מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התהפכות תינוקתשמי20/08/2008
ילדתי לפני שמונה ימים תינוקת קטנה ומקסימה. בבית החולים הסבירו על הנחיות משרד הבריאות בנוגע לשכיבה על הבטן והדגישו את החשיבות של השכיבה על הבטן בזמן בו התינוקת בהשגחה. ניסיתי להשכיב את ביתי על הבטן בזמן שהיא ערה וזה לא כל כך הולך. רוב היום היא ישנה ובמעט הזמן בו היא ערה היא אוכלת או מקטרת. חשבתי שיהיה טוב להשכיב אותה לישון על הבטן בשעות בהן אני ערה ומשגיחה אך אחות טיפת חלב אמרה לי שזה לא מספיק. במה תוכלי לעזור לי בהתמודדות הזו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם תינוקת
איתן לרנר20/08/2008שלום שמי ,
החשיבות שהתינוק ישהה גם על הבטן היא בין השאר בכך שיוכל להתמוד וללמוד להפעיל את השרירים הזוקפים את הראש והגב . יחד עם זאת שכיבה על הגב חשובה באותה מידה כיוון שמתנוחה זו התינוקת לומדת המון דברים . ממה שאת אומרת נשמע לי שהכל בסדר ולא ברור לי למה האחות מתכוונת באומרה שזה לא מספיק . האם תוכלי לספר יותר ?
בכל אופן על מנת לדעת יותר אצטרך לראות אתכן .
בברכה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשכב על הבטן - כיצד
דורית דינור11/09/2008שלום רב לך שמי
ראשית מזל טוב לך על הולדת ביתך. אני מסכימה שחשוב לאפשר ולהרגיל את ביתך לשכב על הבטן. יחד עם זה שימי לב למילה להרגיל. כלומר, זהו תהליך. תשכיבי אותה מעט, תני לה להתרגל, ותחזירי אותה אל הגב. היא יכולה גם לישון על הבטן, זה מותר. היא תמצא איך להניח את הראש, איפה לשים את הידיים. עליך להתרגל גם להיות אמא. גם זהו תהליך שבו תלמדי לסמוך בעיקר על עצמך ועל התינוקת שלך. את תכירי אותה הכי טוב מכולם. טוב לקבל עצות, אך חשוב להאמין לה ולעצמך.
באופן כללי, שכיבה על הבטן מומלצת כי מהבטן יש אפשרויות לדחוף את הרצפה עם הידיים והרגליים, להרים את הראש, להביט קדימה וכמו שאיתן כתב, לזקוף את הגב ואת עמוד השדרה. השכיבה על הגב חשובה גם היא לתקשורת איתך ועם הקרובים לה ביותר. בהצלחה ותיהני מהדרך של האימהות, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)