מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח חניכייםיונית28/08/2013
שלום רב,
בחודש האחרון עברתי הקצאת שורשים בכל הפה בשני טיפולים אצל שיננית עקב כיסים עמוקים שחלקם הגיע ל 7 ממ.
עברתי בדיקה לאחר ההקצעה אצל רופא חניכיים ולפי דבריו ישנם עדין 3 מוקדים בעיתיים שהשיפור בהם הוא מ 7 ממ ל 5 ממ בשאר הפה הכיסים ירדו ל 3-4 ממ.
יש לי כמה שאלות
1. האם יתכן ולא היה שיפור בכל הפה מכיוון שעשיתי את ההקצעה אצל שיננית ולא אצל רופא חניכיים?
2. האם כדאי/אפשרי לעבור שוב הקצאה לפני שניגשים לניתוח?
3. האם צריך ניתוח בגלל כיסים בעומק שציינתי?
4. האם ניתוח כזה מתבצע בהרדמה מלאה או מקומית?
אודה לתשובותיכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח חניכיים - תגובה
ד``ר קובי אקשטיין28/08/2013שלום יונית,
על שאלות 1 ו 2 קשה לענות בלי בדיקה. לגבי השאלה השלישית, הגישה השמרנית תעדיף לרוב לבצע מעקב אחר כיסים שאריים של 5 מ"מ, אבל יש גישות אחרות ופרמטרים נוספים שיש להעריך פרט לעומק כיסים. לגבי השאלה האחרונה, הטיפול מתבצע בהרדמה מקומית בהחלט.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
יונית29/08/2013בנוגע לשאלות 1-2 האם רופא חניכיים יכול לראות אם הקצאת החניכיים היתה מקצועית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה.......
יונית29/08/2013לאיזה פרמטרים נוספים יש להתייחס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה....... - תגובה
ד``ר קובי אקשטיין29/08/2013לטעמי זה לא נכון לבקר עבודה של מטפל אחר משום שלרוב לא ידוע המצב שהיה לפני הטיפול ומה היה מהלך הטיפול. אלא במקרים קיצוניים בהם ברור שהייתה פעולה לא מקצועית בזדון.
ישנם פרמטרים קליניים נוספים אותם מעריך הפריודונט בזמן הבדיקה, עומק כיסים הוא אחד מהם. למשל רמת הרובד, רמת הדלקת, ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגת חניכיים עקב שתליםנש26/08/2013
שלום, אני בת 57. עברתי לפני 9 שנים השתלה בלסת התחתונה (8 שתלים צמודים) . מאז לא הפסיקו הבעיות. דלקות חניכיים, ניתוחי חניכיים. בחודש האחרון נפלו לי 7 שתלים. מבדיקות 2 רופאים הסתבר לי שלא ניתן לעבור שוב השתלה כי אין לי חניכיים. לא יודעת איך אוכל להסתדר עם תותבת? האם יש עוד פתרונות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגת חניכיים עקב שתלים - תגובה
ד``ר אורלי ניר שפירא26/08/2013נראה כי את סובלת ממחלת חניכיים וכדאי שתיפני למומחה /ית לחניכיים כדי לבדוק מה הרקע לדברים ואם ניתן לעשות משהו כדי"להציל את המצב"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה בחיך הקשהאנונימי18/08/2013
מידי פעם מופיעה לי בליטה כואבת בחיך לאחר כמה ימים היא ״מתפוצצת״ ונעלמת צירפתי תמונה האם תוכלו להגיד לי במה מדובר ואיך נמנעים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטה בחיך הקשה - תגובה
ד``ר קובי אקשטיין18/08/2013לא ניתן להגיע לאבחנה על סמך התאור והתמונה. כדאי להתייעץ עם רופא שיניים מומחה ברפואת הפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד ועקצוץ בחניכיים במשך זמן רבמשה15/08/2013
שלום רב,
לפני כ4 חודשים אחרי קיום יחסים עם בת זוג חדשה התחילו עקצוצים/גירודים/תחושת נימול חזקים מאוד בפה, בלשון, בשפתיים ובחלל הפה במשך כשבוע ונפסקו, לא היו שום פצעים בפה או בשפתיים.
לפני כחודש וחצי התחילו שוב העקצוצים בחלל הפה והופיע פצע קטן מאוד בשפתיים , הפצע עבר מהר אבל העקצוצים עדיין קיימים ומופיעים מספר פעמים ביום.
מבדיקה PCR שעשיתי לפני חודש התגלה וירוס ההרפס HSV-1 (הוירוס לא היה קיים אצלי לפני חצי שנה כאשר עשיתי את אותה הבדיקה וכנראה שנדבקתי מבת הזוג החדשה)
הלכתי לשני רופאים המתמחים ברפואת הפה שלא ראו שום דבר מסוכן אך חושבים שהסיבות עשויות להיות : אלרגיה/ לחץ נפשי / מחסור בוויטמינים/ סכרת / תסמונת הפה השורף.
השאלות שלי :
1 האם ייתכן שהתחושות שאני מרגיש כבר למעלה מחודש וחצי (עקצוצים וגרד בחלל הפה מספר פעמים ביום) נובעים מהרפס? ושתיתכן התפרצות כל כך ארוכה ללא שום פצעים ?
2 האם קיימות מחלות מין נוספות או מחלות אחרות שמתאימות לתסמינים הללו ?
בתודה רבה,
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוד ועקצוץ בחניכיים במשך זמן רב - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ18/08/2013יתכן שהעקצוצים ושאר התחושות נובעים מההידבקות בוירוס הרפס.
אם נבדקת על ידי שני מומחים ברפואת הפה ועל ידי רופא מומחה למחלות מין, אין לי מידע חדש להוסיף לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
איייל24/08/2013תודה על תשובתך,
מה ניתן לעשות על מנת להפסיק את העקצוצים בפה ? והאם ישנו קשר למחלות פאציאליס ובלס פאלסי?
האם אני מדבק בהרפס מספר 1 בזמן שיש לי עקצוצים בפה אך אין שום פצע?
תודה ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ24/08/2013הרפס מידבק במיוחד בתקופה שלפני הופעת השלפוחיות, בזמן שיש תחושת עקצוצים באזור וגם בזמן שהנגעים נמצאים ומתרפאים, עד לנשירת הגלדים וריפוי מלא של האזור.
יתכן והעקצוצים אותם אתה מרגיש מעידים על כך שהמחלה היא בשלב הפרודורמלי, טרם התפרצות הנגעים, ואתה עדיין מידבק.
הגורמים לפאציאליס ו/או בלס פאלסי אינם תמיד ברורים, אולם המחלה בהחלט עלולה להיגרם ע"י וירוס ההרפס מס' 1, 2, הרפס זוסטר, מחלת ליים, סארקואידוזיס ועוד.
כדי לבדוק מה ניתן לעשות כדי לטפל בבעיה שלך עליך לפנות שוב למומחה לרפואת הפה לבדיקה, אבחון וטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגת חניכיים ודימוםג08/08/2013
יש לי נסיגת חניכיים (נבדקתי אצל רופא חניכיים)אחרי הקצעת חניכיים התחיל לי דימום לאחר זמן פניתי לרופאת השיניים שבדקה ומכיון שראתה מוגלה אמרה לי לקחת אנטיביוטיקה וכן ג'ל לסר השתמשתי כרגע יש לי שוב דימום בצד מסוים הלכתי לרופאת השיניים שוב שאמרה שהיא לא רואה מוגלה ואין צורך באנטיביוטיקה ושאלך לרופא חניכיים שוב שיראה בינתיים הדימום ממשיך והתור לרופא רחוק מה עלי לעשות ? אציין שאני משתמשת במברשת בין שיניות וכן בלסר והדימום והכאבים לא מפסיקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגת חניכיים ודימום - תגובה
ד``ר אורלי ניר שפירא08/08/2013חשוב שתלך להיבדק אצל מומחה החניכיים שנית.
יתכן ויש צורך בטיפול המשכי במקום ממנו אתה מבחין בדימום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בין השינייםמני02/08/2013
שלום אני בן 26 לפני 12 יום סיימתי טיפול הקצעת שורשים עקב דימום בין השיניים. כיום שאני עושה קיסמים יש דימום רב בעיקר בשיניים האחרונות בכל רבע פה נראה שאין שיפור. חזרתי לרופא שיניים אמר שיש מעט נפיחות בחניכיים הפנה אותי למומחה חניכיים התור רק בעוד חודשים מה אני עושה עד אז? להמשיך עם הקיסמים ולהמשיך לדמם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בין השיניים - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ02/08/2013זה באמת מילכוד 22!!! הטיפול לא הביא לריפוי האזור, רופא השיניים שלך לא הצליח לטפל והתור לבדיקת המומחה רק בעוד חודשיים. עד לבדיקת המומחה השתמש בקיסמים בעדינות, ככל יכולתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםמני30/07/2013
שלום בן 26 לפני 9 ימים סיימתי טיפול הקצעת שורשים עקב דימומים בין השיניים בעיקר אחוריות טוחנות. בצילום הכל היה תקין. השיננית אמרה לי. לרכוש מברשת חשמלית וכל ערב לעשות קיסמים. המצב היום הוא שבמהלך היום עדין יש לי דם ספונטני רוק מהול בדם ובזמן קיסמים דם בעיקר באחוריות. מה עושים?מתי זה יעבור? זה מדאיג אותי כבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ30/07/2013פנה לבדיקה אצל המומחה לחניכיים שבדק אותך. אם לא נבדקת על ידי מומחה לחניכיים, אני ממליץ שתפנה לבדיקה אצל מומחה לחניכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת דאון ובעיות חניכייםמאיה28/07/2013
בני סובל מתסמונת דאון ונסיגת חניכיים שגרמו לאובדן של 3 מהשיניים שלו.
הוא מטופל במרפאת שיניים שמטפלת בילדים עם צרכים מיוחדים ועושים לו ניקוי אבן כל 2-3חודשים.יש לציין שהוא לא משתף פעולה ונורא משתולל והשיננית והרופאים עושים את המקסימום שהם יכולים במצב הזה למרות שהוא מקבל הרגעה . עד עכשיו לא עשו לו צילום שיניים כי אמרו שאין צורך.וטיפלו בעששת שהייתה לו. יש לי כמה שאלות:
1. האם ניקוי אבן כל 2-3 חודשים זה מספיק?
2. מה עוד אפשר לעשות על מנת שלא תהיה יותר נסיגה?
3.האם אתם ממליצים על הרדמה כללית וניקוי עמוק.
4.איך אפשר לטפל בו? השתלה? תותבת ?יש לציין שמאוד קשה לשמור על ההגיינה של הפה שלו כי הוא כל הזמן מתנגד אפילו גם לציחצוח
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת דאון ובעיות חניכיים - תגובה
ד``ר אורלי ניר שפירא28/07/2013את אכן מציגה בעיה קשה ונוגעת ללב.
במצב הנוכחי ניקוי כל 2-3 חודשים הוא דבר נכון ורצוי.
אם ניתן לעשות לו צילומים ולהראות למומחה לחניכיים אז אפשר יהיה לבדוק אם יש צורך בניקוי עמוק.
בנוגע לצחצוח מומלץ מאוד לחבב עליו מברשת שיניים חשמלית שהיא תוכל לתת מענה מקסימלי לבעיית הצחצוח.
לדעתי תחזוקה במרפאת שיניים לילדים עם צרכים מיוחדים היא המענה הטוב ביותר.
בנוגע לטיפולים אחרים זה יהיה חייב להעשות בהרדמה כללית וכדאי לשקול מקסימום טיפולים בפעם אחת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה כואבת בחיךליבי26/07/2013
שלום רב ותודה מראש.לפני כיומיים הופיעה לי בליטה קטנה בחיך העליון היא כואבת וקשה
זה מאוד מלחיץ אותי ,האם יש סיכוי חלילה לממאירות או עצם זה שזה כואב זה סימן טוב?האם רופא אאג הוא הכתובת המתאימה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטה כואבת בחיך - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ26/07/2013אני ממליץ לך לפנות לבדיקה אצל רופא השיניים שלך או אצל מומחה לכירורגית פה ולסת.
הסיכון לממאירות נמוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בין השיניםמני25/07/2013
שלום אני בן 26 ויש לי דימומים בין השיניים. הצילומים תקינים. עברתי השבוע טיפול הקצעת שורשים השיננית אמרה לי להתמיד בקיסמים. והמליצה על.מברשת חשמלית. עכשיו שאני עושה קיסמים יורד לי הרבה דם. איך נפטרים מהדימום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בין השינים - תגובה
ד``ר אורלי ניר שפירא25/07/2013הדימום כתוצאה מדלקת חניכיים עובר כ 10-14 יום מזמן הניקוי וההקפדה על צחצוח נכון.
כאשר מתחילים לנקות בין השיניים מרגישים בהרבה דימום כי אילו מקומות דלקתיים. הדימום אמור לפחות לאט לאט תוך מספר שבועות.
אם עדיין ימשיך הדימום מומלץ להתיעץ עם מומחה למחלות חניכיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארכת כותרת ליישור קו חניכייםאנה24/07/2013
שלום,
הוצע לי לעבור ניתוח הארכת כותרת בשן קדמית עליונה מטעמי אסטתיקה לפני ביצוע ציפוי חרסינה. רציתי לשאול:
האם יש סיכוי לחשיפת שורש בעקבות הניתוח? למיטב הבנתי בגלל שהשן עם טיפול שורש זה לא יגרום לרגישות נכון?
מה הסיכונים של הניתוח?
איך ניתן לדעת מראש אם ישחיזו גם עצם או רק יחתכו חניכיים? אצלי יש לחתוך כ1-2 ממ חניכיים.
כמה זמן נמשכים הכאבים?
האם נותנים אנטיביוטיקה לאחר הניתוח ולכמה ימים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הארכת כותרת ליישור קו חניכיים - תגובה
ד״ר יעקב הורביץ25/07/2013תוכלי לקרוא על ניתוח הארכת כותרת בשאלות הנפוצות:
מהו ניתוח להארכת כותרת ניתוח קדם שיקומי.
אם יש לך שאלות נוספות כדאי שתתייעצי עם הרופא המנתח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפטות מייג'ור הצילועדי חנוכה21/07/2013
אני סובלת מאפטות כבר 15-16 שנים.
עברתי אין סוף בדיקות וטרטורים.
פעמיים גסטרולוג כולל 2 בדיקות
קנולוסקופיה ועוד בדיקה שבה השקו אותי בחומר לבן ומגעיל וצילמו אותי לא בצורה חודרנית.
יצא תקין!
עשיתי פעמיים בדיקה גנטית לבכצ'ט ודבר לא יצא.
הגעתי כמוצא אחרון למומחית פה ולסת בהדסה עין כרם ירושלים.
עשו לי ביופסיה שהציגה תוצאה של דלקת ממקור לא ידועה.
ככה החליטה המומחית ולאור סימנים נוספים שמדובר במייג'ור.
היא הסבירה שאין טיפול ושניתן לנסות כדורים שמדכאים את מערכת החיסון - דבר שמפחיד אותי נורא, כי אפילו שהבדיקות יצאו תקינות נראה לי שהמערכת החיסונית שלי חלשה נורא.
מכל שריטה או חתך נהיה לי אינפקצחה כואבת.
מכל שטות אני נדבקת.
זמן ההחלמה שלימכל מחלה גם משריטה היא ארוכה.
הכיבים שלי יכולים להופיע גם 5 בו זמנית.
והגודל עובר את ה10 מ'.
הפנים מתנפחות נורא.
שלא נדבר על חוסר יכולת לדבר ולאכול גם מעל שבוע.
חיבורים לאינפוזיות..
חוסר יכולת להיות נוכחת בציבור כשמיצי הפה נוזלים החוצה ללא שליטה.
אנא אנא הושיעו אותי!
המחשבות בזמנים כאלו הן נורא קיצוניות.
הרופאים בקופות אובדי עצות
והמומחים, לא מעודדים בכלל!!!
אנא מכם אנא!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעות בכתובת המייל שהעלתי
עדי חנוכה21/07/2013אני מעלה אתאותה הפניה מחדש עם המייל הנכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמייל עודכן
עדי חנוכה21/07/2013בתגובה הזו המייל עודכן וסודר.
תוכלו לענות לי על פנייתי כאן וכך אקבל התראה על כך במייל.
אני ממש מתחננת לפיתרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפטות מייג'ור הצילו - תגובה
ד``ר קובי אקשטיין24/07/2013שלום עדי
נשמע שעברת אבחון ובדיקה מקיפים.
לצערי אין לי אפשרות להוסיף לך ידע נוסף בעניין.
אפשר לנסות בפורום מחלות פה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חניכייםרגינה17/07/2013
שלום,
כבר כמה שבועות (ואולי יותר) ששמתי לב שיש לי כמו שק עור קטן "תלוי" מעל החניכיים העליוניות, בצד.
לא כואב, סתם משחקת איתו עם הלשון מצד לצד.
במראה נראה כמו שארית עור "תלויה".
יש צורך ללכת לרופא שיניים?
תודה רבה,
רגינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חניכיים - תגובה
ד``ר קובי אקשטיין17/07/2013בהחלט לא מזיק לבדוק מה זה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחת השיניים פרודונטקסאנונימית16/07/2013
יש לי מחלת חניכיים כבר הרבה זמן שהם נפוחות ורציתי לשאול האם המשחה הזו טובה ומסייעת בטיפול ? כתוב עליה למניעת בעיות חניכיים אבל רציתי לדעת אם זה עוזר לטפל במחלה עצמה, קניתי את זו של ג'ל עם פלואוריד
אשמח לחוות דעת
כמו כן יש לי עוד שאלה
אני עם מחלת חניכיים כבר יותר משנתיים,
ותמיד שאני הולכת למרפאה מסבירים לי איך לצחצח עושים לי שיננית כל שלוש חודשים ואני מרגישה שבאמת אני מצחצחת טוב עם משחה טובה ופעמיים ביום ואפילו גם הביאו לי לקנות משחה במיוחד למחלת חניכיים, ואני משתמשת גם בקיסמים דנטליים אבל עדיין הנפח בחניכיים שלי אף פעם לא יורד ... אני לא מבינה למה, זה ממש מעיק כבר אני כאילו לא מצליחה לטפל בזה וכל פעם שאני באה למרפאה הרופא עושה לי אותו דבר מסביר לי איך לצחצח ושיננית..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחת השיניים פרודונטקס - תגובה
ד``ר קובי אקשטיין17/07/2013לגבי הנפיחות שעדיין נותרת בחניכיים, יתכן והיא לא תוצאה של בעיית חניכיים אלא מסיבות אחרות, כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל,
לגבי זה שבכל פעם "עושים אותו הדבר", בטיפול תחזוקתי כמו שאת עוברת אחת לכמה חודשים, חלק מהטיפול הוא לחזק הרגלים ולודא שאת עובדת - מצחצחת נכון, כך שאת מקבלת טיפול נכון.
לגבי משחת השיניים, אם היא טובה לך, את אוהבת אותה ומרגישה שעושה לך טוב, תשתמשי בה. יש מגוון משחות שיניים של יצרנים שונים עם תכונות ש"מועילות" לחניכיים רגישים. מה שמתאים לך, לכי על זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבחון לקוי??רינה15/07/2013
שלום! לפני כחודש הלכתי לפריודנט בעקבות נפיחות בחניכיים. ללא דימום. אבל נפיחות שהטרידה אותי כי התלוותה אליה גם תופעה מוזרה בדיבור- שן מסויימת היתה מתנגשת תמיד עם השיניים שמתחתיה בעת הדיבור.וגם מעין חוסר נוחות לעיתים בהגייה. תופעה מוזרה...בכל אופן- הלכתי לצילומים בעקבות הפנייתו- והוא אמר שיש לי נסיגת חניכיים התחלתית שאפשר לעצור ולמנוע בעזרת שמירה על היגינה נכונה.לאחר שבועיים מסרתי את צילומי לעוד פריודנט שטען שאין כלום. אך התופעות של נפיחות וגירוד בחניכיים וכן ה"בעיה בדיבור" נמשכות.. האם יש קשר בין התופעות? ושנית- האם יכול להיו שהרופאים לא אבחנו טוב ויש לי נסיגה אגרסיבית כפי שהיא מכונה או נסיגה מתקדמת??
אודה לכם על תשובתכם.
אני מאוד דואגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבחון לקוי?? - תגובה
ד``ר קובי אקשטיין16/07/2013שלום רינה,
אני מניח שאם שני רופאי חניכיים איבחנו מחלת חניכיים קלה בלבד, לא סביר ששניהם טעו. יתכן והנפיחות והתלונה שאת מתארת איננה עקב מחלת חניכיים אלא מסיבות אחרות. כמובן שלא ניתן לאבחן דרך הפורום...יש לבצע בדיקה קלינית, כלומר הסתכלותית ולא רק דרך צילום רנטגן. אם לא קיבלת מענה משביע רצון לבעייתך, אולי כדאי לנסות ולקבל דעה נוספת שלישית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)