נכות ופלדנקרייז

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נכות ופלדנקרייז
    יעל
    14/05/2013

שלום,

אני מתרגלת את השיטה כבר חצי שנה בשל פציעת ספורט והיא עוזרת לי מאוד.

לאבא שלי יש בעיה אורתופדית בכתף כבר שנה, והוא קטוע רגל מתחת לברך.

קראתי קצת מכל מיני מקורות באינטרנט על הפלדנקרייז כדי להבין איך זה עובד ואני חוששת שאדם שחסרים לו חלק מהעצבים (אמנם שלוחות של עמוד השדרה ועמוד השדרה טפו טפו שלם), שלא מסוגל לבצע את כל התרגילים בצורה יחסית סימטרית, לא יוכל להעזר בשיטה.

חסר לו המשקל של כל הרגל לעומת הרגל השנייה, אז איך הוא יפעיל את השרירים שהרגל הבריאה יכולה להפעיל, עם הרגל הקטועה?
    אפילו לשכב על מזרן עם כפות רגליים על הרצפה הוא לא יכול.
    אני חוששת שתרגילי הפלדנקרייז עשויים להחמיר את היציבה הלא תקינה שהתפתחה אצלו עם השנים במקום לשפר אותה.
    ברור לי שיש תרגילים על צד אחד אבל אי אפשר להתמקד רק בהם, נכון?.

האם יש לכם ניסיון בטיפול באנשים בעלי נכות?

בתודה,
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נכות ופלדנקרייז

הוספת תגובה

• נכות ופלדנקרייז - תגובה

איתן לרנר
    28/05/2013

שלום יעל,

איני מכיר שיטה טובה יותר משיטת פלדנקרייז לעזור בעזרתה לאביך .
    את צריכה לזכור כי רגל קטועה יש בה עצבים והתנועה שלה מגיעה מהמוח. כמו כן למרות שאין רגל עדין יש קשר מהגב והחזה אל הרגל וכל תנועת ההליכה יכולה להשתפר כיוון שאיננו לומדים רק להשען על רגל אחת או שנייה אלא את כל ההקשרים בין מרכז הגוף והאגן אל הרגליים והידיים בהליכה ובתנועות אחרות. כאשר יש נכות או מגבלה הנטייה של המוח והגוף הם להתאים את עצמם למגבלה ובכך להגביל תנועה במקומות אחרים.
    שכיבה על הגב או בצורה אחרת ועשיית תהליכים בשיטה לא יכולה להחמיר את היציבה הלא תקינה כדברייך אלא למד אותו להקשיב ולארגן את תנועתו ויציבתו בצורה המיטבית למרות הנכות וחוסר האיזון המבני ולהשיג תפקוד סימטרי מלא וקל יותר .
    אביך יוכל לשפר משמעותית את תנועתו ואיכותה, הנשימה שלו והתחושה של יכולת כללית לתפקד.
    יתכן שמה שנכון עבורו בהתחלה יהיה לקחת סירה של שיעורים פרטניים ולאחר מכן לבחון עם המורה /מטפל אפשרות לשיעורי קבוצה.
    לשאלתך, אני מנוסה בעבודה עם אנשים עם נכויות ועם מגבלות וכאהל שזקוקים לשיקום לאחר פציעות ופגיעות מגוונות ואשמח להמשיך איתך בשיחה נוספת לייעוץ.

בברכה

איתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלדנקרייז במצב של קטיעת רגל

דורית דינור
    30/05/2013

שלום יעל
    אני מצטרפת לדבריו של איתן ואני משוכנעת ששיטת פלדנקרייז יכולה להועיל לאביך, אם הוא ירצה כמובן. גם אדם קטוע רגל צריך לנשום, כלומר להניע את הצלעות, הגב, הבטן ועוד, הוא צריך להשתמש בידיים, כלומר בכתפיים, בשכמות. הוא צריך להזיז את הראש, לשבת, לעמוד ועוד פעולות יומיומיות. דווקא בגלל חוסר הסימטריה שלו, הוא צריך ללמוד איך לאזן את עצמו, כדי שהרגל היחידה שלו תוכל לשאת אותו, שהגב לא יסבול, הכתפיים, הצוואר ועוד. בשיטת פלדנקרייז, הוא יקבל כלים למצוא את דרכי הפעולה היעילים לו במצבו. את מוזמנת להמליץ לו כי בסופו של דבר הוא המחליט. בהצלחה
    דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה