מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רגישות לפרי לאחר טיפולי שיננית לאורך זמןמשה19/08/2020
אחרי טיפול שיננית אני מרגיש רגישות לפרי או אפילו למיץ גזר במשך חודש. כך בערך 15-10 שנים (בן 69 יש 2 כיסים עומק 4 מ"מ ומטפל שנתי קבוע שיננית )
האם סביר?
2)שמתי לב שעובדת רק עם הדוקרן הזמן פוחת לרגישות ,ושעובדת עם המלטשת או בגמר הטיפול משייפת עם חומר מנקה יש רגישות ממושכת יותר כמעט חודש .
האם אפשר להסתפק בעבודה עם הדוקרן?ללא המכונה המסתובבת ושואבת נוזלים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות
ד``ר גיא לוי19/08/2020רגישות, אחרי טיפול יכולה להופיע בשל, חשיפה של צוואר השן. מומלץ להשתמש במשחה נגד רגישות באופן קבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמנים מומלצים לצחצוח שיניים בבוקרדן19/08/2020
שלום רב
האם לחכות לצחצח שיניים אחרי הארוחה הראשונה
בבוקר ? שלצערי מתעקבת לפעמים ל-1300
או עדיף לצחצח בכ"ז -0900 - 1000 למרות שלא שאכלתי כלום ?ואם לא מתאפשר לוותר על הציחצוח בצהריים .
(בן 72 כל השיניים שלי ! רק סתימה אחת )נסיגת חניכיים איטית מטפל שיננית .
2)האם משחה המכילה דלמופינול תעשה נפלאות לחניכיים ?או כל משחה לחניכיים
תעזור כמוהה .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צחצוח
ד``ר גיא לוי19/08/2020אין קשר בין אוכל לזמן הצחצוח. יש לצחצח בבוקר ובערב ללא קשר. לאוכל. אין משחות עם יתרון משמעותי לחניכיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מברשת שיניים חשמלית 360 - האם מומלץ?מישהי21/07/2020
היי, לאחרונה נתקלתי במברשת שיניים חשמלית 360.
מצרפת תמונה.
האם מומלץ להשתמש בה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מברשת
ד``ר גיא לוי26/07/2020דלום
לא קיים מחקר בנוגע למברשת הנל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגת חניכיים חמורה - מה ניתן לעשות?שיר14/07/2020
ד"ר שלום,
יש לי נסיגת חניכיים שהחמירה מאד בשנים האחרונות. אני בת 30 בלבד, ואחרי ביקור אצל רופא שיניים ומומחה חניכיים נאמר לי כי אאבד את השיניים. מדובר כרגע ב 4 שיניים שלא מפסיקות לזוז ואיבוד רקמת חניכיים.
מה אפשר לעשות? כיצד לטפל אם בכלל?
לא מעשנת. אודה לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגה
ד``ר גיא לוי26/07/2020שיר שלום
לצורך הבנה של הסיבה לנסיגה יש לבצע בדיקה מסודרת עם צילומים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגת חניכיים - איזה טיפול ניתן לעשות?מישהי10/07/2020
היי,
יש לי נסיגת חניכיים. מצ"ב תמונה.
כשאני מחייכת רואים את החניכיים.
איזה טיפול ניתן לעשות כדי למנוע את החשיפה של החניכיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיוך חניכיים
ד``ר גיא לוי12/07/2020שלום
שאלת על 2 דברים שונים. נסיגת חניכיים יש להיבדק אצל מומחה חניכיים. חיוך חניכיים יש מספר פתרונות אפשריים ויש לבדוק מה מתאים לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שחשוב לי
מישהי12/07/2020מה שחשוב לי כרגע זה הנראות מבחינה אסתטית.
האם יש עוד פתרונות מלבד הזרקת חומצה לשפה או הארכת כותרת השן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיוך חניכיים
ד``ר גיא לוי13/07/2020כן. ישנם, סוגי טיפול שונים בתלות במצב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילת כתרים בטיפול שיניים - פחד משינניתרוני02/07/2020
שלום,
לפני מספר שנים עשו לי כתרים על רוב השיניים הקדמיות בלסת העליונה.
מאז לא ביקרתי אצל שיננית מפחד שמא הכתרים ייפלו במהלך הטיפול. יש לי מיני-טראומה ממראה/ תחושת השיניים החשופות-משויפות מתחת לכתרים.
האם יש בסיס אמיתי לחשש? יש סיכוי שכתרים אכן ייפלו כתוצאה מביקור אצל שיננית?
מרגישה היטב את הצטברות האבנית, דווקא בשיניים בלסת התחתונה שעליהן אין כתרים, אבל מפחדת מאוד לעשות משהו בעניין.
אשמח להרגעת החשש.
תודה,
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתרים
ד``ר גיא לוי12/07/2020שלום
אין לחשוש מנפילת כתריםחנ בזמן ניקו אבן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקצאת חניכיים על ידי שיננית או רופא?שלומי01/07/2020
שלום רב, הייתי אצל פיורודנט והוא אמר שיש לי נסיגת חניכים והמליץ על הקצעת שורשים, שאלתי מי מוסמך לעשות את ההקצאה ? האם מומלץ שיננית תעשה או רק רופא ואם כן איזה רופא ?
הנסיגה היא רק בחלק התחתון של השיניים והמליצו לי לעשות את כול הפה האם יש צורך לעשות בכול הפה למרות שהנסיגה היא בארבעת השיניים הקדמיות בלבד?
אודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגה
ד``ר גיא לוי12/07/2020שלום. לרוב מבצעים את ההקצעה לכל הפה מכוון שמחות חניכים הם בעיה כללית ולא מקומית. גם שיננית וגם רופא מבצעים את הטיפול בתלות, במצב ובחומרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן קדמית לבן 6 נדחפה פנימה ועלתה למעלהNatali Zilcha27/06/2020
היי לפני מספר חודשים לבני בן ה6 השתנתה השן הקדמית. היא עלתה למעלה, מה שקטע את רצף הקו הישר של השיניים. אשמח להבין מה זה אומר. מצ"ב תמונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן גבוהה
ד``ר גיא לוי12/07/2020שלום. האם הילד עבר חבלה בעבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך טיפול אחרי שתל שלא צלח וצורך בהרמת סינוסשירה20/06/2020
הולכים להוציא לי בקרוב שתל שנכשל האם זה אחרי העקירה שהטיפול עצמו בטח לא ארגיש הרבה בגלל הזריקה צפוי להיות נפיחות ו/או כאבים לאחר מכן? והאם צריך שוב לשמור על תזונה רכה. ותוך כמה זמן אוכל לעשות שתל חדש? מדובר בלסת עליונה והאם אם בפעם ראשונה עשו הרמת סינוס בפעם השנייה גם אצטרך הרמת סינוס או השתלת עצם אשאל את הרופא בהוצאה ושיש בידו כבר את צילום הסיטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתל חוזר
ד``ר גיא לוי12/07/2020יש להמתין כחודשיים לשתל חוזר. לרוב אין צורך בהשתלת עצם מחדש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבוד שיניים ונסיגת חניכיים - תותבות נשלפות?הדר26/05/2020
בת 46, החניכיים בלסת התחתונה נסוגו ונראה כי השיניים הקדמיות עומדות ליפול. רופא שיניים הפנה לרופא חניכיים אך התורים ארוכים. אני בחרדות שאשאר בינתיים ללא שיניים קדמיות. במידה ויפלו, האם ניתן להרכיב לי מספר שיניים תותבות נשלפות במיידי עד שאטפל באופן יסודי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגה
ד``ר גיא לוי12/07/2020לרוב שיניים לא נופלות כך כך מהר. יש להגיע לרופא חניכיים לברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלבנת שיניים במרפאה ללא לייזרבני19/05/2020
שלום רב
עברתי הלבנת שיניים במרפאה עם חומר הלבנה אך ללא לייזר או מנורה.
רופא השיניים שלי אמר כי הם לא נחוצים
האם נכון?
לעזרתך אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבנה
ד``ר גיא לוי22/06/2020היי בני. קיימים מספר אופציות, להלבנה. כולם עם אותו חומר כאשר המנורה או הלייזר רק מזרזיםהאת התהליך. הם לא בגדר חובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שיננית וחשד לבעיהשירה15/05/2020
שתל שחשה כאבים מדי פעם כל הבדיקה והצילום נראו בסדר והיום הייתי אצל שיננית וראתה איזה בליטה נפיחות בדיוק איפה שהתלוננתי תעדכן את הרופאה קבעתי עוד תור אצל הרופאה לאחר שתעדכן מה ראתה לדעתה. אבל האם הגיוני מצב שבצילום ובבדיקה לא ראו שהתפתח עם הזמן או שפשוט השיננית עושה ניקוי יסודי סביב הפה וגילתה משהוא שהתפספס במצב כזה ואם הצילום תקין יכול להיות מצב שלא רואים בצילום ופתאום יש בעיה ומדובר על שתל וכדאי יהיה לפתוח את הכתר ולראות לאור שראתה השיננית לפתוח כי צילום נראה לי לא הגיוני לעשות עוד פעם .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השאלה לא ברור
ד``ר גיא לוי15/05/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ורגישות בשן ובחניכייםשירה13/05/2020
האם יכול להיות כאב ורגישות בשן ובחניכיים יותר בשן אחורית כנראה שפחות מגיעה משאריות ואבנית והאם אחרי ניקוי שיננית אם הבעיה זה מזה כי חיפשו ולא ראו בעיה אחרת ויוקל ואפילו הציעו לאחר מכן להשתמש במתיז מים שזה לא יחזור על עצמו , תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השאלה לא ברור
ד``ר גיא לוי15/05/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שיניים בגיל 40 האם מומלץ?מור11/05/2020
שלום אני בת 40.
יש לי שיניים מעט בולטות החוצה. בעיקר בתחתונות. האם גם בגילי ניתן לפנות לאורתודנט ליישור שיניים ומה התהליך?
האם צריך לגשת לרופא שיניים לבדיקה קודם או ישר לקבוע לאורתודנט?
מחכה לתשובה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יישור שיניים
ד``ר גיא לוי11/05/2020ראית, בכל גיל ניחן, לבצע יישור שיניים. מומלץ, להיבדק אצל מומחה למחלות חניכיים לפני ותוך כדי הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד ניתן לתקן נסיגת חניכיים?רינת11/05/2020
שלום רב,
אני בת 41 ויש לי נסיגת חניכיים בחניכיים תחתונות. לא בגלל הגיל אלא בגלל צחצוח מאסיבי (ירד דם). האם ניתן לתקן את זה וכיצד? והאם ניתן למנוע בעתיד את נסיגת החניכיים -קשור לגיל.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגת חניכיים
ד``ר גיא לוי11/05/2020לנסיגת חניכיים יש מספר גורמים שיש לאתר. ישנם, טיפולים שמטרתם להחזיר חניכיים שאבדו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)