לתת את האישור אלא שהרופאה שיניים היא שצריכה להחליט
אז מה עושים.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירה כירורגית
ד``ר גיא לוי25/03/2020במקרים של, מתן, תרופות למניעת שףדילוח, עצם יש סכנה של חוסר ריפוי של, אסור עקירה. יש חשיבות, לזמן שנלקחו התרופות, צורת הלקיחה ועוד. אני מניח שרופא השיניים, ביקש את המידע הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירודים בחניכיים בלסת תחתונה מקדימהשלי15/03/2020
מיזה כמה שנים אני סובלת אחת לתקופה מתחושת גרד בחניכיים בחלק הקדמי בלסת התחתונה.
התחושה מציקה כמו בגדילת שיניים שבא לנשוך משהו חזק או לחלופין מרגישה שבא לי לקחת קיסם ולחפור באזור המגרד.
התחושה מציקה מאוד ומטרידה בעיקר לאור הידיעה שכבר הלכתי מספר פעמים למומחה חניכיים שאמר שאינו רואה שום דבר חריג למעט אולי צחצוח מעט אגרסיבי.
אני סובלת ממחלת חניכיים, מגיעה אחת לשלושה חודשים לשיננית ומטפלת בבית כמו שצריך.
למי אני יכולה לפנות ?
יכולות להיות המון סיבות לדבר :
עונת מעבר
מזון כלשהו
לחץ נפשי שמשפיע
אולי משהו שקשור לקיבוע שיש לי (כבר שנים)
מטריד אותי מאוד שאני לא יודעת ממה זה ועוד יותר שמומחה חניכיים לא מצא סיבה לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוד
ד``ר גיא לוי15/03/2020נשמע כמו תגובה אלרגית. הייתי, פונה למומחה לרפאות הפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת טטרציקלין יחד עם תוספי מזוןמריאש גדעון12/03/2020
אני בן 45 ואמור לקחת את התרופה למשך שלושה שבועות כנגד מחלת(נסיגה-זיהום) החניכיים.
האם אפשר ליטול מגנזיום בזמן הטיפול
האם אפשר לשתות אלכוהול פעם בשבוע בזמן הטיפול
ומהן תופעות הלוואי המאפיינות משתמשים בתרופה בגיל שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר גיא לוי12/03/2020איזה טיפול אתה אמור לקבל,?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטטרציקלין+תוספי מזון
מריאש גדעון12/03/2020טיפול אנטיביוטי...
Tetracycline
במשך שלושה שבועות
4 כדורים ביום(250מ"ל).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטטרהציקילין
ד``ר גיא לוי13/03/2020הטיפול במינון נמוך של טטרהציקלין כבר שנים שאינו מקובל בפרקטיקה של רפואת חניכיים ואף הופסק בשל השפעה של עמידות. ממליץ לך לבדוק את הטיפול אותו אתה מקבל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח חניכיים כדי לחסוך שתליםאני03/03/2020
שלום רב
הצעת לי לעבור ניתוח בחניכים כדי לחסוך שתלים בבקשה האם אתה ממליץ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר גיא לוי12/03/2020השאלה לא מובנת לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בחניכיים מה זה יכול להיות?עקיל ורקא28/02/2020
שמתי לב לנפיחות בחניכיים מצד שמאל ממול לשן הטוחנת האחרונה מה זה יכול להיות? ללא כאבים בשיניים בכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות
ד``ר גיא לוי12/03/2020מספר דברים יכולים לגרום, לנפיחות בחניכיים. כדאי להיבדק ע"י רופא שיניים,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזק לחניכיים לאחר שימוש בחוט דנטלי וטיפולשלומי07/02/2020
בן 34 לאחר שימוש בחוט דנטלי נגרם לי נזק לחנכיים באזור של בן השניים , איפה שרואים את החנכיים בצורה של משולש בשיניים הקדמיות לסט עליונה מהצדדים.כלומר אם לוקחים שתי שניים צמודות ויש ביניהם חנכיים בצורה של משולש.עקב השימוש בחוט בצורה לא נכונה, קטעתי פיזית את המשולש שנמצא בן החנכיים דבר שיצר מן שקע "חור שחור" וזה פוגע לי בחיוך.
1.מה עלי לעשות ואיזה טיפול אני אמור לעשות לדעתך?
2.האים זה ניתן לטיפול לתיקון בדרך זו או אחרת?
3.מה עלי לעשות על מנת למנוע מקרה דומה? בחנכיים?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק
ד``ר גיא לוי12/03/2020חוט, דנטלי לא יכול לדרום נזק. כדאי להיבדק ע"י רופא חניכיים כדי לבדוק מה הסיבה לתופעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשיניים הקדמיות למטהאוראל28/01/2020
הי דר'
מזה יומיים אני מרגישה לחץ בשיניים הקדמיות שלמטה , כאילו הם רוצות לצאת בחוץ ( כאילו אם ביישור שיניים מכניסים אז כאן ההפך ) אני לא באמצע טיפול אורטודנטי כבר לפני שנים סיימתי ולדעתי זה לא קשור לקיבוע. ממה זה יכול להיות ? אני כל הזמן אומרת לעצמי אולי אני מדמיינת אבל זה כבר בלתי נסבל. אשמח לדעת למי עלי לפנות. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ
ד``ר גיא לוי12/03/2020לרוב מדובר על מצב של הידוק שיניים. עם זאת כדאי להיבדק ע"י רופא שיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגע לבן בחניכיים - מודאגת ומחכה בבקשה לתשובהליאת28/01/2020
שלום
שבוע שעבר עברתי עקירת שן, מסביב היו נקודות, שלחו לביופסיה ואני מחכה לתשובה, הרופא אומר שזה כנראה זיהום, באותו צד של העקירה בהמשך, לא קשור לשן, יש לי נקודה לבנה, הרופא שלח אותי לעשות צילום פנורמי, אני מודאגת מאוד, מנסיונך ידוע לך ממה יכולה להיות נקודה לבנה בחניכיים?
מחכה לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגע לבן
ד``ר גיא לוי12/03/2020כדאי להמתין, לתוצאות הביופסיה קודם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה - האם לעשות ניתוח חניכיים?ברכה22/01/2020
שלום! מלפני שש שנים בערך גילו אצלי מחלת חניכיים בארבעה מוקדים בשיניים בשני הצדדים. במהלך כל השנים האלו הקפדתי ללכת לטיפולים- לניקוי בשיניים, וגם עשיתי שני ניתוחים בצד אחד של הפה- למעלה ולמטה.
את הניתוחים בצד שני דחיתי משיקולים כלכליים אבל לא הפסקתי ללכת לרופא שלי לניקוי כך שאני מניחה שזה מה שעזר לי לשמור על יציבות. זה לא מנע ומונע מהרופא שלי כל הזמן להמליץ לי לעשות את הניתוח בצד השני. עכשיו אני מתלבטת- האם לעשות את הניתוחים . אמנם הכיסים שלי עדיין עמוקים (9) אבל כיון שאני מקפידה ללכת לרופא, במשך שש שנים המצב נשאר אותו דבר ב"ה. השאלה שלי אם לעשות את הניתוח ? הרי גם כשאעשה את הניתוח אין ערובה לכך שהכיסים לא יחזרו על עצמם. אשמח להצעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיסים
ד``ר גיא לוי12/03/2020המחקרים מראים שלאורך השנים לשיניים עם כיסים, יש סיכוי נמוך יותר לשרוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלה של שתל שהוצא לפני חודשייםליאן28/12/2019
דר שלום ותודה מראש, לפני 10 שנים עברתי 7 שתלים למעלה -6 למטה. שתל אחד למעלה בצד שמאל התנדנד והרופאה הוציאה אותו. שלשום כירורג שמגיע אליה ביצע שתל באותו מקום שהוצא השתל או ליד היכן שהיה השתל (לא יודעת בוודאות אחרי חודשיים שהוצא). שאלתי אותו אם זה פגע או נכנס לסינוס וענה לי כי זה היה קרוב מילימטר לסינוס נגע בסינוס ואז היטה אותו ימינה. שזה קרוב ממש. לא מבינה בזה, השאלה שלי אם חלילה זה נגע בסינוס או עשה חור עם המקדחה בתוך הסינוס, האם יכול לקרות לי נזק בנשימה או הנחיר בצד שמאל שנעשה השתל יהיה סתום לנשימה, אני יומיים אחרי השתל עדין כואב קצת המקום ומרגישה קשה לנשום בנחיר השמאלי. זה יעבור!? חלילה וחס ונעשה נזק יכול לקרות משהו בעתיד ואם כן איזה נזק? תודה רבההה על תשובתך. ליאן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינוס
ד``ר גיא לוי12/01/2020אין נזק אם הכניסה לסימוס מזערית ויש סגירה של המקון לאחר הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpeg)
.jpg)

.jpg)