מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שברגאיה26/09/2014
יש לי הרגשה כאילו של שברים כאילו השן לא שלמה , בשן שעברה כבר את כל הטיפולים של מבנה , שורש , כתר זמני ואפילו ניתוח הארכת כותרת ופתאום יש גם כאבים שקצת עוזרים עם האנטביוטיקה והמשכחים וגם תחושה כאילו של שברים שהשן לא שלמה האם זו התחושה של שן שבורה/סדוקה שצריך לעקור ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר - תגובה
ד``ר קובי אקשטיין03/10/2014לא ניתן לקבוע ללא בדיקה. פני לרופא השיניים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מהחניכיים לפעוט בן שנתייםמיכל18/09/2014
ילד בן שנתיים עם דימום מהחניכיים כבר שבועיים עם מגמת החמרה.
ריח רע בפה
מרייר המון
לא אוכל כמעט כלום רוצה רק קר.
רופא אמר שזה וירוס של חניכיים .
אבל לילד אין אפטות בפה.
שבוע חום אובחן עם דלקת אוזניים.
מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום מהחניכיים לפעוט בן שנתיים - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ30/09/2014תיאורך אכן מתאים לאבחון הרופא- דלקת ויראלית של הפה הנקראת
primary herpetic gingivostomatitis* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתל והארכת כותרתלילך05/09/2014
שלום רציתי לשאול האם קורה משהו בהמתנה של ניתוח שתל + הארכת כותרת בהמשך שיקום לאחר כחצי שנה במקום חודשיים-שלושה (מדובר בלסת תחתונה). האם המתנה זו יכולה לעשות נזק או אלה טווחים שעדיין בסדר? פשוט אני נאלצת להמתין בגלל עיכובים למיניהם שאני נאלצת להמתין זמן זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתל והארכת כותרת - תגובה
ד``ר קובי אקשטיין03/10/2014נשמע בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריודנטמיקי30/08/2014
הי,
האם כירורג מומחה הוא גם פריודנט?
רופא שמבצע שתלים הוא גם מומחה לנסיגת חניכיים?
מה עלי לברר בבואי למצוא מומחה לנסיגת חניכיים מתקדמת?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה רבה!
מיקי01/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית חניכייםניר26/08/2014
שלום
בתי בת ה 11 מטופלת כרגע במשחת קורסודיל ג'ל לטיפול בדלקת חניכיים + מי מלח .
חל שיפור קטן בצבע החניכיים אך כל פעם ששוטפת את הפה ישנו דימום .
השאלה האם דבר זה מצביע על שיפור או לא ? האם יש טעם בהמשך טיפול עם מי מלח?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית חניכיים - תגובה
ד``ר אורלי ניר שפירא27/08/2014האם בוצע ניקוי ?
יש לדאוג שהילדה עברה הדרכה יסודית לצחצוח ומצד ההורים יש להקפיד על כך. הצחצוח המכני הוא זה שיעזור וכל השטיפות נותנות ערך מוסף קטן. דימום עדיין מרמז על קיומה של דלקת אולם יש לחכות לפחות שבועיים עד להטבה .
בכל מקרה המפתח הוא בצחצוח יסודי לאורך זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגת חניכיים כתוצאה משיניים עקומותסופי26/08/2014
היי,
היום נפגשתי עם מומחית חניכיים דרך קופת חולים כללית שאמרה כי בגלל שיש לי שיניים עקומות יש לי נסיגת חניכייים חמורה.
קיבלה הפניה להקצעה והיא טוענת כי עלי לעשות יישור שיניים ובמידה ולא אעשה זאת בשלב מסויים אאבד את השיניים.
האם זה הגיוני כי יש קשר בין נסיגת חניכיים לשיניים עקומות?
תודה
סופי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגת חניכיים כתוצאה משיניים עקומות - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ27/08/2014אין קשר ישיר בין נסיגת חניכיים לשיניים עקומות. נסיגת חניכיים היא תוצאה של דלקת חניכיים. שיניים עקומות עלולות לגרום לקושי בניקוי השיניים משכבת החיידקים (רובד החיידקים, הפלאק הדנטלי), אשר מצטברת על השיניים וגורמת לדלקת חניכיים. עם זאת, אפשר לנקות גם שיניים עקומות ולשמור עליהן לכל החיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייעידן22/08/2014
האם עלולה להופיע דלקת חניכיים שאינה כואבת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי - תגובה
ד``ר אורלי ניר שפירא22/08/2014בהחלט!
אחת הבעיות במחלת חניכיים היא העובדה שכאבים מגיעים רק בשלבים מתקדמים ולכן אנשים רבים אינם פונים לטיפול בזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת חניכייםא'16/08/2014
היי, רופאת השיניים שלי התרשמה כי יש לי דלקת חניכיים שהופיעה איתן גם לשון לבנה, כיבים בפה ובלוטות לימפה צוואריות נפוחות.
מה ניתן לעשות? האם יש קשר בין דלקת החניכיים ללשון ולבלוטות? תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת חניכיים - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ16/08/2014בלוטות לימפה צוואריות נפוחות מעידות על מצב דלקתי באזור הראש המתנקז לבלוטות אלו. דלקת חניכיים נמקית חריפה גם היא עלולה להביא לתופעות שתיארת.
פנה/פני שוב לרופאת השיניים שלך לקבלת אבחון וטיפול מתאים. לטיפול בדלקת החניכיים אמליץ שתפנה/תפני למומחה למחלות חניכיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן טוחנתרעות10/08/2014
אני הולכת בקרוב לעבור ניתוח הארכת כותרת בשן טוחנת השאלה היא האם בגלל שזה שן טוחנת האם זה נכון שזה קצת יותר מורכב בשן טוחנת והאם בעקבות זה ההחלמה גם מורכבת יותר , והאם בגלל שהשן הזאת נפלה , ומאוד קטנה עד שהצליחו לעשות טיפול שורש והיו כאבים האם בעקבות הכאבים והתסבוכות שעברתי עד עכשיו זה אומר שגם הניתוח וההחלמה יהיו מסובכים מיותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן טוחנת - תגובה
ד``ר אורלי ניר שפירא12/08/2014הארכת כותרת הינה פרוצדורה כירורגית ואין כל חשיבות למיקום של השן לגבי הקושי של הפרוצדורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן סמוכהלילך02/08/2014
שמעתי שעושים הארכת כותרת נפגעת גם שן סמוכה ? אני אמורה לעבור ניתוח זה בקרוב מה הכוונה בזה , אצלי מדובר בשן 27 , האם תפגע איזה שן גם ואם כן איזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן סמוכה - תגובה
ד``ר קובי אקשטיין03/08/2014כל מקרה לגופו, כדאי לעלות את השאלה לרופא המנתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח והמשךמירב01/08/2014
שלום יש לי שאלות לגבי שיקום והארכת כותרת:
1. האם יהיו כאבים יותר גדולים בהארכת כותרת עכשיו שזה בשן טוחנת , שיש בה יותר שורשים כלומר אחרי הטיפול.
2. אמרו לי אחרי 8 שבועות להמשך השיקום , וטעינו קצת בחישוב ועשינו 7 וחצי שבועות האם מספר ימים אלו מאוד חשוב או שאפשר להשאיר כמו שזה , כי אם לא אצטרך לדחות בעוד איזה שבוע ושזה ייצא לא 8 , אלא 9 שבועות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח והמשך - תגובה
ד``ר קובי אקשטיין03/08/2014שלום,
א. אני מניח שלא
ב. זה נשמע בסדר גמור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגת חניכיים-שאלהבחורה2830/07/2014
שלום
אני בת 27 ויש לי נסיגת חניכיים מתקדמת בשן אחת תחתונה, קרוב ל-3 שנים. המליצו לי על ניתוח השתלת חניכיים, אבל רציתי לדעת - האם, במידה ולא מבצעים את הניתוח, השן עלולה ליפול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגת חניכיים-שאלה - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ30/07/2014השן לא תיפול כנראה.
עם זאת, כדאי שתשאלי גם את הרופא שבדק אותך, ליתר בטחון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארכת כותרת שאלהמירב29/07/2014
קבעו לי הארכת כותרת לאחר 8 שבועות , אבל משהו השתבש וצריכה לדחות את הביקור באיזה שבוע וחצי - שבועיים האם איחור כזה עושה איזה בעיה בהמתנה בזמן הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הארכת כותרת שאלה - תגובה
ד``ר קובי אקשטיין30/07/2014סביר שלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- א-סימטריהעידן17/07/2014
השן השמאלית שלי ״מכוסה״ בחניכיים בשונה מן השיניים האחרות. אמנם פגם קטן אך דבר זה יוצר א-סימטריה בחיוך שלי ומאוד מפריע לי. האם קיים ניתוח או טיפול שיכול לפתור בעיה זאת? ואם כן מה יכול להיות המחיר? תודה רבה. (מצורפת תמונה, מתנצלת על האיכות הירודה אבל זאת התמונה היחידה שיש לי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - מחלת חניכייםאילנית12/07/2014
שלום,
לאחרונה נבדקתי על ידי מומחה חניכיים בעקבות כאבים ודימום. הוא מצא כי אני סובלת ממחלת חניכיים כרונית (שכבר 'הצליחה' לעשות נזקים בלתי הפיכים לעצם).
נקבעו לי 10 תורים אצל שיננית, לדעתי להקצעת חניכיים. הרופא מתעקש שאקח 3 שבועות אנטיביוטיקה 4 פעמים ביום. אורח החיים שלי עמוס ודינמי ואני מאד מתקשה עם השתעבדות כזו לאנטיביוטיקה וכרגע זו הסיבה שאיני מתחילה עם הטיפולים.
האם יש אלטרנטיבה לנטילת אנטיביוטיקה מסוג טטריציקלין 4 פעמים ביום למשך 3 שבועות? קראתי משהו על צ'יפים, האם זה יכולה להיות אלטרנטיבה?
תודה ושבוע שקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת חניכיים - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ12/07/2014בשלב הראשון של הטיפול אפשר לבצע את הטיפול ההתנהגותי והמכאני בלי להיעזר בטיפול אנטיביוטי. אם הרופא מתעקש לתת לך טיפול אנטיביוטי נסי לפנות למומחה אחר למחלות חניכיים להתייעצות וטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)