פורום מחלות חניכיים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כתר בשתל
    דנית
    09/03/2014

שלום , רציתי לדעת מה ההבדל בין כתר על שתל לבין כתר על שן רגילה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כתר בשתל

הוספת תגובה

• כתר בשתל - תגובה

ד``ר קובי אקשטיין
    14/03/2014

בשני המקרים מבחינתך התוצאה הסופית זהה - תהייה לך "שן" - כותרת, במקום שקודם לא הייתה. במקרה הראשון ה"שן" תשב על שורש שן טבעית ובמקרה השני על שורש מלאכותי - שתל. הכתר עשוי מאותם חומרים ותהליך ייצורו דומה מאד בין אם הוא על שורש שן ובין אם על שתל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סובל כנראה מהיפרפלזיה בחניכיים-מה,
    שגב
    08/03/2014

עושים.
    אני בן -65 סובל מבעיות שינים מגיל 6-7 ,בלסת התחתונה יש לי 2-3 שניים שלי והשאר שיניים מודבקות.
    בלסת העליונה עברתי עד לפני 6 שנים גשרים ותותבות שנגמרו,לפני 6 שנים עקרו לי 7 שיניים(או חלקי שיניים)שנותרו, השתילו לי 4 שתלים ששמו עלים תותב,לפני שנה וחצי השתלים התחילו להתנדנד,עקרו לי את השתלים ושמו לי 4 שתלים חדשים במקומם ,עליהם הלבישו את התותב והשבוע אני מסיים טיפול.

לפתע לפני שבוע אני רואה בלסת התחתונה הולכים וגודלים לי החניכיים ברווחים בין השיניים ובמקום שאין רווח יוצאים לי לתוך הפה,בבדיקה באתרים באינטרנט גיליתי שכנראה זו היפרפלזיה.

סובל ממחלות כרוניות שונות ונוטל את התרופות הבאות:-

א.יתר לחץ דם-כ 26 שנים, ב-15 השנים האחרונות נוטל נורווסק/אמלודיפין.

ב.הפרעות בקצב הלב(פרפור פרוזדורים) ב-14 החודשים האחרונים נוטל קרדילוק וטמבוקור,לפני שבועיים החלפתי את הטמבוקור בפרופקס.

ג.הפרעות שינה-בשנה האחרונה לקחתי כדור בשם קסנקס 1 מ"ג ולפני חודשיים נוסף לי כדור שינה בשם טרזידול שהפסקתי אותו בגלל תופעות לוואי רבות.

ד.לערמונית שפירה מוגדלת-מינרין מלט במציצה.

לפני יומיים הציעו לי להחליף את הקרדילוק בורפרס-240 ,בעלון הסבר של הכדור נכתב "לאחר נטילה ממושכת עלול לגרום להיפרפלזיה של החניכיים" השלכתי את הורפרס מיד לאשפה.

האם צמיחת החניכיים הפתאומית היא מאחד התרופות שאני נוטל?.

איזה טיפול יש נגד ההיפרפלזיה? תודה.

הוספת תגובה

• סובל כנראה מהיפרפלזיה בחניכיים-מה, - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    09/03/2014

הטיפול התרופתי שאתה נוטל, ובפרט התרופות ממשפחת חוסמי תעלות סידן כמו אמלודיפין, עלול לגרום לתופעות לוואי, אחת מהן- היפרפלזיה של החניכיים. התופעה נראית בעיקר כאשר ההגיינה של הפה אינה טובה ויש דלקת חניכיים מסביב לשיניים ומסביב לשתלים. כשצריך לקחת תרופות, כמובן שיש לשקול את התועלת בטיפול מול הנזקים ותופעות הלוואי. לכן אני ממליץ שתתייעץ עם הרופא שלך (רצוי רופא המכיר אותך, את כל הבעיות הרפואיות שלך) ועם מומחה לחניכיים כדי להגיע לאופטימיזציה של המצב, כך שגם הבעיות בפה וגם הבעיות הכלליות ייפתרו עם מינימום תופעות לוואי. ועד אז, רצוי להבריש ולנקות את השיניים, השתלים והתותבות היטב היטב כדי לסלק את רובד החיידקים ולהביא לריפוי החניכיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקירה
    שקד
    05/03/2014

שלום עקרו לי שן לפני חודש . בינתיים הייתי צריכה חידוש ואתמול עשו לי , ואני מרגישה רגישות/כאב חשבתי שזה בשן שאמורה לעשות את החידוש והרופא גילה שזה עדיין כאב קל / רגישות במקום העקירה , ואחרי החידוש ששמו את הכתר הזמני אפילו טיפה יותר , יכול להיות שהכתר הזמני מציק למקום העקירה ולכן זה כואב כי נאמר לי מצב השן גם לא הכי טוב , כנראה אין הרבה חומר , והפנו אותי למומחה לחניכיים שיחליט אולי אצטרך בכלל גם הארכת כותרת , אז אולי בכלל גם נוגע בחניכיים? ואני יודעת שהמקום העקירה עדיין לא נסגר אבל זה הגיוני שיש רגישות כאב למרות שזה כבר נרגע קצת והאם יש משהו שאפשר להקל?

לקביעת תור
    סגירה
    עקירה

הוספת תגובה

• עקירה - תגובה

ד``ר קובי אקשטיין
    14/03/2014

שלום שקד.
    הגיוני ואפשרי..הקפידי על נקיון האזור, גם בשטיפות פה עם תמיסת מלח (חצי כפית מלח בישול בכוס מים פושרים) וניקוי עדין של האזור במברשת רכה. קצב החלמה שונה מאדם לאדם. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צבע חניכיים לאחר כתרים
    מירי
    03/03/2014

שלום,
    בשיניים הקידמיות העליונות יש לי כתרי חרסינה עם מתכת בסיס לא אצילה כ 6-7 שנים וצבע החניכיים שלי נצבע בכחול שחור כתוצאה מהכתרים. כעת התחלתי טיפולים בכדי להחליף את הכתרים בכתרי זירקוניה. האם הצבע בחניכיים ישאר לאחר החלפת הכתרים? במידה ולא, האם יש טיפול שיכול להעביר את זה?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    צבע חניכיים לאחר כתרים

הוספת תגובה

• צבע חניכיים לאחר כתרים - תגובה

ד``ר קובי אקשטיין
    03/03/2014

יתכן שיתקבל שיפור במראה החניכיים בגלל שלא תהייה יותר השתקפות של מתכת מתחת לחניכיים. במידה ויונים מתכתיים חדרו לחניכיים אלה לא יעלמו וסביר שצבע החניכיים יוותר כחלחל-אפרפר. ישנם סוגי מכשירי לייזר שאולי יכולים לעזור בטיפול בעניין עם תוצאות לא ברורות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארכת כותרת
    ירון
    03/03/2014

שלום רב אחרי ארכת כותרת נשארו לי סמנים שחורים בחנכים עבר תקופה של שלוש שניים מה זה יכול להיות?

לקביעת תור
    סגירה
    ארכת כותרת

הוספת תגובה

• ארכת כותרת - תגובה

ד``ר אורלי ניר שפירא
    03/03/2014

סימנים שחורים בחניכיים יכולים לנבוע מכך שבעת הניתוח או בעת השחזת השן לכתר חלקיקי אמלגם חדרו לחניכיים והם נשארים שם כמו קעקוע.
    זו תופעה שקורית במספר רב של פעמים . אין בכך שום סכנה בריאותית .
    ואם זה לא באיזור שנראה לעין אין כל בעיה עם זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודה לבנה
    אלעד
    02/03/2014

היה לי לפני חודש נקודה לבנה בתוך הלוע שאחרי שבועיים היא שינתה את צבעה לאדום,יש לציין שזה לא הרגיש לי שורף כמו אפטה.הלכתי לרופא ונתן לי קורסודיל ואמר לי עוד שבועיים לבוא להיבדק שוב..היום קמתי עם פצע לבן שוב אך במקום עמוק יותר בפה,זה קצת מקשה עלי בבליעה,אך זה נראה כמו שכבה לבנה קטנה בקוטר של 1 ס"מ. בדיוק כמו הפצע הקודם
    מה לדעתך הדבר הזה?ומה ניתן לעשות מעבר לשטיפה עם הקורוסודיל?

לקביעת תור
    סגירה
    נקודה לבנה

הוספת תגובה

• נקודה לבנה - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    02/03/2014

רוב הסיכויים שזו אפטה, והיא תירפא תוך כ-14 ימים. עשית נכון בכך שפנית לבדיקה אצל הרופא. אם הנגע לא יחלוף, כאמור, תוך כ- 14 ימים, פנה לבדיקה חוזרת. בינתיים השתמש בקורסודיל לשטיפת הפה. אפשר להוסיף גם שטיפה בחצי כוס עד כוס מי מלח פושרים חמימים פעמים עד שלוש ביום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזוזת שיניים
    חיים
    09/02/2014

אני בן 45, בריא, ושומר על הגיינית פה טובה, כולל ביקורות רופא שיניים ושיננית כל חצי שנה.
    בביקור האחרון, השיננית הבחינה שיש תזוזה של השיניים הטוחנות, והפנתה אותי למומחה פריודונטיה.
    המומחה קבע שאכן יש החמרה בתזוזת השיניים, ואמר שאין מה לעשות, והדבר היחיד שאפשרי זה סידרה של הקצעות, ואולי סד ללילה להמשך.
    אני מאוד מודאג, האם זה אומר שכמו ההורים שלי, אני אאבד את השיניים בגיל צעיר?
    האם יש משהו יותר יעיל מההקצעות שיציל לי את השיניים?
    האם ההקצעות לא גורמות גם לנזק וצוואר שן דק יותר?

לקביעת תור
    סגירה
    תזוזת שיניים

הוספת תגובה

• תזוזת שיניים - תגובה

ד``ר אורלי ניר שפירא
    09/02/2014

הדרך הטובה ביותר לשמור על השיניים שלך בפה הוא טיפול רצוף במרפאת מומחה/ית לחניכיים.
    לאחר שלב ההכנה הראשונית המומחה אמור לבדוק את השיפור בעומק הכיסים.
    לפי תוצאות הטיפול הוא יקבע את המשך הטיפול שיכול להיות כירורגי, תרופתי או תחזוקתי.
    מה שחשוב לזכור שיש לבצע משלב זה ניקוי אצל שיננית כל 3 חודשים ורצוי במרפאת חניכיים שם יקפידו למדוד את הכיסים הפריודונטלים.
    מחלת חניכיים היא אכן מחלה גנטית אך אינה גזירת גורל . יש לשמור עליה בפיקוח מקצועי כמו כל מחלה כרונית אחרת (סכרת , לחץ דם וכו')
    במשך השנים יתכנו הדרדרויות מקומיות אך ככל שתהיה בתחזוקה רציפה ובבדיקות תקופתיות ניתן יהיה להתגבר על כך מקומית ולשמור על המשנן שלך לטווח ארוך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות
    שירה
    08/02/2014

שלום לך . אני מעוניינת להתייעצות עברתי עקירה בשן לפני כמה ימים שכנראה ישימו לי שתל שם ואמורה לעבור עוד חודש חידוש בשן הצמודה לך בתקווה שיצליחו להציל את השן ולאחר כמה ימים מהחידוש אמורה להיות לי שיננית האם זה יכול להפריע לאחד הטיפולים או שזה בסדר כי התורים שלה ארוכים ופשוט אין מקום לפני החידוש.

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• התייעצות - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    08/02/2014

זה בסדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול
    רוית
    30/01/2014

שלום הייתי אצל רופאת השיניים ששולחת אותי למומחה החניכיים וגם למומחה לשורש . הסיפור הוא כזה: הורידי לי 2 כתרים , שיש לי דלקת ב-2 שיניים שעברו טיפול שורש וכתר , ובעקרון אמורה לעבור חידוש וכל השאר אבל אחרי שהורידה אמרה שבספק אם יוכלו וכנראה אצטרך השתלת שיניים לפי מה בדרך כלל מחליטים אם צריך השתלה ואם כן עושים גם חידוש קודם לנקות את השורשים ואז השתלה או בכלל לא צריך חידוש?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול

הוספת תגובה

• טיפול תוספת

רוית
    01/02/2014

והשאלה היא כי שולחים אותי קודם למומחה לחידוש ואח"כ למומחה לחניכיים שאצלו התורים ארוכים יותר האם זה הגיוני הסדר הזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול תוספת - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    01/02/2014

אני מבין שמדובר בשתי שיניים בהן בוצע בעבר טיפול שורש וגם כתר וכעת התגלו בעיות. זה כבר לא פרק א׳ בו השיניים שלמות ובריאות, וגם לא פרק ב׳ בו מבצעים טיפול שורש וכתר בשן, אלא פרק ג׳: אחרי כל הטיפולים שהשן עברה הופיעו בעיות נוספות הדורשות טיפול. בשלב זה סיכויי ההצלחה לטיפול הרבה פחות ברורים. לכן רופאת השיניים שלך מבקשת להתייעץ עם מומחה לטיפולי שורש (אנדודונט) ועם מומחה למחלות חניכיים (פריודונט), כדי להחליט כיצד לטפל בשתי השיניים הבעייתיות, האם ניתן לבצע בהן טיפולים נוספים, מה סיכויי ההצלחה של הטיפולים, מה הפרוגנוזה של השיניים (כמה זמן צפוי שהן תמשכנה לתפקד בחלל הפה שלך), מהם הסיכונים הכרוכים בטיפול, אם ישנם, ומהן עלויות הטיפולים.
    לא משנה מה בדיוק סדר ההתייעצויות, רופאת השיניים עשתה טוב בכך שפנתה לקבלת חוות דעת נוספות שיעזרו לה להעניק לך טיפול טוב ונכון יותר.
    אני מציע שתהיי שותפה לתהליך קבלת ההחלטות על ידי כך שתשאלי את את השאלות הנ״ל וכך תוכלי לקבל את ההחלטה הכי מתאימה לך הן מבחינת הטיפול והן מבחינת המחיר בכסף ו/או באובדן שיניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות בפה
    אייל
    30/01/2014

עברתי 3 עקירות שיני בינה בשנה אחרונה
    אחת מהן היית שן כלואה
    מאז העקירה יש לי נפיחות באזור העקירה ותחושה של רוק ונפיחות באזור החיך
    אני לא יודע אם זה חלק מההחלמה ?הרופא שלי אמר שזה יכול לקחת חצי שנה
    לי זה נשמע די ארוך... שני העקירות האחרות די החלימו. מה דעתכם

לקביעת תור
    סגירה
    נפיחות בפה

הוספת תגובה

• נפיחות בפה - תגובה

ד``ר קובי אקשטיין
    01/02/2014

לא ברור כמה זמן אתה לאחר העקירה..לרוב הזמן מעביר כל נפיחות וכאב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלושה חודשים

אייל
    01/02/2014

אני מחכה באמת לראות אם הנפיחות תירד ומה שנשאר מהעקירה יתמלא.
    כי כאבים חלפו מזמן...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלושה חודשים - תגובה

ד``ר קובי אקשטיין
    01/02/2014

אפשר פשוט לתת לזמן לעשות את שלו או ללכת להיבדק ולקבל ייעוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום מהחניכים וריח
    מאיה
    27/01/2014

שלום רב
    אני בת 64 כל הזמן ירד לי דימום מהחניכים
    ניגשתי לרופא לבצע עקירות בשביל לעשות שתלים
    הרופא שם לי שיניים זמניות וגם יוצא לי דימום לפעמים מהחניכים
    וזה עושה לי ריח מסריח בפה
    אני לא יודעת מה לעשות ?
    מה אתה ממליץ לעשות לגבי הריח בפה כל הזמן יש לי ריח בפה חזק .

לקביעת תור
    סגירה
    דימום מהחניכים וריח

הוספת תגובה

• דימום מהחניכים וריח - תגובה

ד``ר אורלי ניר שפירא
    27/01/2014

כדאי ורצוי לבצע בדיקת חניכיים אצל מומחה לפניי שעושים לך שתלים.
    ביצוע שתלים בפה עם מחלת חניכיים עלול לגרום לשתלים לכשלון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

מאיה
    28/01/2014

תודה על התשובה
    יש לי כמה שאלות

1. שהרופא עקר לי את השיניים ושם לי שתלים הוא לא תפר אחרי ששם את השתל
    האם צריך לתפור אחרי ששמים את השתל ?

2. כל השינים הרופא עקר לי אין לי ביכלל שיניים עבר זמן מה וכל הזמן יורד לי דם מהחניכים ויש לי ריח בפה האם יש טיפול לחניכים חולות ואיזה טיפול יש לחניכים ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה - תגובה

ד``ר אורלי ניר שפירא
    29/01/2014

לפי דבריך יתכן ויש לך דלקת מסביב לשתלים.
    אני מציעה בחום שתלכי לבדיקה אצל מומחה לחניכיים עם צילומים שיבדוק את מצב החניכיים והשתלים ויטפל במידת הצורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ענית לי על השאלה

מאיה
    29/01/2014

שהרופא עקר לי את השיניים ושם לי שתלים הוא לא תפר אחרי ששם את השתל
    האם צריך לתפור אחרי ששמים את השתל ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סילונית
    אא
    19/01/2014

שלום אני בן 28, אני סובל מידי פעם מדלקות חניכיים ודימום בצחצוח כתוצאה מאבנית, אני מעביר חוט דנטלי ועושה ניקוי אבנית כול 4 חודשים, השיננית אמרה שאצטרך בעתיד בצע הקצאת שורשים ויש נסיגת חניכיים, רציתי לדעת אם שימוש בסילונית בצמוד לטיפול יכול לעזור במקרים אלו? האם יכולה לעצור את הנסיגת חניכיים והאם עוזרת במצב של אבן בשיניים שיש תמיד..תודה..

לקביעת תור
    סגירה
    סילונית

הוספת תגובה

• סילונית - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    19/01/2014

ראה שאלה 9 במדור שאלות נפוצות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת חניכיים בהריון
    בהריון
    13/01/2014

היי,
    אני בחודש שלישי ויש לי (כנראה) דלקת חניכיים.
    בכל פעם שאני מצחצחת שיניים יורד לי דם, החניכיים בלסת התחתונה נסוגו למטה (רואים יותר את השן) ויש מן בועות ממש קטנות אדומות וכואבות.
    האם יש טיפול מקומי שיכול לעזור ובטוח לשימוש בהריון?
    תודה :-)

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת חניכיים בהריון

הוספת תגובה

• דלקת חניכיים בהריון - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    13/01/2014

השינויים ההורמונאליים המתרחשים בזמן ההריון מגבירים ומחמירים את תגובת החניכיים לרובד החיידקים. לכן נשים בהריון סובלות יותר ממחלת חניכיים. כדי לרפא את החניכיים הדבר הכי טוב הוא לנקות את השיניים.
    הטרימסטר השני להריון כלומר חודש רביעי עד שישי, הוא הזמן הטוב ביותר לקבל ניקוי שיניים, סילוק אבנית וגם הדרכה איך לשפר את ניקוי השיניים הביתי. זהו הטיפול המקומי והכללי הטוב ביותר והמתאים ביותר עבורך. לכן אני ממליץ שתפני לבדיקה וטיפול אצל רופא שיניים או רופא חניכיים. הבדיקה והאבחון נעשה על ידי רופא השיניים (זהו החוק במדינת ישראל) ואילו הטיפול ניתן בד״כ על ידי השיננית.
    אני מאחל לך הריון קל ובריאות, כולל בחלל הפה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת חניכיים מתקדמת
    ללא שם
    12/01/2014

שלום רב,

אמא שלי בת 59 סובלת מזה שנים ממחלות חניכיים.
    היא תמיד מצחצחת שיניים, מטופלת אצל רופא שיניים פעם בשנה לפחות, ניקוי אבנית, ובשנים אחרונות ניקוי עמוק.
    אף פעם הרופא לא הפנה אותה לרופא מומחה למחלות חניכיים...היא גם לא ידעה שיש רופא שמטפל בבעיות מסוג זה, תמיד השתמשה בשטיפות פה ומשחות מיוחדות שהרופא המליץ עליהן לפרק זמן מסויים ואחר כך השתמשה במשחה הרגילה (לשיניים רגישות במקרה הזה) וכמובן טיפולים כמו ניקוי אבנית...
    לאחרונה השיננית קבעה לה תור אצל רופא למחלות חניכיים שעובד באותה מרפאה.
    היא הלכה לבדיקה וביקש ממנה צילומים, היא עשתה צילומי שיניים וחזרה ואמר לה שמצב החינכיים אינו טוב בכלל, "מחלת חניכיים מתקדמת", הוא ציין שחלק מהרקמות נהרסו (עצם הלסת), ושיש סוג של גושים מסביב לשיניים או בתוך הלסת (לא כל כך זוכר מה אמר הרופא)
    הרופא אמר שהטיפול הוא עקירת כל השיניים והרכבת שיניים תותבות, כי מצב שיניים וחניכיים כמו שלה עלול להשפיע בעתיד הקרוב על על הגוף שלה, על הלב בעיקר והיא עלולה לסבול ממחלות לב בגלל מחלת החניכיים. זה מה שהרופא אמר.
    לציין כי אמא שלי בריאה, אינה סובלת ממחלות כלשהן.
    רציתי לדעת האם יש טיפול אחר יותר יעיל שיכול למנוע את עקירת השיניים?
    שאלה שנייה היא, האם נכון שמחלת חניכיים תגרום עם הזמן למחות אחרות בגוף כמו מחלות לב?
    אשמח לקבל את עזרתך

לקביעת תור
    סגירה
    מחלת חניכיים מתקדמת

הוספת תגובה

• מחלת חניכיים מתקדמת - תגובה

ד``ר קובי אקשטיין
    12/01/2014

שלום,
    ראשית, זה אכן נשמע מאד דרמטי, שאדם שמטופל באופן קבוע ומסודר מגיע עד למצב שלכאורה צריך לעקור את כל המשנן. בלי קשר להמלצה, לדעתי כאשר מקבלים אבחנה דרמטית תמיד כדאי לשמוע דעה/גישה נוספת.
    לגבי הקשר בין מחלת חניכיים למחלות לב, ישנן עבודות שאכן מראות על קשר כזה, וזאת בהחלט עוד סיבה טובה לשמור על בריאות החניכיים, אבל עדיין, לא צריך להגזים...העובדה שאימך ככל הנראה סובלת ממחלת חניכיים מתקדמת אינה אומרת שהיא תלקה בקרוב בהתקף לב..
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חניכיים מודלקות
    יהושע
    10/01/2014

שלום אני בן 27 היתי אצל מומחה חניכים לביקורת הוא אמר לי שלסת עליונה 2 שינים אחרונות כל צד החניכיים קצת מודלקות לעשות חוט ומבשרת בין שינית.( אני כבר כמה חודשים מנקה עם האביזרים הללו)
    ברווח אחד בין 2 שיניים שאני מנקה יש לי כאב ואם אני מכניס קיסם יורד לי המון אבל המון דם הוא אמר שיש לי פצע שם בחניכיים ובגלל זה כואב לי .ולא כל כך ידע להגיד לי ממה הוא נוצר אולי פצעתי את עצמי עם קיסם או החוט? אין לי מושג אבל שימוש בקיסם שם מוריד לי המון דם וכאב.
    רציתי לשאול מה לעשות להמשיך לנקות את השן עם הפצע או לא לגעת ולתת לזה להתרפא?

לקביעת תור
    סגירה
    חניכיים מודלקות

הוספת תגובה

• חניכיים מודלקות - תגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    12/01/2014

אני מציע לך לנקות את השיניים לפי הוראות הרופא המומחה. אם הבעייה לא תיפתר בתוך שבועיים מומלץ שתפנה שוב לרופא כדי להיבדק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה