מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהמישהו06/01/2014
האם צילום רנטגן של הפה יכול לגלות גידול? זאת אומרת במידה ויש גידול בחלל הפה בצילום רנטגן רואים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר אורלי ניר שפירא06/01/2014ניתן לזהות סימנים לגידולים שונים בצילום רנטגן .אולם אבחנה סופית מתקבלת רק עם לקיחת ביופסיה.
ולא את כל סוגי הגידולים רואים בצילום רנטגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות חניכיים-ריקי02/01/2014
שלום רב,
רציתי לדעת האם מישהו מכיר מומחה טוב לחניכיים באזור אשקלון , ברצוני לקבל חוות דעת .
ובנוסף ברצוני לשאול האם רופא חניכיים יוצא מנקודת הנחה שלא עוקרים שיניים אלא אם כן ממש אין ברירה. וצריך למשוך כמה שיותר עם הישניים האמיתיות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות חניכיים- - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ02/01/2014למיטב ידיעתי אין באשקלון מומחה לחניכיים. עם זאת, אני ממליץ לבדוק באתר של האיגוד הישראלי לפריודונטיה ואוסיאואינטגרציה.
אני מקווה שכל רופא שיניים וגם כל רופא חניכיים, פועל בהנחה שאין לעקור שיניים אלא אם כן ממש אין ברירה. ככה זה, הכי טוב זה הגוף שלנו אלא אם כן ממש אין ברירה. וזה נכון לא רק לגבי השיניים אלא גם לגבי שאר אברי הגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צ'יפיםנאוה25/12/2013
בביקור שגרתי אצל השיננית נתגלו כיסים בחניכיים
כטיפול המליץ הרופא על צ'יפים
עלותו של כל צ'יפ 160 ₪
האם הטיפול המומלץ יעיל והאם המחיר סביר
תודה
נאוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צ'יפים - תגובה
ד``ר קובי אקשטיין27/12/2013הצ'יפים המדוברים מכילים חומרים אנטיספטיים - אנטי חידקיים, ומשמשים לחיטוי של כיסים עמוקים לאחר שאלו עברו ניקוי יסודי. לרוב מקובל להחדיר אותם אצל מטופל שנמצא בשלב תחזוקות - כלומר בשלב טיפול אצל שיננית, והוא טיפול מקובל לחיטוי כיסים עמוקים בודדים. המחיר נשמע סביר בהחלט. כעיקרון, במידה והכיסים העמוקים התגלו בפעם הראשונה, כדאי מאד לעבור בדיקת חניכיים טובה ומדוקדקת אצל מומחה לחניכיים. כדאי לבקש מהשיננית/רופא לקבל הפנייה כנ"ל, על מנת לוודא שאין צורך בטיפול אחר מאותם צ'יפים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שורשמשה24/12/2013
שן תוחנת עליונה
רופא אחד אמר לעקור את כל השן ורופא אחר אמר את השורש בלבד
מתוך 3 שורשים שיש
יש דלקת סביב השורש מה לעשות אם העקור את השורש יכנס לי אוכל
הבנתי, יכנס הרבה מעט? האם השן תזוז? מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שורש - תגובה
ד``ר אורלי ניר שפירא25/12/2013עקירת שורש של שן טוחנת היא דבר מקובל כדי למנוע את אובדן השן.
במקרים מסוימים אכן יווצר רווח שעלול לגרום לדחיסת מזון אבל הבחירה כאן היא או לאבד שן שלמה או לשמר אותה במחיר של אי נוחות מסוימת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר בשןשירה20/12/2013
יש לי שן שעכשיו עושים איתה טיפול. צריכה עדיין כתר זמני וכתר. והרופאה אמרה שבגלל שהיא קטנה אצטרך אולי ניתוח הארכת כותרת? האם באמת בגלל שהשן קטנה מאוד יש באמת סיכוי גדול שצריך ניתוח הארכת כותרת? כלומר השאלה היא האם לא יכול להיות בגלל שהמבנה של השיניים שלי בפה הוא של שיניים קטנות ולמרות הגודל לא יצטרכו , כלומר לפי מה נקבע אם צריך את הארכת כותרת בטוח או לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר בשן - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ21/12/2013ניתוח הארכת כותרת נועד לעזור לרופא השיניים המשקם לבצע כתר טוב אשר מחזיק היטב על השן וגם איננו גורם לנזק לחניכיים.
יכול להיות שהשיניים שלך קטנות בגלל המבנה שלהן אבל לביצוע כתר צריך גודל מינימאלי של חומר שן. אם לא, שולי הכתר יהיו עמוק מתחת לחניכיים וייגרמו לדלקת חניכיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתר בשן
שירה21/12/2013והאם יכול להיות שרק עם התייעצות עם מומחה החניכיים יידעו בוודאות , כי הרופאה אמרה שחייבת להתייעץ כדי לדעת בטוח , ורק בשלב הבא של הכתר הזמני יודעים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתר בשן - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ21/12/2013כן, יכול להיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקוי חניכיים עמוקגלילה18/12/2013
בבדיקה ע'י רופא נאמר לי שאני חיבת לעשות נקוי עמוק לחניכים ווזאת מיד לאחר נקוי אבן. אין לי דימום. הניקוי העמוק בא בהתנייה להמשך טיפול כמו התלת שן, עקירה סתימה. אני חוששת שאין צורך לבצע ניקוי עמוק וחוששת שזה מזיק לשינים. והוצע לי טיפול מיותר בשל התשלום. מה דעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקוי חניכיים עמוק - תגובה
ד``ר אורלי ניר שפירא19/12/2013ניקוי עמוק תת חניכי יש לבצע במידה ויש לך כיסים מעל 5 מ"מ בין החניכיים והשן ואבנית ודלקת תת חניכית.
אין הדבר קשור לניקוי אבנית רגיל המסיר משקעים המצויים מעל החניכיים.
האם עברת בדיקה ע"י רופא מומחה לחניכיים? אם לא רצוי שתעשי כן.
זוהי הסמכות שאמורה להחליט על נחיצותו של הטיפול.
אם באמת את זקוקה לטיפול זה, נכון הוא להתחיל את הטיפולים האחרים רק לאחריו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמישהו16/12/2013
יש לי כתם אדום בגודל של מילמטר על החניכיים למעלה הופיע לפני 4 ימים ולא עובר מזה יכול להיות מוסיף תמונה
מסויף תמונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר קובי אקשטיין19/12/2013שלום, יתכן מאד ומדובר בזיהום ויראלי שיחלוף מעצמו כעבור מס' ימים. במידה והפצע לא חולף לאחר 10-14 יום כדאי להתייעץ עם מומחה חניכיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר להארכת כותרתשירה14/12/2013
יכול להיות שאצטרך ניתוח הארכת כותרת עדיין לא הוחלט סופית , רציתי לשאול מה קורה אם לא עושה הארכת כותרת למרות ההמלצה? מה התופעות של זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר להארכת כותרת - תגובה
ד``ר אורלי ניר שפירא16/12/2013במידה ולא מבצעים הארכת כותר במקום שצריך עלולים להתרחש שני דברים :
1. הכתר עלול לא "להחזיק" על השן . זאת אומרת הוא עלול ליפול.
2. עלולה להיווצר דלקת חניכיים תמידית במקום שבהם שולי הכתר עמוקים מדי וקרובים מדי לעצם והדבר עלול ליצור אפילו ספיגת עצם באיזור.
אם יש המלצה לבצע הארכת כותרת מאוד מומלץ לבצע אותה בטרם ביצוע הכתר החדש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים בחניכיםאבי13/12/2013
שלום אני בן 26 וחצי לפני כמה חודשים היו לי דימומים בין השינים הלכתי למומחה שאבחן דלקות חניכים בין השינים ומספר כיסים של 5 מילמטר. הוא אמר לי שבעזרת ניקוי קיסמים חוט וצחצוח נכון זה יעבור ובאמת לאחר חודש שחזרתי אליו הדימום השתפר משמעותית והכיסים היו רדודים לטענתו הוא אמר לי להמשיך כך ולחזור לביקורת בעוד שנה.
אני בעזרת ניקוי מוקפד של בוקר וערב הצלחתי להגיע למצב של 0 דימום.
הבעיה שלי כרגע נגיד ולדוגמא אני מחפף קצת בניקוי או יומיים שלוש לא עושה חוט או קיסם ישר הדימומים חוזרים או מתרבים וכרגע יש לי 2 שינים שמדממות הרבה . רציתי לשאול מה עושים? אני מכיר אנשים שבקושי מצחצחים שינים ולא עשו חוט מעולם ואין לי דימומים בכלל למה רק אצלי אני צריך להקפיד ככה? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים בחניכים - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ16/12/2013תגובת החניכיים לגירוי החיידקים והאבנית המצטברים על השיניים שונה מאדם לאדם. אצלך כנראה שהתגובה עוצמתית. לכן גם יומיים שלושה של הזנחה מתבטאים מייד בדימום.
במקרה שלך טוב שהמחלה אובחנה בגיל מוקדם יחסית, לפני שהצטבר נזק ניכר.
אני ממליץ שבנוסף לניקוי היומי תבקר אצל השיננית לטיפולי תחזוקה וסילוק אבנית אחת ל 3-4 חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימומים בחניכים - תגובה
ד``ר קובי אקשטיין19/12/2013אבי, כל אחד והגוף שלו...יש אחד שאוכל בלי הפסקה ונשאר רזה ושני שרק מסתכל על עוגה ועולה במשקל...יש פה רכיב גנטי חזק שמשפיע על התגובה של הגוף לחיידקים שבפה. אם כל מה שאתה צריך לעשות בשביל לשמור על בריאות הפה הוא לצחצח שיניים ביעילות, אשריך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע נפוח בחלל הפהמשה11/12/2013
יש לי פצע נפוח בגודל חצי אפונה בלחי הפנימי (חניכיים?) בצמוד לשן טוחנת
הפצע בצבע ורדרד עם נקודה לבנה קטנה. אני קצת מודאג מה זה? מה עלי לעשות
או שלא ??
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לציין -המשך-
משה11/12/2013רציתי רק לציין שסתם כך אני לא מרגיש כאב רק כשאכלתי הרגשתי כאב חלש
כמו זרם(חד וקצר) לכיון הראש ותחושה לא נעימה באותו אזור בשעה שלעסתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב לציין -המשך- - תגובה
ד``ר קובי אקשטיין11/12/2013סביר מאד שמדובר בפתח בלוטת הרוק הפרוטיד, כלומר לא מדובר בפצע. יתכן ונשכת את הרקמה בטעות, היא מעט התנפחה והייתה רגישה. בכל מקרה זה לא נשמע משהוא פתולוגי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בלשון וחניכיים נפוחותטל11/12/2013
שלום,
בני בן השנתיים היה עם חום נמוך במשך שלושה ימים
היום שמתי לב שיש לו פצעים בלשון
והחניכיים שלו נפוחות.
האם זו תגובה של אפטות או סימן לדלקת בחניכיים?
תודה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים בלשון וחניכיים נפוחות - תגובה
ד``ר אורלי ניר שפירא11/12/2013יתכן ומדובר בוירוס.
עליך לגשת לרופא הילדים שלו ואבחון וטיפול .
בגיל שנתיים אין מחלות חניכיים .
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
טל11/12/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארכת כותרתנטע07/12/2013
אני יכול להיות צריכה צריכה לעבור ניתוח הארכת כותרת עוד לא החליטו סופית , הרופאה שלי צריכה להתייעץ סופי אם המומחה , השאלה שלי באיזה שלב יודעים סופי האם אחרי המבנה , או אפילו אחרי הכתר הזמני ואם אני יצטרך האם הניתוח קשה ובמה זה כרוך אח"כ ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הארכת כותרת - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ07/12/2013אחד הקריטריונים המרכזיים בקביעת הצורך בניתוח הארכת כותרת היא השאלה האם יש מספיק חומר שן גלוי מעל לגובה החניכיים לתמיכה בכתר. רופא שיניים מנוסה יכול לתת את התשובה לכך, עם זאת, לעיתים נחוצה גם חוות דעת משלימה של המומחה לחניכיים. ההחלטה לרוב מתקבלת בשלב הכתר הזמני אולם לעיתים ניתן לדעת את התשובה לכך עוד טרם ביצוע טיפול השורש, או לפני ביצוע המבנה.
הניתוח דורש מיומנות של מומחה אבל הוא לרוב ניתוח זעיר יחסית ואינו כרוך בתופעות לוואי בלתי הפיכות. לקריאה נוספת את מוזמנת לבדוק את התשובות לשאלות 4, 5, 12.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חניכייםלימור22/11/2013
(בת 17) התעוררתי הרגע מכאבים בחיניכיים איפה שהשן הטוחנת בצד ימין של הפה .. שמתי לב שאפשר בחלק הזה להזיז תחניכיים.. איך הן זזות?? בצד שמאל אי אפשר להזיז אותן
איך אני אמורה לטפל בזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חניכיים - תגובה
ד``ר קובי אקשטיין01/12/2013אם זה עדיין רלוונטי...הקפידי על נקיון טוב באזור, עם מברשת שיניים בעדינות, ושטיפות פה או במי מלח (חצי כפית מלח בישול במי ברז פושרים) או בתמיסת פה רפואית על בסיס כלורהקסידין (תארודנט, קורסודיל, פארו וכיו״צ). כדאי להיבדק ע״י רופא שיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארכת כותרתאוסנת21/11/2013
רציתי לשאול שאלות בקשר לזה: מהו בדיוק הניתוח להארכת כותרת?
האם יש הבדל בקושי הטיפול בן שן שכמעט ולא נשאר בה חומר בשן לשן שנשאר בה קצת חומר בשן.
2. האם יש הבדל בקושי איזה סוג שן זאת?
3. מהם תופעות הלוואי אחרי הניתוח וכמה זמן יכול להיות ?
4. וכמה זמן אחרי הניתוח חוזרים למדידות לכתר קבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הארכת כותרת - תגובה
ד``ר אורלי ניר שפירא21/11/2013ניתוח הארכת כותרת מבוצע שגובה השן אינו מספק לכתר תקין או כאשר שולי השחזור הם עמוקים בתוך החניכיים.
הניתוח מבוצע בהרדמה מקומית ולאחר מכן יכולים להופיע : כאבים (שחולפים עם נטילת משככי כאבים) ונפיחות לכמה ימים.
תופעות הלוואי הם אישיות וכל אדם מגיב אחרת ללא תלות בגובה השן או מיקומה.
כשבוע לאחר הסרת התפרים יש לחדש השחזה ולרפד את הכתר הזמני. יש לקחת מידות כ 6 שבועות מתום הניתוח לכתר הקבוע..
רצוי מאוד לבצע את הפרוצדורה אצל מומחה לרפואת חניכיים (פריודונט) כיוו שהם הרופאים שעברו הכשרה ספציפית לנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההארכת כותרת עוד שאלה
דקלה21/11/2013רציתי לשאול גם הכאבים/תופעות לוואי שאמרת מספר ימים ושונה מאדם לאדם כמה זמן יכול להיות במצב הכי קשה כמה ימים מקסימום יכולים להיות כאבים ? והאם משכחי כאבים מספיקים או שזה בשילוב עם אנטביוטיקה? והאם ככל שיש פחות חומר בשן אורך הטיפול ארוך יותר ומסובך יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגהמילר18/11/2013
היי :)
אני מתעניינת לגבי נסיגת חניכיים, הבחנתי שמתחילה לי בעיה כזו
כנראה מצחצוח אגרסיבי ותהיתי, האם יש טיפול שאינו כירורגי שגורם לחניכיים לחזור למצבם הטבעי?
דבר נוסף, יש לי חרדת רופאי שיניים מטורפת
אני צריכה סתימה ואבנית (וכבר הייתי אצל רופא המון פעמים) אבל
אני מתמלאת בסטרס ותחושת צמרמורת רק מלחשוב על כך וקיוויתי לטיפים
שיעזרו לי להגיע לרופא בתחושה יותר נעימה
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגה - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ18/11/2013לא ידוע לי על טיפול הגורם לחניכיים שנסוגו לחזור למצבם הקודם אבל בהחלט רצוי ללמוד כיצד להבריש את השיניים באופן לא אגרסיבי כדי להקטין ככל האפשר את הנזק המצטבר שההברשה האגרסיבית גורמת. מומלץ שתתייעצי בנושא עם רופא השיניים או עם מומחה לחניכיים או עם השיננית שלך.
ד״ר ג׳יין רונן בחיפה מטפלת בהצלחה בהקטנת החרדה הדנטלית באמצעות סדרת פגישות. בנוסף, אפשר להיעזר באמצעים רפואיים כגון: טיפול בגז הצחוק, טיפול בסדציה הכרתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)