מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הארכת כותרת בשןאביטל08/04/2014
שלום שולחים אותי להארכת כותרת בעקבות שבר מתחת לקו החניכיים. האם בעקבות זה יכול להיות שאת הכתר הזמני ששמו אני מרגישה לא בנוח איתו ורק אחרי הניתוח ארגיש טוב יותר? ואחרי הניתוח מתישהו בזמן ההחלמה צריך לעשות משהו עם הכתר הזמני או שמוציאים אותו לגמרי ? ותוך כמה זמן בדרך כלל מוציאים תפרים וכמה זמן יכולים להיות כאבים אחרי הניתוח ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הארכת כותרת בשן - תגובה
ד``ר אורלי ניר שפירא08/04/2014יתכן ואת מרגישה חוסר נוחות בשלב זה לפני הניתוח.
את הכתר מסירים בעת הניתוח ומחזירים בסופו ולאחר שמסירים תפרים לאחר 7-10 ימים, הרופא שלך צריך להתאים את הכתר לשולים החדשים שנוצרו.
לאחר 6 שבועות ניתן לקחת מידות לכתר הקבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההארכת כותרת
אביטל08/04/2014מי מוריד את התפרים הרופא המנתח , או הרופא המשקם באותו הזדמנות שמכין את הכתר הזמני למבנה החדש , וככה באותו תור את 2 הדברים עושים כבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבנה לשתלמעיין05/04/2014
בקרוב עושים לי שתל . רציתי לשאול האם אחרי השן עושים מבנה וכתר זמני קודם כמו שעוברים בשן רגילה או איך הולך בדיוק השיקום אחכ ומי בדיוק עושה המשתיל שהוא כירוג או הרופא הכללי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבנה לשתל - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ05/04/2014אין כללים נוקשים בנושא, לא לגבי מי עושה מה וגם לא לגבי הטיפול עצמו. בד״כ אחרי תקופת אינטגרציה של כמה חודשים עושים מבנה וכתר זמני ולאחר מכן עושים כתר קבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתל והארכת כותרתרעות03/04/2014
שלום יש לי 2 שיניים אחד ליד השנייה 45 ו- 46 , אחת נעקרה וצריכה שתל והשנייה צריכה כנראה הארכת כותרת. הרופאה אמרה שרוצה שרופא אחד יעשה לי את 2 הפעולות במכה מכיוון שאילו 2 שיניים צמודות , אלך למומחה ואשמע שאלתי האם במקרה כזה האם באמת יש אפשרות שרופא אחד יש את 2 הפעולות למרות שבדרך כלל כל אחד מיומן מישהו אחר , שן אחד מומחה לחניכיים ולשתל הכירוג - ואם כן אם עושים את 2 הפעולות יחד מי עושה הכירוג ו/או מומחה החניכיים ואם עושים את 2 הפעולות יחד האם ייתכנו כאבים יותר גדולים בגלל שזה 2 פעולות יחד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתל והארכת כותרת - תגובה
ד``ר קובי אקשטיין03/04/2014שלום רעות,
בהחלט נכון והגיוני לבצע את שתי הפעולות בפעם אחת, ובהחלט מומחה החניכיים - הפריודונט אמון על ביצוע שני הניתוחים, מאחר ופרוצדורות אלו הן חלק מהפעולות להן הוא מוכשר במהלך לימודיו. מבחינת כאבים, ראי בזה כאילו תפסת שתי ציפורים בפעם אחת..
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתל והארכת כותרת
רעות03/04/2014ומבחינת שיקום אחרי השתל ואחרי הארכת כותרת , להתחיל מדידות לכתר הקבוע בשתי הדברים זה אותה תקופת המתנה? ואורך הטיפול אני משערת שאם עושים דבר אחד או שניהם זה בוודאי יותר ארוך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתל והארכת כותרת - תגובה
ד``ר קובי אקשטיין04/04/2014זמן המתנה לשיקום של שתל נע בין 2-5 חודשים. זמן המתנה לשיקום שן לאחר הארכת כותרת נע בין 6-12 שבועות, תלוי בסוג השתל, במיקום השתל, במיקום השן וסוג הפעולה. ההחלטה אם לשקם את השתל והשן יחד - לשיקול הרופא המשקם והמטופל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתל הארכת כותרת
רעות04/04/2014מדובר בשתל בשן 46 , שהייתה מאוד דלקתית ובסוף נהפך לסדק מה זה אומר לגבי השיקום בשן זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח רע מהפהבני03/04/2014
שלום, כב הרבה זמן שאני מרגיש שיש לי ריח לא נעים בפה בזמן נשיפת אויר, אמרו לי שיש לי דלקת חניכיים קלה אבל לא מעבר (לא ריקבון), ואני מנקה את הפה עם חוט דנטלי בערב בנוסף לצחצוח. ויש לי כמה שאלות
האם צריך לצחצח גם את החייך (העליון) או בכלל, כלומר האם זה יכול להיות גורם הריח? אם כן אז כיצד?
איך אדע אם עליי לעשות הקצעת שורשים? או ניקוי עמוק אולי? (אני מבקר אצל השיננית בערך פעם בחצי שנה)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח רע מהפה - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ03/04/2014ריח פה הוא אחת הבעיות הכי לא נעימות. ברוב המוחלט של המקרים ריח הפה הוא תוצאה של תוצרי פירוק של חיידקים המצויים בכיסי החניכיים ובגב הלשון.
לכן, יש לנקות את שני האיזורים האלו ביסודיות. מומלץ לבדוק את מצב החניכיים, האם יש מחלת חניכיים וכיסי חניכיים, ומומלץ גם לבדוק את גב הלשון. פנה לבדיקה ואבחון אצל מומחה לחניכיים ובהתאם לכך הוא יוכל להמליץ על הטיפול המתאים: לימוד הברשה וניקוי השיניים והלשון, סילוק אבנית, הקצעת שורשים, ניתוחי חניכיים וכיו״ב, לפי הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני השתלהמעיין29/03/2014
איזה צילומים ובדיקות עוד צריכים בדרך כלל לעשות לפני התקנת שתל ומי אמור לתת את ההנחיות הרופא המשתיל או הרופא הכללי/המשקם שימשיך אחר כך את הטיפול? והאם הרופא המשתיל צריך לעשות ביקרות ולראות את המקום לפני ההשתלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני השתלה - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ30/03/2014מומלץ שהרופא המשתיל יבדוק את הפציינט לפני ההשתלה, ימליץ על הבדיקות והצילומים הדרושים לו, יתייעץ עם הרופא המשקם, יבצע את הדיאגנוזה, ימליץ על תכנית הטיפול ולאחר מכן יבצע את ההשתלה בהתאם ויבדוק את הפציינט לאחר ביצוע ההשתלה.
בדיקת הפציינט לפני ההשתלה חשובה כדי לוודא את מצב הבריאות הכללית וגם את מצב בריאות הפה, השיניים והחניכיים. כל אלו משמשים את הרופא כדי לקבוע אלו בדיקות נוספות דרושות לו כדי להגיע לדיאגנוזה המתאימה. במקרים רבים דרושים צילומי שיניים פריאפיקאלים, לפעמים דרוש צילום פנוראמי ולפעמים גם צילום CT.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי פהשירה29/03/2014
רציתי לשאול האם עושה נזק להשתמש במי פה על בסיס קבוע פעמיים ביום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי פה - תגובה
ד``ר אורלי ניר שפירא29/03/2014לשטיפות פה יש ערך מוסף קטן מאוד בתרומה להגיינת הפה.
אם לא מדובר בשטיפות המכילות כלורהקסידין אין נזק בשימוש יומיומי.
שטיפות עם כלורהקסידין כמו תרודנט,קורסודיל וכו' אינן לשימוש יומיומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי פה
שירה29/03/2014מדובר במי פה ליסטרין האם הם מכילים את החומרים שדיברת עליהם? ודבר שני לא יכול לעזור להשתמש במיוחד לפני טיפולים כירוגיים אם כמו שאת אומרת אין הבדל משמעותי אם משתמשים בזה או לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי פה - תגובה
ד``ר אורלי ניר שפירא30/03/2014ליסטרין היא בהחלט שטיפה שניתן להשתמש בה באופן יומיומי.
בזמן ניתוחים כירורגים משתמשים בשטיפות מיוחדות לתקופה מוגבלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- במה מומלץ להשתמש לניקוי בין השינייםיוסי27/03/2014
ראיתי בבתי המרקחת מבחר גדול של מוצרים שונים ומשונים לניקוי משלים. האם ניתן לקבל המלצה למוצר *ספציפי* שמקובל על רוב מומחי החניכיים, חוץ מחוט דנטאלי? אני משתמש בחוט לשיניים הקידמיות, אבל לא מסוגל לעשות זאת בשיניים העמוקות. אציין שיש לי מרווחים צרים ואני צריך משהו דק...יש משהו מומלץ, לפני שאני מתחיל לשפוך כסף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במה מומלץ להשתמש לניקוי בין השיניים - תגובה
ד``ר אורלי ניר שפירא28/03/2014רצוי מאוד לעבור הדרכה לצחצוח אצל שיננית או רופא חניכיים כדי לדעת בדיוק מה מתאים לפיך.
לא קיים כלל ברזל אלא אנו מתאימים את כלי הצחצוח למצב בפי המתרפא.
ככלל, חובה לעבור בכל צחצוח בין השיניים ומרבית האנשים מתקשים לנקות עם חוט דנטלי. ניתן להשתמש במברשות בין שיניות דקות או בקיסמים דנטלים דקים אך שוב רצוי שגורם מקצועי יראה את פיך ויתאים את הכלי הספציפי לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר זמני בשןנאוה26/03/2014
יש לי כתר זמני שבוצע במרפאה כבר איזה חודשיים ואצטרך להיות איתו עוד כמה חודשים , לפחות 3 חודשים בגלל שאצטרך הארכת כותרת ועד שנקבע התור וההחלמה אז זה יהיה לפחות 5 חודשים שאני עם כתרים זמניים בינתיים פשוט יש הרגשה שהכתר כאילו מתפורר האם זה הגיוני והאם זה יחזיק כל כך הרבה זמן או מה אפשר לעשות בכדי שיחזיק זמן רב כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר זמני בשן - תגובה
ד``ר קובי אקשטיין26/03/2014כתר זמני שמבוצע היטב בהחלט מסוגל לשרוד מספר חודשים, בכל מקרה ניתן לתקן ולשפר אותו לפי הצורך במהלך התקופה די בקלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתר זמני
נאוה29/03/2014אבל השאלה האם יוכל לשרוד חודשים רבים לפחות 5-6 חודשים כתר שבוצע במרפאה ולא במעבדה , כי שמעתי שכתר שבוצע במרפאה פחות עמיד מבחינת חיידקים ושאריות מזון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארכת כותרת בשן - עזרהשירה24/03/2014
שלום אני כנראה אצטרך ניתוח הארכת כותרת אם אפשר הסבר על הפרצדורה מה עושים איך הולך התהליך , וגם אח"כ האם צפויים כאבים כלומר כמה זמן ייתכנו כבר ותוך כמה זמן אוכל לתפקד כרגיל או שהכאבים יהיו כל כך חזקים שלא אוכל לתפקד כמה ימים ואם כן כמה ימים זה יכול להמשך , וגם אחרי כמה זמן חוזרים להמשך הטיפול של המדידות לכתר? והאם עושים שינויים בכתר הזמני ותוך כמה זמן מוציאים את התפרים. אשאל את הרופא פשוט ההתייעצות וההסבר רק בעוד חודש ואני קצת לחוצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הארכת כותרת בשן - עזרה - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ24/03/2014תשובה לשאלתך נמצאת בס׳ 5 במדור השאלות הנפוצות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההארכת כותרת בשן
אילנית24/03/2014אי אפשר לקבל קצת יותר אינפורמציה גם כאן ולא כזאת קטנה אלא לשאלות ששאלתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההארכת כותרת בשן - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ24/03/2014האם צפויים כאבים כלומר כמה זמן ייתכנו כבר
כאבים עשויים להופיע ולהמשך עד שבוע ימים.
ותוך כמה זמן אוכל לתפקד כרגיל או שהכאבים יהיו כל כך חזקים שלא אוכל לתפקד כמה ימים ואם כן כמה ימים זה יכול להמשך
בד״כ מופיעים כאבים קלים עד בינוניים המגיבים היטב לכדורים נגד כאבים כמו אקמול, אופטלגין, אדביל, נורופן, נרוסין וכיו״ב.
, וגם אחרי כמה זמן חוזרים להמשך הטיפול של המדידות לכתר? והאם עושים שינויים בכתר הזמני
המשך הטיפול לרוב 6-8 שבועות לאחר הניתוח.
ותוך כמה זמן מוציאים את התפרים.
7-15 ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יין אדוםדני22/03/2014
קראתי באתר זה ששתיית יין אדום מסייעת לבריאות החניכיים. ומה אם אני לוקה באפילפסיה, לחץ דם גבוה (נשלט בתרופות), מדלל דם. ואמנם החניכיים במצב גרועכ ומדממות, וכן ריח רע מהפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יין אדום - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ24/03/2014יתכן שיין אדום מסייע לבריאות החניכיים, כמו מאכלים רבים, בעיקר אלו המכילים נוגדי חמצון. עם זאת, לפי התופעות שתיארת מומלץ שתפנה לבדיקה ולטיפול אצל מומחה לחניכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרודונטיטיסהשתלה22/03/2014
שלום רב !
אני סובל מפרודונטיטיס אגריסיבית .עברתי כבר את הטיפול בהצלחה וכרגע
אני דואג לשיניים שלי בבית ומבקר אצל רופא שיננים כל 3 חודשים ...אבל יש לי שתי שאלות בנושא שהרופא שלי לא ידע לענות עליהן .
1 - האם חולים בפרודונטיטיס אגריסיבית יאאבדו את השיניים בכל אופן ?
2- האם בת זוגי עלולה להידבק בפרודונטיטיס אגריסיבית בגלל שאני סובל מהמחלה ?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרודונטיטיס - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ23/03/20141. הסיכוי שלך לאבד את השיניים גדול יותר מאשר של בריאים. עם זאת. המחלה נוצרת כתוצאה מתגובת החניכיים לחיידקים. לכן, אם האיזון המתאים בין החיידקים הטובים והרעים יישמר הסיכויים לשמור על השיניים למשך שנים רבות הם גבוהים.
2. החיידקים אכן יכולים לעבור מאדם לאדם, בעיקר בין בני משפחה, אבל יחד עם העובדה שהמחלה נגרמת על ידי חיידקים, חשובה תגובת הגוף לחיידקים. התגובה שונה מאדם לאדם והיא מולדת (גנטית) ולא נרכשת. לכן השאלה אם בת זוגך תחלה בפריודונטיטיס אגרסיבית תלויה יותר בתכונות הגנטיות שלה ופחות בך.
מחלות החניכיים, גם פריודונטיטיס אגרסיבית, הן למעשה תגובת הגוף לחיידקים המזיקים. התגובה תלויה בגנטיקה ואילו את החיידקים אפשר לסלק. לכן, למי שיש רגישות גבוהה חשוב להקפיד ולהתמיד בניקוי ביתי ומקצועי של השיניים ובבדיקות תקופתיות אצל המומחה לחניכיים. כך קל יותר לשמור על האיזון המתאים בפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעבודה
השתלה04/04/2014יש לי עוד שאלה בנושא ,אמנם קצת מוזרה אבל אשמח לקבל תשובה גם לה ...
התחלתי לעבוד במטבח באחת המסעדות .ובמטבח יש מן הסתם סוגים שונים של עשן ( כמו טיגון ,אפייה,גריל , וכו ) ..האם לעשן הזה השפעה שלילית על הפיריודנטיטיס כמו עישון ..( הרי ידוע לי שעישון מאוד לא מומלץ במקרה שלי ) ..
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעבודה - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ05/04/2014לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרודונטיטיס - תגובה
ד``ר אורלי ניר שפירא13/04/2014אדם שחולה בפריודונטיטיס אגרסיבית נמצא בקבוצת סיכון להידרדרות ואובדן שיניים.
ועל כן חייב להיות בתחזוקה כל 3 חודשים הכוללת מדידת כיסים וניקוי רצוי במרפאת חניכיים . כמו כן הצחצוח צריך להיות מאוד מוקפד.
בדרך זו ניתן לנטר את השינויים לפני שהם הופכים לבלתי הפיכים ולשמור על המשנן.
פריודונטיטיס אינה מחלתה מדבקת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארכת כותרת בשןיערה20/03/2014
שלום אני כנראה אצטרך ניתוח הארכת כותרת אם אפשר הסבר על הפרצדורה מה עושים איך הולך התהליך , וגם אח"כ האם צפויים כאבים כלומר יוכל לתפקד כרגיל או שיכול להיות כאבים חזקים שלא יכולים לתפקד ואם כן כמה ימים מתאוששים , וגם אחרי כמה זמן חוזרים להמשך הטיפול של המדידות לכתר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הארכת כותרת בשן - תגובה
ד``ר קובי אקשטיין26/03/2014שלום יערה, ראי את התשובות לשאלתה של שירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגם בחניכייםמיכל15/03/2014
שלום רב, לפני שבוע שמתי לב למשהו מוזר בחניכיים, בין 2 השיניים כאילו חסרה חתיכה מהחניכיים . כאילו החניכיים הלכו אחורה, וישנה חתיכת חניכיים מורמת כאילו תלוייה. מצורף צילום. אודה אם אוכל לדעת במה מדובר. קצת מדאיג אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה נוספת
מיכל15/03/2014התמונה הפוכה. מדובר בחניכיים העליונות. מצורפת תמונה נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת חניכיים כרוניתיואב13/03/2014
שלום רב
אני בן 28 וסובל המון שנים מדלקת חניכיים שמתבטאת בעיקר בדימום בזמן צחצוח שיניים ( ללא כאב ).
אני מקפיד מאוד על בריאות השניים והפה, ניסיתי המון סוגים שונים של משחות שיניים (גם פרודונטקס) וסוגים שונים של שטיפות פה (גם קורסודיל), אני משתמש בחוט דנטלי באופן קבוע והיתה תקופה שהייתי מצחצח שיניים רק עם מברשת חשמלית.
במשך שנים ניסיתי בכל תקופה משהו אחר ושום דבר לא עזר, תמיד היה את הדימום והלשון תמיד נשארה לבנה.
האם יש סוג של כדורים או טיפול מיוחד שיכולים לעזור במצבי?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת חניכיים כרונית - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ13/03/2014טכניקת הניקוי שלך כנראה לקוייה. אתה יכול לשפר את יעילות השימוש במברשת השיניים והחוט הדנטלי על ידי תרגול אצל מדריך מתאים: רופא שיניים, מומחה למחלות חניכיים או שיננית.
אני ממליץ שתשקיע מעט זמן (וכסף) ותפנה לבדיקה וטיפול אצל מומחה לחניכיים. זו השקעה שעשויה להיות מעולה עבורך לטווח ארוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע בחיבור בין החניכיים לשפה תחתונהענבל12/03/2014
שלום,
אני מצרפת תמונה של פצע לבן שיש לי כמה ימים בחיבור בין החניכיים והשפה התחתונה. זה כואב ומציק.
מה זה ומה צריך לעשות?
האם לגשת לרופא שיניים?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע בחיבור בין החניכיים לשפה תחתונה - תגובה
ד``ר אורלי ניר שפירא12/03/2014זוהי פשוט אפטה.
לצערי אין הרבה מה לעשות זה בוודאי מאוד כואב אבל יעבור תוך כשבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לדעת ממה זה נגרם? זה מידבק?
ענבל12/03/2014יכול להתפשט בפה?
תודה על המענה המהיר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לדעת ממה זה נגרם? זה מידבק? - תגובה
ד``ר אורלי ניר שפירא12/03/2014זה לא מדבק!!
זה פשוט בא והולך לא לדאוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)