זחילה אצל תינוק בן 11 חוד'

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זחילה אצל תינוק בן 11 חוד'
    שירה
    22/11/2011

שלום, לאחותי התינוק של אחותי בן כמעט 11 חודשים ולא זוחל עדיין, אבל כן משתמש הרבה בידיים, מתהפך וכד' הבנתי שפלדנקרייז יכול לעזור לו, איך זה עובד בדיוק?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זחילה אצל תינוק בן 11 חוד'

הוספת תגובה

• פלדנקרייז לתינוק שלא זוחל עדיין

איתן לרנר
    23/11/2011

שירה שלום,

האופן בו אני עובד עם תינוקות וילדים הוא באמצעות תנועה מדוייקת וקשובה ומגע.
    תינוק או ילד שמתעכבים או מתקשים בהתפתחות חסרים את המידע התחושתי והתנועתי המלא הדרוש להם על מנת לבצע פעולות מסויימות ואני מלווה אותם במגע מכוון ומדוייק ומניע אותם באופן כזה שמעורר הקשבה אל עצמם תנועותייהם ותחושותייהם.
    בעבודתי אני רואה פעם אחר פעם כיצד במהירות (תלוי בסוג הקושי והעיכוב) רבה יחסית הילד מתגבר על העיכוב וממשיך להתפתח בצורה מיטבית.אני עובד עם תינוקות וילדים עם כל מיני קשיים ובעיות.מעיכוב קל ועד ילדים עם צרכים מיוחדים.טוב את עושה שאת בודקת את האפשרות כיוון שקשיים בגיל כזה יכולים להפריע מאוד בשלבים מאוחרים בחיים.

גם אני וגם דורית עובדים עם תינוקות וילדים עם קשיים.

יום טוב

איתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה אצל תינוק בן 11 חוד' - תגובה

דורית דינור
    25/11/2011

שלום שירה
    מבחינת ההתפתחות, ייתכן שבגיל כזה עדיין לא יזחל. כמובן צריך לראות את התמונה כולה. הייתי מסתכלת על התגובות שלו, על המבט, על הערנות, על השכיבה על הבטן והרמת הראש, על תפקוד הידיים, תנועות בכלל. לא אוכל להגיד משהו משמעותי עליו באמצעות האינטרנט.
    בשיטת פלדנקרייז, אני מסתכלת, משחקת עם התינוק באמצעות מגע ותנועה עדינים מאוד ומדויקים, יוצרת גירוי המאפשר לתינוק להמשיך להתפתח במקום בו (אולי) חל עיכוב. אם את חוששת שיש עיכוב, אני ממליצה לא להמתין. ככל שמקדימים, העזרה מהירה וקלה יותר. גם איתן וגם אני עובדים עם תינוקות שיש להם עיכוב התפתחותי.
    בהצלחה
    דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה