מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוקת בת שנהאושרת20/07/2011
שלום רב ,
בתי בת שנה וחודש , יושבת ישיבת W . לא מוכנה בשום פנים ואופן לשבת על הטוסיק.
בנוסף היא לא מוכנה לעמוד כאשר אני מנסה להעמיד אותה היא מתנגדת ומיד מקפלת את הרגליים . היא עומדת בכוחות עצמה בעזרת כסא, ספא אולם על קצות האצבעות.
הייתי אצל מאבחנת התפתחותית אצל תינוקות , היא המליצה להתחיל בתרגילי פיזיוטרפיה בכח , כל שעה לעשות תרגיל במשך 5 דקות . עשיתי מה שהיא אמרה לי , אין כל שיפור ובנוסף הילדה התחילה לפתח ממש התנגדות לכל התרגילים , מפעילה המון כח שקשה לי להשתלט עליה. מה שקורה שאני לא מצליחה לעשות לה שום תרגיל ובנוסף אין כל שיפור.
אתמול הייתי אצל פיזיוטרפיסטית , היא נתנה לי כמה תרגילים דרך משחק , שהחשוב הוא שהילדה תניח את כפות הרגליים על הרצפה . לגבי הישיבת W אין הרבה מה לעשות בגיל הזה.
אני נואשרת ולא יודעת מה לעשות , מאחר ובגיל שנה וחדש כבר אמורים לעמוד יציב על הרגליים ולהסתובב בלול למשל.( זו ילדה שלישית שלי)
אנא עזרתכם הדחופה איך אני עוזרת לילדה (אולי טיפול במים)
והאם טיפול פלדנקרייז יכול לשפר את המצב.
תודה
אושרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת שנה ועמידה
איתן לרנר20/07/2011שלום אשרת ,
אני מבין את החשש שלך וטוב שאת עם אצבע על הדופק ופונה לגורמים מקצועיים ואלינו.
עם זאת לא בטוח שיש סיבה לחרדה .כדאי לברר אם בכלל ומה מפריע לתינוקת שלך אך לזכור שהתפתחות היא דבר אישי וקצבה ואופייה שונים מילד לילד. התפתחות שונה מילדים אחרים לא בהכרח מעידה על בעייה.
ראשית אומר לך מה לא הייתי עושה יותר: לא הייתי מתרגל אותה בתרגילים בוודאי לא בכוח. למידה לא יכולה להתרחש תחת אילוצי כוח חיצוניים.לא פלא שהיא מתנגדת - לא נעים לה ואולי אף מכאיב וגם אם היא תעמוד בדרך זו הרי ששכרה ייצא בהפסדה.עמידה היא רק חלק מתהליך ארוך של חניכה עצמית שכרוך בה חיפוש ומשחק ולמידה עצמית, הקשבה לעצמה ומקצב וקצב למידה אינדיבידואליים.כל כפייה תגרום ללמידה יחד עם תחושת אי נוחות ואי נעימות ועלולה להפריע לה בהמשך הדרך.
בנוסף הצעתי היא שתפסיקי להעמיד אותה מאותן סיבות.
עבודה במים יכולה ילהיות נעימה וכייפית אבל איני בטוח שהיא קשורה לעיניין. צריך לעבוד איתה בשיטה שמבינה את נושא ההתפתחות בכלל וההתפתחות התנועתית בפרט לעומק ועוקבת אחר תהליכי הלמידה ומעוררת אותם במקרה של עיכוב או בעיה.שיטת פלדנקרייז היא שיטה כזו.
לא אוכל לומר מתיאורך עם יש בעיה ואם צריך עזרה אך אני עובד עם תינוקות וילדים עם עיכוב ובעיות ומתמחה בכך ואצטרך לראות אותה על מנת לדעת זאת ולעזור לה.
אגב: ישיבת W אינה ישיבה בעייתית שצריך להימנע ממנה.בעייתיות מאופיינת בדרך כלל בהיצמדות ובחירה לאורך זמן באפשרות ישיבה אחת ולמיאון להשתמש באפשרויות אחרות.
בברכה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמביציה אצל תינוקת בת שנה
דורית דינור20/07/2011שלום אושרת
אני מסכימה עם איתן בכל מה שכתב ואני באה לחזק את עמדתו. כל תינוק ותינוקת מתפתחים בדרכם המיוחדת ועוברים שלבים רבים וגם שונים. ישיבת W אין בה כל רע, יחד עם זאת עם הזמן כדאי שביתך תלמד לשבת גם בצורות נוספות ( ישיבה מזרחית, ישיבה צידית, ישיבה ברגליים ישרות ועוד). בכל מקרה אין לעשות זאת בכוח או על ידי תרגילים החוזרים על עצמם ובכפייה כי זה מעורר התנגדות כפי שאת מתארת. אין שום חוק האומר כי על התינוקת לעמוד בכוחות עצמה בגיל שנה וחודש, למרות ששני ילדייך הגדולים עשו זאת. ההשוואה לילדים אחרים היא מיותרת כאן. ההתפתחות מתקדמת בדרכים שונות לכל ילד. עמידה על קצות האצבעות בעזרת כסא, גם היא לא מעידה על בעייה בהכרח. כאשר ביתך תעמוד ותלך, רצוי שהיא תדרוך על כל כף הרגל. אך, גם אם לא, זה מעיד על תבנית שלמה שצריכה להתפתח שקצות האצבעות הם רק קצה הקרחון שלה. אם את רוצה לעזור לביתך להתפתח בדרך נעימה, כדי שתלמד לעמוד, לשבת, ללכת, תוכלי לפנות למורים לפלדנקרייז העוסקים בנושא, כמוני וכמו איתן, ויש עוד כאלו. בהצלחה לך, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)