מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה בזיהוי מחלת חניכייםלירז מ02/04/2019
היי דר גיא, אני לא מרגישה כאב מהחניכיים הן לא אדומות אבל החניכיים שלי סגולות מאוד ולפעמים נוצרות עליהן כתמים לבנים כמו של יובש ומרגיש לי ששני השיניים החותכות בסמוך לקדמיות נסוגות ממש טיפה האם אני סובלת ממחלת חניכיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיפה תמונה
לירז מ02/04/2019היי גיא אשמח אם תסתכל בתמונה ותעזור לי לזהות האם אני סובלת ממחלת חניכיים ונסיגה ובאיזה רמה וחומרה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת חניכיים
ד``ר גיא לוי03/04/2019שלום. התמונה לא ברורה ובכלל לא מאבחנים מחלת חניכיים ע"י צילום אלה ע"י בדיקה. ממליץ להיבדק ע"י מומחה לרפואת חניכיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני בטיפול שיננית והסתכלות של רופא שינייםדן27/03/2019
שלום שוב
אני בטיפול שיננית . והסתכלות של רופא שיניים מדי פעם
מלבד להגיד לי שאני מטפל יפה לא אומרים .
אין לי טלפון חכם עם תמונות שיכול להראות להם להשוואה מה שהם רואים היום למה שהיה לפני 10 שנים .. לכן שלחתי אליך בתאריך 20 למרס שתי תמונות להשוואה אנא הסתכל שוב האם לדעתך "הנסיגה סטטית כמו שהשיננית . אומרת או יש עוד משהו לעשות ? .בכוונה ציינתי גיל כי היא אומרת "שלא הרבה אנשים בגילי יש את כל השיניים .והחניכיים בשיניים הטוחנות בין 4- 5 מ"מ. כבר שנים וזה סביר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגת חניכיים
ד``ר גיא לוי27/03/2019טיפול שיננית והסתכלות של רופא שנדרשת בקופת החולים היא לא תחליף לבדיקה מסודרת ומעקב של מומחה חניכיים. לגבי התמונות אינני יכול לתת אבחנה ללא בדיקה מלאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נא לקרוא ההודעה הקודמת=השוואה הבדל נסיגת חנכייםדן20/03/2019
שלום
הודעה שנייה = כאן שולח תמונה עכשוית שאני בן 70
נא להשוות ולהתרשם
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגת חניכיים
ד``ר גיא לוי20/03/2019שלום. ראשית, נסיגת חניכיים, הוא לא דבר שקורא בצורה תקינה ולכן אין קשר לגיל. בלי קשר לפי התמונות אתה סובל, מדלקת או מחלת חניכיים הדורשים בדיקה וטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בפה, לאחר השתלת לסת עליונה.תלמה גלובוס16/03/2019
לפני כחצי שנה הושתלו לי שיניים בכל הלסת העליונה. די סמוך לזה התחיל יובש רציני בפה, בעיקר בלילה, אבל גם ביום, כאשר אני מרגישה אותו בעיקר בלסת העליונה. לא בתחתונה (שם הושתלה הלסת לפני כ-3 שנים, ללא בעיות) ולא בגרון. זה מעיר אותי בלילה ומציק גם במשך היום. בדקתי את נושא התרופות והכל בסדר. שום דבר לא חדש. לי נראה שזה קשור להשתלה. מה דעתכם? אני מבקשת לענות לי בעילום שם. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש פה
ד``ר גיא לוי20/03/2019שלום,. מומלץ להתייעץ עם מומחה לרפואת הפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח חניכיים מתי יש צורךשמש27/02/2019
פניתי לבדיקת שיניים שגרתית. הרופא אמר שאני צריכה לעשות ניתוח חניכיים חצי פה. אם לפי צילום פנורמי ובדיקה אפשר לקבוע צורך של ניתוח? אל סמך מה קובעים ניתוח? אין לי כאבים ודלקות. אני מרגישה רווחים בין השתלים יותר גדולים ויש לי בבוקר ריח מהפה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח חניכיים
ד``ר גיא לוי09/03/2019ניתוח חניכיים מבצעים לפי, בדיקה קלינית ורנטגמית ולאחר ניקוי, קפדני של, האזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גשר והתנפחות של החניכייםליאת16/02/2019
שלום
לבן שלי יש גשר כבר 10 חודשים. החניכיים ירדו וממש נושקות לקוביות. הרופאה אומרת שזה עקב אי צחצוח תקין ומאיימת להסיר את הקוביות. הבעיה היא שכעת הוא באמת לא מצליח לצחצח נכון כי זה כואב ומדמם. איך פותרים את הבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גשר
ד``ר גיא לוי16/02/2019במקרים רבים בצעירים יש גדילת יתר של החניכיים לכוון הקוביות. לא. תמיד הגורם הוא צחצוח שיניים ויש להיבדק כדי, לפתור את הבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות מעל כתר קבועחנה06/02/2019
שלום,
במשך כיותר מחודשיים יש לי מין נפיחות מעל כתר קבוע.שן עם טיפול שורש ועליה כתר,שנמצא כבר שנתיים בפה.הנפיחות נראת כמו מין חתיכת בשר שצומחת,דלקתי כזה..
רציתי לדעת ממה נגרם? והאם יש סיכוי שצריך לעשות טיפול שורש חוזר ?
האם הטיפול ארוך.למרות שאין שם עצבים וזה לא יכאב.והאם עצב יכול לגדול שוב ולעורר כאבים.אני פוחדת מהכאבים אחר כך.יתכן שגם את הכתר יצטרכו להחליף לי ולהתחיל הכל מהתחלה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות
ד``ר גיא לוי06/02/2019יתכן צורך בטיפול שורש חוזר. בזמן, הטיפול, החוזר מבצעים, חבישה. הטיפול לרוב לא כואב. מומלץ, להתייעץ, עם אנדודונט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעם מתכתי בבוקר עם דםיעל30/01/2019
שלום,
אני בת 41. לאחרונה כשאני קמה משינה, יש לי טעם מתכתי בפה עם דם (אני יורקת קצת דם לכיור). זה קורה רק כשאני קמה משינה.
אני ישנה עם סד לילה מזה כמה שנים בגלל חריקת שיניים, ובשנה האחרונה גם סובלת מנסיגת חניכיים.
האם זה קשור ? ואם לא מה יכולות להיות הסיבות לטעם המתכתי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעם מתכתי
ד``ר גיא לוי31/01/2019טעם מתכתי מקושר למוגלה ויחד עם דימום ככל הנראה את סובלת ממחלת חניכיים או דלקת חריפה. מומלץ להיבדק בצורה מסודרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלות של שתלים זיגומטייםניר24/01/2019
שלום ד׳׳ר
רציתי לדעת בבקשה למה לא מבצעים רק השתלות של שתלים זיגומטים במקום לבצע הרמת סינוס?
והאם יש יתרון בשתלים זיגומטים לאדם שסובל ממחלת חניכיים אגרסיבית
כי אני מניח שהחיידקים שגורמים למחלת חניכיים אינם יכולים לפגוע בעצם הזיגוטית)אלא אם כן אני טועה)
ואז בעצם גם אם מחלת החיניכיים לא תטופל בקפדנות לאחר ההשתלה
השתלים הזיגומטים לא יפגעו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתלים זיגומטיים
ד``ר גיא לוי24/01/2019שלום. ראשית הרמת סינוס לא מסוכנת יותר משתל, זיגומטי ואם כבר אז הפוך. לגבי מחלת חניכיים כל מה שנמצא בחלל הפה. חשוף לזיהום כך גם שתל זיגומטי ובזה יותר קשה לטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתלים זיגומטים
ניר25/01/2019תודה על המענה המהיר ד"ר
יש לי ברשותך עוד שתי שאלות בנושא
הסכנות הכרוכות בהחדרת שתל זיגומטי הן כל כך משמעותיות שעדיף לבצע הרמת סינוס פתוחה ולהמתין את כל תקופת ההחלמה על פני החדרת שתל זיגומטי והעמסה מידית עליו?
דרך אגב יש סכנות נוספות בשתל זיגומטי פרט לפגיעה בעצבים ?
ולגבי זיהום של שתל זיגומטי
הבנתי שמי שיש לו מחלת חניכיים אגרסיבית בגיל צעיר
זה בעצם אומר שהגוף שלו מייצר את החיידקים שגורמים למחלה והגוף ימשיך לייצר אותם כל הזמן ולכן נדרש טיפול קפדני לכל אורך החיים
לכן הנחתי שמאחר ורוב גופו של השתל הזיגומטי בעצם לא נמצא בחלל הפה
גם אם המחלה תתקוף את השתל היא בעצם לא תפגע ביציבות שלו
זה לא עובד ככה בעצם?
הזיהום יכול להגיע גם לחלקים נוספים שאינם בכלל הפה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתל זיגומטי
ד``ר גיא לוי31/01/2019לדעתי הסיכון והתמודדות עם סיבוך של הרמת סינוס. קטן משל שתל זיגומטי. הגוף לא מייצר חיידקים ויותר מדבר בתוגבת הגוף לחיידיקן. אין הבדל בין סוג השתלים לזיהום כי הכל מחובר לחלל הפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקצעת שורשים – האם הכרחית?מוטי24/01/2019
רופא השיניים אמר לי שאני צריך הקצעת שורשים, אני לא מרגיש שמשהו לא בסדר. האם הקצעה הכרחית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקצעת שורשים
ד``ר גיא לוי24/01/2019לא ניתן להרגיש צורך ב הקצעות שורשים ובכלל במחלות חניכיים. מומלץ לבצע בדיקה אצל מומחה חניכיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש טעם לטפל בפיסטולה?אייל22/01/2019
יש לי פיסטולה, אמרו לי שאין טעם לטפל כי היא בין כה תחזור. זה נכון? לא עדיף לטפל? היא בטוח תחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסטולה
ד``ר גיא לוי23/01/2019בוודאי שיש לטפל. יש לפנות לרופא לטיפולי שורש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי צריך הארכת כותרת?לילך17/01/2019
מהם הסיבות שיודעים בוודאות מתי צריך הארכת כותרת והאם החלפת כתר והשחזה מחודשת לכתר זמני וקבוע יכול להיות שצריך הארכת כותרת והאם יודעים בוודאות לפני הכתר הזמני או רק לאחריו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הארכת כותרת
ד``ר גיא לוי20/01/2019מבצעים הארכת כותרת כאשר. סיום, הכתר קרוב מדיי לעצם. ניתן לדעת בוודאות אחרי הכנת, כתר זמני,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי אבנית כשיש דלקתרינת15/01/2019
האם מותר לעשות ניקוי אבנית בזמן שיש דלקת בחניכיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוי אבן
ד``ר גיא לוי15/01/2019כן בוודאי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן החלמה מהשתלת חניכייםקורין13/01/2019
מהו זמן ההחלה הצפוי מהשתלת חניכיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת חניכיים
ד``ר גיא לוי14/01/2019כ 2-3 ימים בבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקצעה והשתלת עצם בכיסיםאורן09/01/2019
שלום לכולם.
היום בקרתי רופא המטפל בבעיות חניכיים.
נמצאו כיסים בגודל 5 ועד 8 .
ההמלצה שלו היא ביצוע הקצעה ולאכן מכן השתלת עצם בכיסים.
העלות הינה כ 17000 ש"ח.
השאלה שלי האם אכן הטיפול המוצא באמת ישקם את החניכיים ולא אמצא את עצמי בעוד 6 שנים נדרש שוב לבצע את אותה הפעולה ? האם מישהו יכול להעיד עד כמה הניתוח הזה מוצלח וכמה זמן הוא אכן מחזיק. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול חניכיים
ד``ר גיא לוי10/01/2019הטיפול הראשוני הינו הקצעת שורשים, לאחריו מבצעים בדירה חוזרת ולפי, הצורך מבצעים ניתוח חניכיים. לניתוחי חניכיים אחוזי, הצלחה גבוהים כאשר מבוצעים נכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)