בעיות שינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות שינה
    עינת
    19/07/2007

שלום רב!

שמעתי ששיטת הפלדנקייז עשוייה להועיל בבעיות שינה
    יש עייפות כרונית, כתוצאה מאלרגייה שאני סובלת ממנה
    האף שלי תמיד סתום, ואני לא נושמת טוב בלילה
    בנוסף אני קמה לשירותים מספר פעמים בלילה (שנים אני ככה)

התוצאה: עייפות רבה במשך היום

שאלתי- האם שיטת הפלדנקרייז עשויה לעזור לבעיה כמו שלי,
    או שהשיטה מתמקדת יותר בבעיות הנובעות מלחץ ומתחים?

תודה רבה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שינה

הוספת תגובה

• תשובה לבעיות שינה ונשימה

דורית דינור
    19/07/2007

שלום רב לך עינת
    הבנתי מפנייתך שבעיית השינה שלך קשורה מקושי לנשום.
    בשיטת פלדנקרייז תוכלי ללמוד כיצד לשפר את הנשימה שלך, מבחינת קלות הנשימה, נפח הנשימה והקצב שלה.
    אין דרך אחת נכונה לנשום. כל תנוחה, זמנים שונים, כל מצב תעסוקתי, נפשי או פעילות, יוצרים שינוי בנשימה. בשיטת פלדנקרייז לא לומדים לנשום אלא מגלים את מרכיבי הנשימה והגילויים הללו משפרים את הנשימה ביום וגם בלילה.
    מעבר לכך אולי שמעת על [a href=http://www.soundersleep.com/start.php id=link]"שינה ערבה" או באנגלית: " Sounder Sleep System"[/a] תוכלי להיכנס לאתר שלהם. מפתח השיטה, הוא מורה לפלדנקרייז והשיטה הזאת בתהליך כניסה לישראל. תתקיימנה סדנאות למורים לפלדנקרייז בנובמבר. אחרי הלימוד יוצעו הסדנאות גם בארץ.
    בינתיים הנה הצעה קטנה לניסיון:
    אשאל אותך מספר שאלות כדי להקל על הנשימה שלך בשינה. את התשובות תחפשי ותמצאי בעצמך עם הזמן.
    1. איזה נחיר פתוח יותר אצלך?
    2. איך לבדוק את זה? סיגרי את הפה ונחיר אחד. קחי אויר והוציאי אויר. שימי לב לזרימת האויר, כמה פתוח הנחיר?
    3. נוחי רגע.
    4. עשי אותו דבר עם הנחיר האחר. השווי בין הנחיריים.
    5. בנחיר הסתום, קחי אויר מספר פעמים והוציאי את האויר (פה ונחיר שני סגורים) תוך כדי השמעת קול מממ.
    6. עכשו סיגרי את שני הנחיריים בשתי אצבעות (אל תלחצי חזק, שימי את האצבעות כמומפקקים על פתחי הנחיריים), פתחי את הפה וקחי אויר ונשפי אותו דרך הפה.
    7.תני לנשימה להגיע באופן טבעי ושימי לב האם השתנה משהו באיכות שלה.
    לידיעתך, אפשר לעשות עוד הרבה פעולות כגון זאת, גם בקשר לבית החזה והצלעות שתנועתן מהווה נדבך חשוב בפעולת הנשימה.
    בהצלחה
    דורית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה