מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חייב עזרה! פתרון לכאבים בחניכייםדלקן07/07/2014
שלום לכולם,
בימים האחרונים אני סובל מדלקות בחניכיים וכתוצאה מכך יש לי כאבים איומים באזור!!
יש דרך להפחית את הכאבים ואת הדלקות??
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוביקווינול - זה התוסף שאתה צריך
נעמה08/07/2014ראית רופא שיניים? במצבך זה ממש מתבקש
הטיפול הכי מומלץ שאני מכירה ומנוסה איתו הוא יוביקווינול (הדור החדש של קו-אנזים Q10) נוגד חמצון שמשפר את אספקת החמצן לרקמות החניכיים ובכך מסייע במניעה ובריפוי דלקות חניכיים.
בנוסף, כמו תמיד צריך להקפיד על צחצוח שיניים יסודי לפחות פעמיים ביום, וכדאי לך מאוד להימנע מאכילת סוכרים פשוטים ומשתית אלכוהול. תרגיש טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחייב עזרה! פתרון לכאבים בחניכיים - תגובה
ד``ר קובי אקשטיין08/07/2014אכן כדאי מאד לראות רופא שיניים ועדיף מומחה לחניכיים.
בינתיים חשוב מאד להקפיד על היגיינה טובה, כלומר צחצוח שיניים טוב, שטיפות פה עם מי פה המכילים כלורהקסידין (לרכישה בבתי המרקחת) או לחילופין שטיפת הפה עם תמיסת מי מלח (חצי כפית מלח בישול בכוס מים פושרים). ושוב, חשוב ללכת להיבדק. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לעונים!!
דלקן14/07/2014כמובן שאני שומר על היגיינה...
אצור קשר עם מומחה לחניכיים, ואנסה גם את היוביקווינול.
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריו צ'יפ מוסר בטעותEW06/07/2014
שלום רב
החדירו לי פריו צ'יפ לפני מספר ימים על מנת לטפל בדלקת חניכיים שאינה עוברת
בהנחיות אשר ניתנו לי נאמר לצחצח שיניים ולא להשתמש החוט דנטלי ומי פה במשך שבוע וחצי.
תוך יום וחצי הייתה הקלה בכאב.
אתמול בעת צחצוח שיניים אני חושב שהפריו צ'יפ או חלקו יצא ממקומו
האם זה יכול לקרות?
האם צריך לחזור לרופא שיניים\שיננית או שהחומר נשאר ופועל,כיצד לנהוג?
בתודה מראש
EW* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריו צ'יפ מוסר בטעות - תגובה
ד``ר קובי אקשטיין07/07/2014אני מניח שזה יכול לקרות, הרבה אין מה לעשות, בכל מקרה נזק זה לא גרם. אולי כדאי ליידע את הרופא שהכניס את הפריוצ׳יפ בעניין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות כתוצאה מעקירת שן בינהאירה03/07/2014
שלום,
אתמול עקרתי שם בינה כלואה למטה והיום התנפח לי כל הצד ואני נראית כאלו בלעתי כדור טניס. נתנו לי אנטיביוטיקה שאמורה להוריד את הנפיחות אבל אני יודעת שיש כדור נוסף (לא אנטיביוטי) שגם כן מוריד נפילות ונותנים אותו לעיתים לאחר עקירות. האם יש כזה ומהו שמו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות כתוצאה מעקירת שן בינה - תגובה
ד``ר קובי אקשטיין08/07/2014אין טעם לקחת טיפול תרופתי בשביל הנפיחות בפנים יממה לאחר הטיפול. פשוט לתת לזה זמן. כמובן להקפיד על ההיגיינה, להרבות בשטיפות פה עם תמיסה המכילה כלורהקסידין (לרכישה בבתי המרקחת), ליטול משככי כאבים וכמובן את האנטיביוטיקה ולנוח. הנפיחות בוודאי תרד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר הארכת כותרתלילך30/06/2014
מאז הארכת הכותרת מרגישה שהכתר הזמני מציק נוגע כל הזמן בלשון שמרגישה מחוספסת ופוחדת שתפצע האם זה בסדר כי התור רק בעוד 4 שבועות מהניתוח? ומתי ההרגשה הזאת תשתנה ואחזור להרגיש בסדר האם רק לפני התור בעוד 4 שבועות וזה בסדר לחכות עד אז או שאפילו רק שישימו לי כתר קבוע ? או משהו אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר הארכת כותרת - תגובה
ד``ר אורלי ניר שפירא30/06/2014שירה יקרה
את כל השאלות הללו את צריכה להפנות לרופא שמטפל בך.
כדאי מאוד ליצור איתו ערוץ קשר אישי שיוכל לעזור לך במהלכו של הטיפול.
כתר שפוצע זו תלונה לגיטימית שצריכה להיות מופנית לרופא שלך והוא זה שצריך לדאוג שיהיה לך נוח .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר הארכת כותרת
לילך30/06/2014לא אמרתי שפוצע רק רציתי לשאול האם מרוב נגיעות של הלשון בכתר אחרי הארכת הכותרת האם יש סיכוי שיפצע או שזה פשוט סתם תחושה וזה טבעי שהלשון נוגעת הרבה בשן לאחר הפרצדורה הזאת וזה יסתדר לאחר ההחלמה של ה- 6-7 שבועות מהניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגת חניכייםענת24/06/2014
אני סובלת מסיגת חניכיים טובה, 3 שיניים הקדמיות בלסת התחתונה מעט מתנדנדות ושן אחת ברחה פנימה., פשוט יצאה ממקומה פנימה. האם זה יכול להסתדר ? רק לאחרונה שמעתי על הקצאת שורשים. היום עשיתי סוף סוף, והרופאה המליצה לי למרוח ג'ל "פרו כלורקסידין לאחר הצחצוח. היא נתנה לי מין כלי עזר שאני מחדירה עם הג'ל לתוך כיס החניכיים. שכחתי לשאול אותה ואודה אם תעזרו לי: כמה זמן עלי למרוח את הג'ל? האם עד שהשפורפרת מתרוקנת??. אני סובלת כרוני מדלקות חניכיים, דימום וטעם רע מהפה. האם אחרי ההקצאה שעשיתי היום הטעם הרע יחלוף??. אני משתמשת קבוע עם משחת שיניים קולגייט. ראתה את צילום השיניים ואמרה שיש לי קטע של "עצם שהוא כבר נעכל". מה זה אומר?! האם אפשר להציל נסיגת חניכיים במצב חמור? היא אמרה שזה לא מצב של ניתוח אבל המצב חמור. תודה על העזרה וסליחה על האריכות. (אני מתקרבת לגיל 60)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע פסחו על שאלתי??
ענת25/06/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיגת חניכיים - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ30/06/2014תוכלי למצוא מידע רב במדור השאלות הנפוצות של הפורום שלנו. בנוסף, כל מטופל דורש תשומת לב פרטנית ולכן מומלץ שתפני לרופאת השיניים שלך אשר מכירה אותך ובדקה אותך, או לבדיקה ואבחון אצל מומחה למחלות חניכיים, לקבלת תשובה מפורטת לשאלותיך הספציפיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז לשם מה הפורום קיים??
ענת30/06/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיגת חניכיים - תגובה - תגובה
ד``ר קובי אקשטיין30/06/2014שרה שלום,
משך השימוש בג'ל משתנה ממטופל למטופל, וקשה לתת המלצה אישית ללא בדיקתך.
גם התוצאות של הקצעת השורשים אינם דומות בכל מטופל, הכל בהתאם למצב הראשוני, ושוב יש קושי לתת לך תשובה חד משמעית בלי לראות מה מצבך.
מחלת חניכיים הינה מחלה כרונית שניתן לטפל בה ולקבל תוצאות טובות ומענה למרבית התלונות שציינת, זאת כל עוד הטיפול נעשה ביד מיומנת ע"י מומחה לחניכיים.
הפורום מטרתו לתת מענה לשאלות עקרוניות, לטובת כלל הקוראים, הוא לא יכול להחליף בדיקה אישית ופרטנית שלך.
אם את לא מקבלת תשובות שמניחות את דעתך מהמטפל שלך, כדאי ללכת ולשמוע דעה נוספת ולקבל תשובות מפורטות לבעיותייך האישיות ממומחה חניכיים.
בהצלחה והרבה בריאות פה וחניכיים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילוםגאיה24/06/2014
עשו לי ניתוח הארכת כותרת + שתל , רציתי לשאול האם אחרי כל אחד מהם ולפני שמתחילים לקחת את המדידות האם הרופא המשקם עושה צילום לפני כדי לראות שהכל בסדר לפני שמתחילים , והאם את הצילום עושים במרפאה או במכון אם מדובר רק בשן אחת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום - תגובה
ד``ר קובי אקשטיין24/06/2014מקובל לבצע צילום ביקורת לפני שמשקמים שתל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריםלילך22/06/2014
עשו לי שתל והארכת כותרת ובסופו עשו לי תפרים נמסים , כמעט עברו שבועיים והתפרים עדיין ישנם זה הגיוני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפרים - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ23/06/2014התפרים מתעכלים באמצעות תהליכים אנזימטיים ודלקתיים אחרי כשישה שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפרים
שירה23/06/2014האם זה הזמן בטוח שייקח , או שזה המקסימום ויכול להיות גם פחות זמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפרים
לילך23/06/2014והאם לתת להם כל כך הרבה זמן זה לא מסוכן יכול לעשות זיהום , או עד איזה זמן מסוים אם לא נמסים ללכת לרופא שיראה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפרים - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ23/06/2014מומלץ שתשעי לעצת הרופא המטפל בך בשאלת עיתוי הביקורים אצלו להוצאת תפרים, ביקורות וכיו״ב.
שירה23/06/2014אמר לי לחכות עד שיימסו אבל כבר שבועיים ורציתי לדעת מה בדרך כלל נהוג לעשות וזה בסדר לחכות אפילו חודש? ואז אם עד אז לא יפלו אתקשר שיורידו לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין אוסטופורוזיס לשתליםמרב22/06/2014
שלום רב, אני בת 45 עם מחסור בויטמין די (לראייה בדיקת דם). לוקחת 6 טיפות ויטמים די ליום ( עדיין נמוך 22). האם אני צריכה לעשות בדיקה לאוסטופורוזיס לפני שתלים בשיניים? האם קיים קשר כולשהו להצלחת הטיפול הנ״ל? אשמח להבהרה ברורה בנושא. תודה וכל טוה,מרב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר בין אוסטופורוזיס לשתלים - תגובה
ד``ר אורלי ניר שפירא23/06/2014מחסור בויטמין D לא בהכרח מעיד על אוסטאופורוזיס.
בנושא זה את צריכה להתיעץ עם רופא/ת המשפחה שלך. גילך מעט צעיר ךתופעה זו אם כי זה יכול להתרחש גם בגיל זה.
באשר להשתלות: אוסטאופורוזיס גם אם קיים מופיע בלסתות בשלבים מתקדמים אם בכלל. לכן לא צריכה להיות מניעה לביצוע השתלות בשלב זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארכת כותרתלילך17/06/2014
עשו לי ניתוח הארכת כותרת לפני שבוע עדיין לא הוציאו לי את התפרים אבל הרבה פעמים מרגישה יותר את הלשון שנוגעת בכתר הזמני כאילו היא במיקום אחר משאר השיניים האם ככה אמורים להרגיש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הארכת כותרת - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ17/06/2014בסיום ניתוח הארכת כותרת החניכיים רחוקות יותר מהשוליים של הכתר ולכן את מרגישה את הכתר בצורה שונה. הכל יסתדר אחרי שהטיפול יסתיים, עם קבלת הכתר הקבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתלשרית17/06/2014
עשו לי שתל ושמו לי תפרים נמסים , עדיין לא ייצאו הבנתי שזה יכול להיות אפילו כמה שבועות. שאלתי היא האם מותר לעשות פעילות ספורטיבית נגיד שבוע אחרי ההשתלה שעדיין יש תפרים או שכדאי לחכות עד שכבר לא יהיו שאחזור אז לפעילות חזרה לאט לאט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתל - תגובה
ד``ר אורלי ניר שפירא17/06/2014פעילות גופנית מותרת כיממה לאחר ההשתלה , ללא קשר לקיומם של השתלים בפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי אחרי פעילות כירוגיתלילך15/06/2014
רציתי לשאול כמה זמן אחרי פעילות כירוגית של שתל , וניתוח חניכיים פשוט אפשר אחרי זה ללכת לשיננית , אפילו את שאר הפה בלי שתיגע במקום ובלי שייעשה נזק האם חודש וחצי בערך אחרי זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוי אחרי פעילות כירוגית - תגובה
ד``ר קובי אקשטיין15/06/2014כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום לאחר הארכת כותרתלילך14/06/2014
האם יש הבדל משמעותי אם אלך לשיקום לאחר הארכת 6 שבועות כי לא יוצא לי או קצת יותר פחות מ-7 האם זה משנה ויכול לעשות נזק הכמה ימים האלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום לאחר הארכת כותרת - תגובה
ד``ר אורלי ניר שפירא15/06/2014מקובל להתחיל שיקום לאחר הארכת כותרת מינימום אחרי 6 שבועות .
אם יוצא קצת יותר זה בסדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטיפות וניקוימעיין13/06/2014
כמה זמן מותר להשתמש בשטיפות הפה קרוסודיל אחרי ניתוחי חניכיים נאמר לי בין שבוע לשבועיים מה עדיף? והאם מותר גם להשתמש בהם יותר מפעמיים ביום אם יש ימים נגיד שיכולה 3 פעמים האם זה בסדר או לא ? ועוד שאלה האם חודש מהניתוח מותר ללכת כבר לשיננית שזה לא יסכן את האיזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטיפות וניקוי - תגובה
ד``ר קובי אקשטיין15/06/2014עד שבועיים, בהתאם להמלצת הרופא
פעמיים ביום זה מספיק
מותר ולבקש להיזהר באתר המנותח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפת שתליעל11/06/2014
רציתי לשאול מהו תהליך חשיפת שתל והאם לאחריו צפויים כאבים ? ואם כן לכמה זמן וגם האם אפשר אחרי הפעולה לאכול רגיל או שוב עדיף רק דברים רכים כמו אחרי התקנת שתל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפת שתל - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ15/06/2014יש מקרים בהם השתל מוחדר לעצם, החניכיים נתפרים מעליו וכך נוצר מצב בו השתל נמצא מתחת לחניכיים, קבור בתוך העצם ומכוסה בחניכיים. במצבים אלו יש לבצע הליך כירורגי לחשיפת השתל אל חלל הפה. יש לבצע חתך בחניכיים, לחשוף את השתל אל חלל הפה, לחבר אליו מבנה ריפוי ולתפור את החניכיים מסביב למבנה הריפוי. שבוע עד שבועיים לאחר ההליך הכירורגי (הקטן, ברוב המקרים), מורידים את התפרים.
אחרי הליך החשיפה ועד למועד הורדת התפרים יש להמנע מאוכל חם וקשה על אזור התפרים והחשיפה ולהתרכז במזון ומשקה קרים פושרים ורכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתל+הארכת כותרתיעל11/06/2014
עשו לי אתמול ניתוח של שתל+הארכת כותרת בשיניים צמודות. שאלתי היא מתי אפשר להתחיל לשטוף שיניים בפה בכלל , וגם ממתי אפשר באיזור המנותח או שכדאי באיזור הזה בכלל לחכות עד לביקורת אצל הרופא עוד קצת פחות משבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתל+הארכת כותרת - תגובה
ד``ר קובי אקשטיין12/06/2014יש לחזור להיגיינה רגילה בבוקר למחרת הטיפול בכל הפה למעט באזור המנותח שם אין להבריש במברשת, אלא לבצע שטיפות פה עם תמיסה המכילה כלורהקסידין כמו תארודנט/קורסודיל/פארו וכו, אותם ניתן לרכוש בבית מרקחת, או במי מלח ביתיים, במשך שבוע מועד הסרת התפרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)