מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קצת לשתףזה אני17/10/2011
אני מתאמן כשנתיים בשיטת פלדנקרייז. אני מתאמן יחסית צעיר (30 +). הגעתי לפלדנקרייז לאחר שמישהו שאני מאוד מעריך המליץ לי להתאמן. בהתחלה היה קשה לי גם כי מצאתי קבוצות שרובן מורכבות ממבוגרים ולעיתים אפילו קשישים וחיפשתי אולוסיה צעירה שכיך יותר להתאמו איתה וגם שהשיעורים אולי יהיו מותאמים יותר לצרכים שלנו. בנוסף, פעמיים אחרי שהתמדתי כמה חודשים עשיתי הפסקה שנבעה מזה שלא כל כך הבנתי / הייתי מודע לעומק השיטה וכמה היא יכולה לעזור לי בחיים ועד כמה גם כאן צריך חיבור בין מורה לתלמיד ושווה לחפש אחר זה. השוויתי אותה לשיטות שונות בהם מקבלים די במהירות את התמורה (גם אם התמורה פחות משיטת פלדנקרייז) בעוד בפלדנקרייז התמורה מגיעה אחרי זמן (קצר או ארוך) וגם אחרי עבודה (להבנתי) של חקירה עצמית ולא האכלה עם כפית שבה מקבלים את התמורה באותו שיעור או בסמוך לו. כמתאמן צעיר וישראלי גאה קצת כואב לי לראות שהשיטה לצערי לא מספיק מונחלת לדור הצעיר שלא תמיד מודע לה או שלא מגיעים אליו. אינני איש מקצוע בכלל בתחום השיווק ואני אפילו רחוק מכך. אך אני מבין שבעולם של היום שבו הכל מקוון, ולאינטרנט יש כח אדיר ועצום אפשר להשתמש בכלי הזה על מנת להגביר את המודעות (תרתי משמע) ולנסות להביא את מתנת פלדנקרייז לדור המחשב.
מנקודה אישית לחלוטין, כי אינני איש מקצוע בתחום התנועה או הפלדנקרייז וזה רק הרושם שלי, אחד מהדברים המקסימים (אצלי זה בתחום אמנויות הלחימה) הוא לראות אמני לחימה מתנוענים בצורה קלילה, חכמה, בריאותית (!!!), אלגנטית, ללא מאמץ כמו מאסטרים אמיתיים בעלי שם עולמי וכאשר המילה הצנועה פלדנקרייז נשמעת ברקע בכל פעם שמנסים להבין מה הסוד שהם מבינים ואני עוד לא. זאת אחת הסיבות שאני יודע שגם עתה אם לפעמים אני יוצא משיעור כשאני מרגיש לא מסופק ושעוד לא גיליתי אני לא הולך למקבילות האינסטנטיות וממשיך להתאמן בפלדנקרייז (למרות שכבר עזבתי פעמיים).
שוב מנקודה אישית לגמרי אני חושב שסרטון אינטרנטי שמציג מאסטרים מחוננים לתנועה מכל התחומים אם זה מאסטרים מתחום אמנויות הלחימה כגון דורון נבון, מוטי נתיב ועוד מדהימים נוספים שבארצנו (ויש גם בעולם !!!), ידוענים מוכחים בתחום המחול והתנועה והספורט שידברו לצעירים שיבינו שיש כאן משהו גדול ועמוק וכדאי ללמוד אותו. בקיצור לנסות לשנות את התדמית אולי בצורה מיקצועית על ידי אנשים מקצוע שמבינים בשיווק ואולי על ידי סיעור מוחות של מתאמנים. פשוט חבל לי שהדור הצעיר שבארצנו (וגם מעבר לה) לא מכיר את השיטה הישראלית הזאת. חבל לי שהרבה חוגי פלדנקרייז מאוישים במבוגרים ברובם בזמן שהתרבות הגופנית בימינו מתפתחת מאוד. נראה לי שזאת מחובתנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופס ושכחתי לכתוב עוד משהו
זה אני17/10/2011אולי לזרוק רעיון (לא מבוסס) שגם משרד החינוך והספורט יכול לסייע כי זאת שיטה ישראלית ולדעתי יש להם ממילא כבר משרד / תקציב לפרסום כלשהוא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על השיתוף, דני !
איתן לרנר17/10/2011היי דני ,
ראשית, אני רוצה להודות לך על השיתוף .תמיד נעים ומעניין אותי לשמוע ולקרוא דברים שכותבים אנשים שהשיטה הזו עוררה בהם מחשבות ותחושות עמוקות.
אני מסכים איתך שהשיטה לא מקבלת את כל ההד הראוי לה ויחד עם זה המצב יותר טוב מבעבר.אני חושב שכל מורה טוב או מתאמן שחובב את השיטה כמוך עושה שירות מצויין בהביאו את ההתלהבות וההערכה לאנשים שאינם מכירים ובכך תורם להפצתה (האיטית אבל העמוקה - כפי שהשיטה עובדת).
לדעתי יש כאן משהו מובנה בשיטה מצד אחד ובתרבות שלנו הטכנולוגית פסיכולוגית מאידך.
כיום הכל נע ופועל על פי סאונד בייטס.הסמרטפונים והטלוויזיה וצריכת התרבות מעצבות נוירולוגית (וזה מוכח במחקרים אינספור) את מערכת העצבים שלנו לצרוך דברים מהירים ולתשומת הלב וההקשבה לתהליכים ולעומק אין סבלנות. אני מאמין שזה לחלוטין עצבי אך זה כל כך נפוץ שזה הפך חברתי תרבותי.
פלדנקרייז אגב, אינה צריכה לדעתי תמיכה דווקא ממשרד הספורט או החינוך כי בעיניי היא הדבר הרחוק ביותר האפשרי מספורט או מחינוך:מספורט כיוון שלמרות שהיא תסייע לכל ספורטאי או אמן לחימה או איש תנועה להשיג תוצאות מצויינות ללא מאמצים מיותרים, היא אינה שיטת תנועה או התעמלות אלא כזו המשתמשת בתנועה ככלי לשיפור עצמי.
חינוך כיוון שאם כבר היא עוסקת בחינוך ולמידה עצמיים המעדיפים חקירה עצמית ושאלת שאלות על פני האכלה בכפית כפי שניסחת זאת כל כך מדוייק.
בזמנו ניסיתי לדחוף את הנושא בוועד האגודה אך לתהליכים אלו לוקח זמן ואם יש לך הצעות מעניינות אשמח לדבר איתך או להתכתב בדוא"ל.
אגב, אני לאורך השנים מלמד בסטודיו הפרטי יותר צעירים מאשר מבוגרים.אני מניח שאני מדביק אותם בהתלהבות שלי מהשיטה ומהמרחב האינסופי של היישום שלה בכל שדה פעילות אנושי.
חג שמח ותמשיך להנות
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)