מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רגליים קפוצות אצל תינוקת בת 5 חודשיםאני25/01/2017
שלום,
בתי בת 5 חודשים. שוכבת יפה על הבטן, התהפכה בטן גב (הפסיקה לאחרונה), מכנסיבה רגל לפה בשכיבה על הגב ומתהפכת מהגב לצד. אבלל, שמתי לב שכמעט תמיד כשהיא על הבטן רגליה קפוצות, כלומר הירכיים על המזרן פעילות אבל השוקיים באוויר. ניסיתי עם מגע עמוק ומסאג' ליישר לה אותן כלפי המזרן. הרגשתי קצת התנגדות לעתים ובפעמים אחרות מיד מחזירה ללמעלה בסיום. אני חוששת שישפיע לה על הזחילה ויגרום לה לזחול עם כל הגוף כמיקשה אחת. מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגליים קפוצות
איתן לרנר25/01/2017שלום לך ,
לא ברור ממה שאת כותבת אם שכבה על הגב ולמדה בעצמה להתגלגל לבטן או שאת השכבת אותה.
מניסיון ארוך ועמוק עם תינוקות וילדים וממחקרים מסתבר לי ולאחרים כי השכבה על הבטן טרם הגעת התינוק בעצמו מפריעה לו בעיקר אם יש קשיים נוספים ו בוודאי אינה מקדמת אותו.
ללא שיראה את הילדה שלך לא אוכל לומר יותר אבל על פניו רגליים באויר הם בדיוק מה שאמור להיות.תינוק מתנועע כל הזמן , רגליו ואברי גופו אמורים לנוע ובהדרגה לעבור בכך תהליך של היכרות עמן, אבחנה טובה יותר ביניהן וכך לשלוט בהן. בכל מקרה הן לא אמורות לשכב ישרות על המיטה כל הזמן והייתי מפסיק ליישר אותן . אפילו אם היינו חושבים שיש משהו שכדאי לעבוד איתו, לא זו הדרך.
הדבר היחיד שעולה מדברייך ומעורר שאלה אצלי הוא העובדה שהיא הפסיקה להתגלגל ממצב אחד לשני . כמה זמן זה כבר כך שהיא אינה מתגלגלת ?
אני מציע להפסיק להשכיבה על הבטן ולהתבונן בה כיצד היא מתנועעת , באיכות התנועה , בדרך הושטת הידיים אל הפה ועוד. גם על הגב היא אמורה להיות עם רגליים לידיים באויר נעות בצורות שונות.
מעבר לכך אשמח לייעץ באופן אישי ולעבוד איתכן אם צריך .
בברכה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אני25/01/2017תודה על המענה המהיר. לפי הנחיות משרד הבריאות בשינה שוכבת על הגב ובשעות ערות אני משתדלת להשכיב כמה שניתן על הבטן. נוח לה על הבטן והיא יכולה לשכב כך זמן רב יחסית. מזה כשלושה בערך שאינה מתהפכת מהבטן לגב , מה שכן נהגה לעשות. גם על הגב נוח לה, נעה בחופשיות ואף תופסת כפות רגליים ומביאה אותן לפה. מה שהטריד אותי הוא שכששוכבת על הבטן, תמיד הרגליים "כפופות", קפוצות כלפי מעלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)