מתהפכת רק לצד אחד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתהפכת רק לצד אחד
    נופר
    01/05/2013

התינוקת של בת חצי שנה, מתהפכת רק לצד אחד. האם זה תקין? איך "מעודדים" להתפך גם לצד השני?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתהפכת רק לצד אחד

הוספת תגובה

• מתהפכת רק לצד אחד - תגובה

איתן לרנר
    01/05/2013

נופר שלום ,

ראשית, חשוב שאת רואה ומתייחסת להבדלים שאת רואה בהתפתחות ביתך.
    לשאלתך, כמובן שניתן להניח חפץ מעניין או לגרום לילד לעקוב אחר פניך או קולך לצד שלא קל לו אבל זה אינו מספיק כי הבעיה אינה בחוסר גירוי או עידוד להתהפך. יש להניח שקשה לה להתגלגל או להתהפך דרך הצד השני. לו היתה יכולה היתה עושה זאת בעצמה.
    יתכן שיש קושי בארגון התנועה שהתחיל מוקדם יותר ומתבטא במה שאת רואה כיום. צד אחד עשוי להיות למשל עם טונוס שרירי מוגבר , יכולה להיות עקמת או הטייה צווארית קבועה לצד אחד ויש עוד אפשרויות שיכולות להיות סיבה להעדפתה.
    בשיעורים שאני עושה עם תינוקות בגיל רך כל כך ושאין עיכוב או קושי גדול מידי, אני רואה הרבה פעמים שינויים משמעותיים כבר בשיעור הראשון ולעיתים תוך מספר מועט יחסית של שיעורים, הנושא נפתר.
    בכל מקרה כדאי להגיע למורה פלדנקרייז שהתמחותו בילדים ותינוקות עם קשיים ועיכוב ולבדוק מה הבעיה ולעזור לה. חשוב לעשות זאת בהקדם כיון שהקשיים הולכים איתנו משלב לשלב ומסבכים ומקשים על התפתחות מיטבית.בגיל כל כך מוקדם לא אמורה להיות העדפה ובוודאי לא בלעדית, לצד אחד.

את מוזמנת להמשיך לברר איתנו במידה ותרצי

בהצלחה

איתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנווט את ההתהפכות

דורית דינור
    02/05/2013

שלום נופר
    כפי שאת מבינה רצוי שכל תינוק ותינוקת יתהפכו באופן הדדי לשני הצדדים בלי העדפה. אינני יודעת מה הסיבה להעדפה של ביתך, לא הייתי חושבת בהכרח על בעיות חמורות. יחד עם זאת, אפשר לעזור לה אם התופעה ממשיכה. ייתכן שהיא בעצמה תלמד להתהפך לצד השני ואם לא, אני ממליצה על עידוד. למשל מגע בשני הצדדים, או לפנות למי שמתמחה בכך. ייתכן שזה קרה במקרה ואת המקרה כדאי לנווט. בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובות המחכימות

אביה
    13/05/2013

חג שמח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אביה !חג שמח לך ולכל הגולשים

איתן לרנר
    13/05/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה