שאלה שהיא קצת offtopic

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה שהיא קצת offtopic
    זה אני
    06/03/2012

סתם עבור הידע הכללי.... אפילו שפלדנקרייז היא שיטה יחסית צעירה האם יש שיטות שהתפתחו ממנה או בהשראתה ? או זרמים של פלדנקרייז ?
    סתם בשביל הסקרנות אשמח לשמוע...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה שהיא קצת offtopic

הוספת תגובה

• שיטות שתפתחו מפלדנקרייז

דורית דינור
    07/03/2012

שיטת פלדנקרייז מבוססת בעצמה על שיטות אחרות כגון יוגה, אלכסנדר ועוד. מתוכה התפתחו בשנים האחרונות שתי שיטות בארץ. "שיטת שלהב "או "Child'Space" באנגלית' uשיטת "צעד ראשון" ששתיהן עוסקות בהתפתחות תינוקות ובלימוד הורים וילדים איך לעקוב ולראות את ההתפתחות הזאת ולעודדה. כמו כן התפתחה שיטת כל עצמותי אן באנגלית "Bones for Life" שעיסוקה בבניית עצם ומניעה של בריחת סידן. באירופה ובארצות הברים התפתחו שיטות המשלבות את ההדרגתיות והמודעות של שיטת פלדנקרייז עם תרגול מדיטציה. השלב בו אנו נמצאים מעודד שילוב של שיטת פלדנקרייז עם שיטות נוספות כגון פיזיותרפיה, הידרותרפיה, לימוד רכיבה על אופניים, שחיה ועוד. בברכה, דורית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גישות בשיטת פלדנקרייז ו

איתן לרנר
    07/03/2012

דני שלום

באשר לגישות שונות, מאחר שאנשים מגיעים מתחומים שונים ומתפיסות עולם שונות לשיטה, ישנן גם גישות שונות וזרמים בשיטה. אני הגעתי לשיטה מתוך חיפוש אחר הקשר בין המוח ומערכת העצבים אל הגוף ויכולת השינוי האנושית מעניינת אותי לאו דווקא בהיבט התנועתי.אני מחבר לשיטה מטבע הדברים את תובנותיי וניסיוני בתחומים אחרים כגון קול והבעה והתייחסות לרגשות והיבטים פרימאליים של הילדות המוקדמת וכיצד הם מתבטאים בתנועה, אחזקת הגוף יציבה ותפקוד. ההתמקדות שלי וההתמחות שלי בעבודה עם תינוקות וילדים עם צרכים מיוחדים ובעיות התפתחות נובעת מתחומי העיניין והתפיסות שתיארתי. ישנם מורים שבאים מתחום הריקוד, המוסיקה,הפסיכולוגיה , אמנויות הלחימה ואחרים ואני מניח שהם מלמדים בצורה שונה האחד מהשני.
    באשר לשיטת שהתפתחו מהשיטה אפשר לציין את שיטת שלהב או שיטת ענת בניאל שהן בעצם שיטת פלדנקרייז ביישום שלה עם תינוקות וילדים. יש את צעד ראשון שמטפליה אינם בהכרח מורים בשיטת פלדנקרייז והם לא מלמדים פלדנקרייז אלא מעין חוגים לתינוקות וילדים ללא בעיות - דבר שאני מסתייג ממנו בעליל.
    קיימת גם שיטת רותי אלון לטיפול בצפיפות העצם , שיטת ריצ'ארד קורבייל לפיתוח קול ואני בטוח ששכחתי כמה או שאיני מכיר את כולן.

בהנאה
    איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה