מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הילד לא הולךשחר01/08/2012
בני בן 11 חודשים, הוא נראה ילד שובב ומפותח אבל הוא עדיין לא הולך וגם לא נעמד כשהו מחזיק ברהיטים
אימי סיפרה לי שאני כבר הלכתי לבד בגיל הזה מה שגורם לי לחשוב שאולי משהו לא בסדר? או שאצלי היה משהו לא בסדר :)
האם אני יכולה לעזור לו באמצעות השיטה? האם כדאי לגשת לייעוץ רפואי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות היא אישית ובקצב שונה
איתן לרנר01/08/2012שחר שלום לך,
אני מבין את דאגתך ולעיתים יש באמת סיבות לדאוג. לא כתבת מה הוא כן עושה:האם הוא זוחל , נעמד על שש ומזדקף , שולח ידיים למקומות גבוהים ? האם הוא נעמד בצורה אחרת ? (מדברייך אני יכול להבין שאת מעמידה אותו - האם אני צודק? אם כן , כדאי להפסיק עם זה ולאפשר לו להתפתח לבד. עמידה שלא בשלים לה מאתגרת ומפריעה לילד).
מאוד קשה לענות ללא המידע הזה. אם הכל בסדר והוא מפותח וערני כפי שאת אומרת לא הייתי נבהל מכך שהוא אינו הולך. למרות שיש סטטיסטיקות ושלבים ואבני דרך, ההתפתחות היא אישית והקצב שלו אינו דומה לשלך או לזה של ילדים אחרים.
אם את חוששת ועל מנת להרגיע את החשש ולבדוק אם יש משהו שמפירע לו כדאי ללכת למורה בשיטת פלדנקרייז שעובד עם תינוקות וילדים עם עיכוב ולברר .
כל טוב
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדואגת שהילד לא הולך עדיין
דורית דינור02/08/2012שלום שחר. אין כנראה מנוס מהשוואות בקצב ההתפתחות של ילדים. השוואות אלו עלולות לעורר דאגה. כדאי לזכור שהקצב לא תלוי בהורים ואינו מעיד על שום דבר מהעתיד של ילדך. הורים רואים אבני דרך בהתפתחות כגון ישיבה, עמידה, הליכה. אך יש בדרך עוד מרכיבים להתפתחות שחשיבותם רבה והם מהווים הכנה לעמידה והליכה. לפני עמידה צריכים לקרות עוד הרבה שלבים שעין לא מיומנת לא רגילה לראות. ייתכן ששלבים אלו נמצאים בהתהוות אצל ילדך, בלי ידיעתך.
אם תרצי לדעת עוד על מצב ההתפתחות של ילדך, מבט של מומחה להתפתחות יכול להצביע בפניך על המרכיבים הקיימים והמעידים על כיווני ההתפתחות של ילדך, כאשר הקצב והתוצאה פחות קובעים. אם תרצי לעזור לילד שלך, תוכלי להגיע לפחות למפגש אחד כדי להבחין האם יש צורך בעזרה בכלל. בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)