מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תדירות של שיננית כשיש רגישותיובל16/12/2018
מקפיד ללכת לשיננית כל חצי שנה, האם צריך להגיע בתדירות גבוהה יותר אם יש רגישות בחניכיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תדירות
ד``ר גיא לוי20/12/2018תדירות, הביקורת נמדדת לפי רמת הסיכון של הפציינט, כמות האבנית אשר מצטברת בין, הפגישות ורמת הקושי לניקוי, אין כלל אצבע לכל המקרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בתדירות כמעט פעם ביום-יומייםיערה12/12/2018
יש לי טעם מר בפה וגם דימום בתדירות כמעט פעם ביום-יומיים ויש ימים אפילו כמה פעמים ביותר. האם יש קשר בין הדימום לטעם המר או האם יכול להיות משהוא אחר? וזה קורה לי רק באיזור ספציפי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעם מר
ד``ר גיא לוי20/12/2018דימום הוא סימן לדלקת. או מחלת חניכיים. טעם, מר יכול להיות. תוצאה של מוגלה. כדאי להיבדק ע"י מומחה לרפואת חניכיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת חניכיים וטיפול ניקוי עמוקגל11/12/2018
שלום,
לאחר ביקור אצל שיננית נאמר לי להגיע לטיפול של ניקוי עמוק אצל רופא שיניים. מודה שהפחד מרופא שיניים גרם להזנחה ולכן אני סובלת זמן רב מדלקת חניכיים חמורה וחוששת שזה יהיה יותר גרוע מרק ניקוי עמוק (שגם לזה עדיין לא מצאתי אומץ לקבוע תור). מקריאה גיליתי שהרבה רופאי שיניים אינם מומחים בתחום. האם יש חשיבות להגיע באמת למי שהתמחה בפריודנטיה או שניתן ללכת לכל רופא שיניים? כמו-כן כיצד ניתן לבדוק שבאמת אותו רופא הינו מומחה בתחום (בעיקר במרפאות של קופ"ח)? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוי עמוק
ד``ר גיא לוי20/12/2018ניקוי עמוק מבוצע במקרים של מחלת חניכיים. חשוב להיבדק ע"י מומחה כדי לאבחן את המחלה וזאת. לפני ביצוע הטיפול. רשימת המומחים קיימת באתר של האיגוד לרפואת חניכיים ובאתר של משרד הבריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפוי חרסינה-נזק לחניכיים?עמליה10/12/2018
שלום רב,
אני סובלת מדלקת חניכיים כרונית. ישנן תקופות שהדלקת מתעוררת, וישנן תקופות שהיא "נרדמת". אני משתמשת במשחת שיניים פרדונטקס, התחלתי להשתמש בסילונית ואני מקווה שהדבר יעזור לי.
השאלה היא:
האם ציפוי שיניים בחרסינה (למינייט) עלול לעורר דלקת חניכיים? אצלי הדלקות הן בשיניים צדדיות ואת הציפוי כמובן עושים בשיניים קדמיות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפוי חרסינה
ד``ר גיא לוי20/12/2018ציפויי חרסינה אשר נעשים נכון לא גורמים לדלקות חניכיים. עם זאת כדאי להיבדק בנושא דלקת החניכיים החוזרת אצלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע בחך ללא סיבהלירן09/12/2018
צץ לי אתמול פצע בתקרת החך, נראה כמו כוויה אבל אכלתי או שתיתי שום דבר חם שגרם לי לכוויה. ממה זה נגרם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע
ד``ר גיא לוי09/12/2018יש להיבדק בהקדם ע"י רופא שיניים. מומלץ מומחה לרפואת הפה. פצע יכול להיגרם ממספר דברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בשלפוחיות על החניכייםיוסי04/12/2018
הופיעו לי כמה שלפוחיות על החניכיים, למה זה נגרם ומה עושים איתן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלפוחיות
ד``ר גיא לוי09/12/2018יש מספר סיבות לשלפוחיות. ממליץ להיבדק ע"י רופא שיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת אנטיביוטקה אוגמנטין 875גאיה01/12/2018
קיבלתי אוגמנטין 875, אחרי שגילתי את הסכנות של החומצה שמתווספת לפנצילין בתרופה זאת, האם אחרי יום אחד אני יכולה לבקש מהרופא להחליף לתרופה אחרת שמכילה רק פנצילין? הם יש בכך איזשהו משמעות לעמידות של החיידקים בשינוי אם הם כהר נחשפו לחומצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטביוטיקה
ד``ר גיא לוי09/12/2018אין השפעה. על העמידות, של חיידקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דימומים וכאב בחניכייםשמרית01/12/2018
הולכים בקרוב להחליף לי כתר מאוחה למתכת שאסיים טיפולים אחרים שאמורה לסיים בקרוב. כתר זה כואב ולוחץ בחניכיים וגם קצת מדמם החלטנו לעשות כתר זירקוניה מלא כי יהיה בריא יותר ולוחץ פחות הכתר בין רק שנתיים וקצת. השאלה שלי האם אחרי שיורידו את הכתר יצטרכו חוץ מכתר זמני מחדש גם מבנה מחדש ? ודבר שני אחרי שיורידו וישחיזו למרות שיש כתר ועושים השחזות קטנות יותר כי זה כתר זירקוניה והיה שם כתר יש סיכוי אחרי כל ההשחזות הנ"ל שוב אצטרך גם ניתוח הארכת כותרת בגלל שירדה עוד כותרת ולא מספיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר זירקוניה
ד``ר גיא לוי09/12/2018אחרי הסרת כתר יתכן צורך בהחלפת מבנה. הארכת כותרת היא החלטה של רופא מטפל לפי גובה המבנה והמרחק מהעצם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מברשת שיניים, דלקת בחניכייםצחי29/11/2018
יש לי מדי פעם דימומים בחניכיים, זה משנה באיזה מברשת שיניים אני משתמש? אם רכה או קשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת
ד``ר גיא לוי09/12/2018אין קשר לסוג המברשת יותר לשיטת הצחצוח ומקומות המחבוא של, החיידקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניעת דחיסת מזון עם כתריםיוסי27/11/2018
איך אפשר למנוע דחיסת מזון עם כתרים, חוץ מצחצוח כמובן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיסת, מזון
ד``ר גיא לוי27/11/2018אין סיבה. לדחיסת, מזון בין כתרים או בין כתר לשן. באם קיימת, דחיסת מזון, יש לחזור לרופא מטפל ולטפל בבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת חניכיים שלא עוברתשירלי24/11/2018
רציתי לשאול יכול להיות מצבים גם שדלקת חניכיים סביב כתר קבוע שלא עוברת למרות ניקוי טוב וכל האביזרים גם חוט דנטלי ומי פה ודימומים יצריך טיפול שורש או אפילו סוג של פעולה כירוגית לתיקון המצב כי אפילו שפותחת את הפה קצת יותר המקום שם כואב ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת
ד``ר גיא לוי24/11/2018דלקת חניכים עוברת בניקוי ביתי תחת, הדרכה נכונה. מחלת חניכיים לא תמיד. ממליץ לקרוא. את הכתבה בנושא כאן בפורום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת חניכיים שלא עוברת
שירלי24/11/2018עשיתי ניקוי ביתי עם כל השיטות והאביזרים ולא עוברת והתחלתי להרגיש כאבים בחניכיים רק בניקוי והכל סביב הכתר יכול להיות שזה מהכתר או אפילו מהשן וצריך טיפול מעבר להחלפת הכתר טיפול בחניכיים אן בשן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת
ד``ר גיא לוי24/11/2018כדאי להתייעץ עם מומחה לרפואת חניכיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארכת כותרת שיניים קדמיותעמית24/11/2018
אני לקראת סיום טיפול אורתודונטי ויש לי כתרים בשיניים הקדמיות. בשתי השיניים הקדמיות שלי הקו חניכיים נמוך בערך ב3-4 ממ מהשיניים שלידן ואני מעוניינת לעשות הארכת כותרת בשיניים האלו מסיבות אסתטיות כי גם רואים הרבה מהחניכיים כשמחייכים וזה לא יפה. השאלה היא כמה זמן מרגע עשיית הניתוח אפשר לעשות כתר זמני חדש? כי זה שיניים קדמיות וצריכות להיות אסתטיות כשמדברים ומחייכים, ותוך כמה זמן מהניתוח אפשר לעשות כתר קבוע חדש? פשוט אני רוצה לסיים את התהליך במינימום זמן כי אני אמורה לטוס לחול לתקופה ארוכה ורוצה לסיים את כל הטיפול לפני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שניים קדמיות
ד``ר גיא לוי24/11/2018ניתן לתקן או לבצע כתר זמני חדש גם עם הניתוח. כתר קבוע באזור אסתטי כדאי לבצע כ 4-6 שבועות מיום הניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר זמני לאחר ניתוח הארכת כותרתנעמה21/11/2018
מה כתר זמני נותן לאחר ניתוח הארכת כותרת או אם לא יהיה עד החלמה לא
מה כתר זמני נותן לאחר ניתוח הארכת כותרת או אם לא יהיה עד החלמה לא
הקטנה של ריפוד אם מחליטים לוותר אלא לגמרי מחלימים אחרי חודשיים שלושה מה יכול לגרום כל התקופה הזאת ללא הכתר הזמני ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר זמני
ד``ר גיא לוי21/11/2018הכתר. הזמני מונע צמיחה מחדש של החניכיים למעלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללא כתר לאחר ניתוח
נעמה22/11/2018ואם זה קרה הייתי 3 חודשים בלי הכתר הזמנינרק לאחר 3 חודשים שמו לי אותו ואז עכשיו התחילו מדידות חודשיים בערך לאחר ששמו את הכתר הזמני. האם זה יכול עדיין יכול לעשות בעיות למדידות או בגלל שלמרות הדחיה עד ששמו את הכתר הזמני יש סיכוי שיכול להיות בעיות בכל זאת בעיות עם המידות למרות שעשינו הפרשים גם בין ששמו כתר זמני להתחלת המדידות ולמרות שחיכינו הרבה זמן בין הניתוח לכתר הזמני סיכוי גדול שישפיע על המידות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתר זמני
ד``ר גיא לוי23/11/2018הכל יכול להיות. אני לא יכול, לענות על זה בלי בדיקה קלינית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת סביב כתר קבועשירה19/11/2018
יש לי כתר קבוע חרסינה מאוחה למתכת שעדיין עם כתר זמני בגלל בעיות אחרות שהתפתחו בשיניים והתעכב כבר איזה שנתיים בינתיים בזמן שאני קרובה לסיים את הכל התחילו לי דימומים סביב הכתר בימים האחרונים כל יום ובעיקר חזק בערב למרות צחצוח וניקוי קפדני ממה יכול להיות האם בעיה בכתר שגורמת לדלקת חניכיים ומה כדאי לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר
ד``ר גיא לוי19/11/2018אני לא מבין את המשפט "יש לי כתר קבוע שעדיין, עם כתר זמני"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת סביב כתר קבוע
שירה20/11/2018סליחה צודק במקום דבק זמהי כתבתי כתר זמני . חוזרת על נשאלה בתיקונה אשמח לתשובה :
יש לי כתר קבוע חרסינה מאוחה למתכת שעדיין עם דבק זמני בגלל בעיות אחרות שהתפתחו בשיניים והתעכב כבר איזה שנתיים בינתיים בזמן שאני קרובה לסיים את הכל התחילו לי דימומים סביב הכתר בימים האחרונים כל יום ובעיקר חזק בערב למרות צחצוח וניקוי קפדני ממה יכול להיות האם בעיה בכתר שגורמת לדלקת חניכיים ומה כדאי לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר גיא לוי20/11/2018יתכן שישנה דלקת חניכיים או מחלת חניכיים. ניתן לדעת רק אחרי בדיקה מסודרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת ודימום סביב כתר
שירה20/11/2018יכול להיות מצב דלקת כתוצאה מהכתר הקבוע למרות שהכתר כבר שנתיים בערך בפה או רגישיות פתעום בחניכיים מהמתכת של הכתר בחניכיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר גיא לוי20/11/2018כן וכן. שוב בלי בדיקה לא ניתן לדעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח חניכיים ותחליפי עצםרועי19/11/2018
שלום,
בן 38. בבדיקה אצל פריודנט, נאמר לי כי אני סובל ממחלת חניכיים מתקדמת ביותר.
סיימתי לאחרונה טיפול הקצעת שורשים.
כעת הפריודנט ממליץ לבצע ניתוח חניכיים.
במקביל הפריודנט המליץ גם על השתלת תחליפי עצם (אמדוגיין).
השתלת העצם יקרה מאוד, זאת בנוסף לעלות ניתוח החניכיים.
עד כמה תסייע השתלת העצם בנוסף לניתוח?
האם ניתן להסתפק בביצוע ניתוח חניכיים ללא השתלת העצם, ועדיין להגיע לתוצאה טובה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוחים
ד``ר גיא לוי19/11/2018ניתוחי חניכיים עם וללא אמדוגן הם סוג שונה של, ניתוח, עם תוצאה שונה לחלוטין.
ממליץ לך לקרוא את המאמר שכתבתי בנושא
https://blog.beok.co.il/article/15393/* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)