מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עקמת בגבלילך30/11/2008
שלום, אני בת 37 וסובלת מכאבים בכתף ובשכמה בצד שמאל, לאחר ביקור אצל אורתופד נשלחתי לעשות צילום והתגלה שיש לי עקמת. הומלץ לי לשחות על מנת להקל לי על הכאבים. ברצוני לשאול האם שיטת פלדנקרייז יכולה לעזור לי בשיפור העקמת ובהקלה על הכאבים. אשמח לתשובה. תודה רבה לילך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת ושיטת פלדנקרייז
איתן לרנר30/11/2008לילך שלום ,
התשובה היא כמובן כן , בהחלט. עקמת בעמוד השדרה כמו בעיות אחרות המתבטאות בארגון לקוי של השלד והשרירים עשויה להשתפר ובגילאים מסויימים אף להיעלם בעקבות שיעורים בשיטת פלדנקרייז. העקמת , בין אם היא תוצאה של הרגלי תנועה לקויים ובין אם היא סיבה לבעיות תנועה הופכת לחלק מהאופן בו את מתנועעת ומשפיעה ומושפעת מ ועל הנשימה ,אופן דריכת הרגלים בעמידה ובהליכה ובעצם על כל אופן השימוש בגוף.
בשיעורי השיטה תלמדי לקשר באמצעות הקשבה ומודעות את החלקים השונים של גופך אל מרכז הגוף בזמן תנועה,תלמדי לעקם את עמוד השדרה גם לכיוון הנגדי ולהשתמש בו במגוון האפשרויות להן הוא נועד כך שגם אם העקמת קיימת , תוכלי לחיות עימה בנוחות ושלום.
אגב , להרבה אנשים יש עקמת ברמה זו או אחרת ולו רק מכיוון שנעשה שימוש קבוע של צד אחד של הגוף לעומת צד שני (שימוש ביד דומיננטית , רגל דומיננטית , עין דומיננטית , לעיסה על צד אחד של הפה יותר מהשני ועוד)- השאלה היא כיצד ניתן ללמוד להשתמש בגוף באופן כזה שהעקמת אינה מכתיבה את מגבלות התנועה והתפקוד ובשיטת פלדנקרייז תלמדי זאת ואף הרבה יותר מכך.
מומלץ להיפגש עם מורה בשיטה לשיעור אישי ולהחליטהאם להמשיך באופן יחידני או בקבוצה .
את מוזמנת ליצור קשר במידה שתרצי לדעת יותר
בהצלחה
איתן
את מוזמנת ליצור קשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלדנקרייז ועקמת
דורית דינור01/12/2008שלום לילך
לשאלתך על שיפור הכאבים בכתף ובשכמה, אכן שיטת פלדנקרייז יכולה לעזור לך כפי שהיא עוזרת לאנשים ונשים רבים. תוכלי לקרוא קצת יותר על עקרונות השיטה באתרי אינטרנט שונים וגם באתר שלי.
לגבי עקמת. יש לה שני היבטים. האחד אסתטי והשני תפקודי. בשיטת פלדנקרייז תוכלי להיעזר לגבי החלק התפקודי. עקמת פירושה שימוש לא סימטרי בגב, בכתפיים, בצלעות ובאגן. זה יכול להיות כרוך בבעיות בנשימה, בבעיות יציבה ושיווי משקל ובכאבים. אם תעסקי בשיטת פלדנקרייז, תוכלי להשיג איזון בין קבוצות שרירים כך שהיציבה שלך תשתפר, הנשימה תוקל והכאבים יפחתו. אני עובדת עכשו עם שתי נשים צעירות שיש להן עקמת והן מרגישות שיפור רב.
מומלץ להתחיל בסדרת שיעורים אישיים ואחר כך להצטרף לקבוצה ל"תחזק" את עצמך. בהצלחה לך, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)