הבדל בין פעילות הזרועות אצל תינוקת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הבדל בין פעילות הזרועות אצל תינוקת
    דלית
    12/12/2012

שלום,
    בתי בת כמעט 5 חודשים. אובחנה לפני כחודשיים עם טורטיקוליס קל, אוזן שמאל קרובה לכתף שמאל ובשכיבה על הבטן הייתה מביטה לרוב ימינה
    כיום לאחר שעבדנו איתה טווחי המבטים מלאים לשני הכיוונים.
    פיזיותרפיסטית עמה נפגשנו אמרה לנו שכתוצאה מן הטורטיקוליס רפלקס הסייף עדיין לא חלף לגמרי (למרות שהיה אמור לעבור)
    וזו הסיבה לכך שיד ימין פעילה בצורה משמעותית יותר מיד שמאל.

נכון להיום מתהפכת מן הגב לבטן במשך שבועיים לצד שמאל בלבד. אגב ראיתי אותה מתהפכת פעם אחת מן הגב לבטן לצד ימין כאשר הייתה לה מוטיביציה ממש חזקה להגיע לצעצוע.
    רציתי לשאול 2 שאלות:
    1. מה אפשר לעשות כדי לחזק את פעילות יד שמאל, עד מתי (עם עבודה שלי איתה בבית) ההבדלים בין הזרועות אמורים להיעלם?
    2. קיימת עדיין הטיה קלה של הראש כלפי שמאל, למרות שאין לה בעיה להביט באופן מלא לכל הטווחים גם על הבטן וגם על הגב. מתי ההטייה הזו אמורה להיעלם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הבדל בין פעילות הזרועות אצל תינוקת - תגובה

איתן לרנר
    12/12/2012

היי דלית

השימוש ביד אחת יותר מהשנייה הופך עם הזמן מובחן יותר ויש נטייה לצד אחד דומיננטי יותר אך אולי לא בשלב זה.
    מדברייך ומבלי שאראה אותה מתנועעת, נראה שהיא מאורגנת עדיין בצורה לא סימטרית ושהשפעת הטורטיקוליס לא חלפה והיא הסיבה לאופן השימוש החד צדדי ביד. לכן גם תפיסת העבודה שלי היא לא של תרגול ואימון של היד אלא עבודה הלוקחת מחשבון ומשתפת את כל הגוף לצורך תנועה כלשהיא. לכן איני מאמין שניתן לתת תרגילים, בטח לא דרך אינטרנט או טלפון.
    נראה שהיא צריכה עוד עבודה עם מטפל וכדאי לפנות למטפל בשיטת פלדנקרייז שתפיסתו בדרך כלל שונה מהותית מהתפיסה והעבודה של פיזיותרפיסט.

אני עובד לא מעט עם תינוקות עם טורטיקוליס ועקמות ומניסיוני ניתן להשפיע ולשנות די מהר בגיל הזה מבלי שיוותר זכר לבעיה.
    אשמח לעזור באופן אישי

איתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאסימטריה

חגית
    16/01/2013

שלום,לידיעתכם עם רכישת תנועה חדשה לרוב לוקח זמן של שבועיים עד חודש ללמידת התנועה גם לצד השני. ולכן אין צורך להכנס ל"פאניקה" מאסימטריה בביצוע הפעולה אלא אם זה נמשך מעבר לחודש.
    כמו כן, יש לשים לב אם אסימטריה זו בולטת בכל הפעולות המוטוריות..ואז לפנות לפיזיוטרפיה. בכל מקרה עדיף לפנות לאיש מקצוע אקדמאי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מגיעים לפעילות סימטרית

דורית דינור
    12/12/2012

סימטריה היא אידאל גדול שלא תמיד מגיעים אליו. יחד עם זאת ובלי לראות את התינוקת, הייתי נותנת לה לעשות דברים בשתי הידיים יחד מחזיקות צעצוע למשל.
    כל מה שתעשי איתה, אני ממליצה להוריד אמביציה ולשחק איתה מיד ליד, מצד לצד.
    במיוחד כדי שהתינוקת לא תרגיש לחץ ולא תרגיש שמשהו לא בסדר איתה. כן, אני מאמינה שתינוקת יכולה להרגיש לחץ מצידך. משחקים ושוב משחקים, צחוקים, צעצועים, להחזיק חפצים שונים, אלו הצעותי. בהצלחה דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה