ישיבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ישיבה
    כ.
    05/03/2008

בני בסוף החודש יחגוג שנה,
    ברצוני לשאול אם זה נראה בסדר שהוא עדין לא מתישב באופן עצמאי,
    הילד מתרומם ממצב שש לשולחן סלוני ובמיטה עומד על רגליו אך ישיבה אינו מבצע לבדו,
    עלי לצין שכשאני מושיבה אותו הוא מאוד יציב, אני מודעת לכך שלא רצוי להושיב אותו איני עושה זאת הרבה ממש מעט בכדי ללמד אותו אך זה לא עוזר,
    אשמח לתרגילים לשיפור המצב,
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ישיבה

הוספת תגובה

• התינוק שלא מתיישב

דורית דינור
    05/03/2008

שלום רב לך כ.
    אחת הדרכים להתיישב מתחילה בעמידה על ארבע. האם התינוק שלך עומד על ברכיים וכפות ידיים? האם הוא זוחל. את לא מציינת זאת כלל, אך זהו שלב חיוני ביותר בהתפתחות. אינני יכולה לתת לך תרגילים, כי צריך לראות את הילד ולהתאים לו את הגירויים שיעודדו אותו להתיישב. התהליך איננו מוטורי או מכני, אלא הוא תהליך הקשור במוח, בדימוי הפעולה של ההתישבות, ביישום של הפעולה, בפעולת עמוד השדרה, האגן, הכתפיים והראש, בתיאום ביניהם ועוד. בכל אופן אי אפשר להכריח תינוק להתיישב, אלא צריך לתת גרויים כאלו שזה יקרה מעצמו. יש חשיבות עצומה ליכולתו להתיישב בעצמו, ואחר כך לשבת בתנוחות שונות, להשתמש בידיים ולסובב אתעצמו ולעבור חזרה לעמידה על ארבע. הדינמיות של המעברים חשובה. דינמיות זאת היא המפתח ליכולת ריכוז, ליכולת לשבת בשקט ולעשות פעולות כמו למידה, בעתיד.
    מה שאני כן יכולה להמליץ לך הוא לשחק איתו בכדור, בגלגולים על הרצפה, לא באויר. פשוט מסירות של כדור ביניכם.
    אני ממליצה לקחת מספר שיעורים בליווי התפתחותי, שיטת [a href='http://feldenkrais4u.co.il/cat.asp?catId=117' id='link']פלדנקרייז לתינוקות[/a], לפי הצורך. בדרך כלל לא צריך הרבה. בהצלחה, דורית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה