"אבולוציה" של פלדנקרייז

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• "אבולוציה" של פלדנקרייז
    מעניין
    13/03/2009

1. מכיוון ששיעורי הפלדנקרייז מעוררים אצל כל אדם את היצירתיות שלו, והגישה האישית שלו, רציתי לשאול האם במהלך השנים נוצרו שיטות על ידי תלמידיו של משה פלדנקרייז ז"ל אשר מרחיבות את השיטה או שמציגות שיטה שונה לפתרון בעיה לאור גישתו של פלדנקרייז. למשל שמעתי שהטריינרית רותי אלון פיתחה שיטה לאור התנסותה בשיטת פלדנקרייז, שיטה דינמית יותר והעונה לצרכים של חיזוק צפיפות העצם ויכולה להשלים את שיטת הפלדנקרייז. האם יש תלמידים נוספים שפיתחו שיטות נוספות ? 2. אולי בהמשך לשאלתי הראשונה, ולמעשה היא יכולה אולי גם להסביר מדוע שאלתי את אותה השאלה. אני אחרי "הזנחה" רבת שנים של פעילות גופנית ושהיה ב"סטטיות", כנראה זו הסיבה שאני רוצה לנטרל כאבים וכן להרגיש תחושת "חיוניות" או רעננות בגופי כפי שהיה בילדות. ניסיתי שיטות רבות, "אגרסיביות" יותר או פחות, פופולריות יותר או פחות, עד שלבסוף הגעתי אל הפלדנקרייז. אני חושב שמצאתי את השיטה שלי שאיתה ארצה להתמיד כל חיי. אולם מה שקצת חסר לי בינתיים (ואולי עדיין אינני מכיר מספיק את השיטה כי אני עדיין נחשב מתחיל) זה שני נושאים : חיזוק שרירים (כוונתי לא חלילה כמו במכוני הכושר אלא עבודה "חכמה" ומתונה יותר על שרירים שתורמים ליציבה) אותם שרירים שנהיו רופסים במהלך השנים, ומתיחות. מכיוון שאני מאוד מאוד מתחבר לשיטת פלדנקרייז והשינוי שהיא עשתה לי תוך זמן קצר פשוט מדהים , רציתי לשאול אולי יש שיטה לאור גישתו של פלדנקרייז שתוכל לעזור לי בשני הפרמטרים שציינתי (חיזוק שרירים רופסים ומתיחות, בעיקר בעלי אופי שיקומי), אולי שיטה שפיתחו תלמידיו אשר תוכל להשלים לי את החסר וכך התירגול היומי שלי יוכל להיות פשוט מושלם..... (0: סליחה שהארכתי, ותודה לתשובתכם !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התפתחות השיטה

איתן לרנר
    13/03/2009

שלום לך ,
    איך שאני רואה את זה ,כל מורה לוקח ממילא את השיטה לתחומים שהוא מתעניין בהם ולכן מורים מלמדים אחרת אחד מהשני. לעיתים מתפתחות מכך שיטות נוספות .למשל חוה שלהב שעובדת עם הורים ותינוקות בשיטה שמלווה את התינוק התפתחותית.זו אינה שיטת פלדנקרייז אך מבוססת עליה.כמובן יש גם פלדנקרייז בעבודה פרטנית עם תינוקות - תחום שלא הרבה עוסקים בו.אני למשל התחלתי בשנה וחצי האחרונות להיכנס לזה יותר ולהתמחות.גם המקרה של רות אלון כפי שציינת מתאים להגדרה. לגבי מתיחות שרירים - אולי כדאי לחפש מורה שעוסק בספורט והוא גם מורה לפלדנקרייז שיוכל לכוון אותך יותר ולהדגש עבורך את הנושא. שיעורי פלדנקרייז בכל מקרה עובדים על תיאום שרירי בין שרירים יריבים אבל אינם עובדים על חיזוק שרירים במובן המוכר לנו. מאידך בעבודה עם השיטה תוכל עם הזמן לקבל מושג יותר ברור לגבי אופן העבודה שלך עם גופך ולמצות משיעורי חיזוק שרירים יותר וללא פגיעה ומאמץ מיותרים.

בהצלחה
    איתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלדנקרייז וחיזוק שרירים

דורית דינור
    15/03/2009

שלום רב.
    שאלתך היא שאלה שמעניינת רבים מהמורים ומהלומדים את שיטת פלדנקרייז. דווקה כי מתיחת שרירים סטטית, כלומר ללא תנועה מלווה, היא כמעט חובה בענפי ספורט וריקוד ובחדרי כושר רבים. מחקרים חדשים מראים כי מתיחות למיניהן אינן חיוניות לחימום אצל ספורטאים. גם ספורטאים מתחילים לאחרונה למתוח את השרירים תתוך כדי תנועה ולא באופן סטטי. בשיטת פלדנקרייז אנו מתייחסים אל השרירים כאל מיתרים המתכווצים בפעולה או בתנועה. מה שקוראים מתיחה, היא התארכות השריר למירב אורכו אחרי שהתכווץ כדי להפעיל את התנועה. תוכל אם כן למתוח שרירים תוך כדי תנועה, תוך כדי תחושה ותוך פיתוח מודעות לעצמך ולגבולות המתיחה.
    בשיטת פלדנקרייז תלמד כי מתיחת שרירים יכולה להיעשות לכיוונים רבים, תוך כדי פיתול, תוך כדי שיתוף הגב, הצוואר, האגן ועוד. כך המתיחה הופכת למגוונת יותר. בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהקשר הזה שאלה בנוגע לחיזוק שרירים

פשוש
    17/03/2009

אמנם אני מתחיל אבל חשבתי על הרעיון הבא : אם נניח, ניקח מכל שיעור פלדנקרייז של 45-50 דקות המפרק את התנועה לגורמי גורמים, מספר תנועות שלמדנו ו"נשים אותם בצד" וכך נעשה ממאות ואולי אלפי (כמה שיעורים ד"ר פלדלנקרייז ז"ל חיבר בשיטתו), הרי שאולי נוכל לקבל מעין תרגילי התעמלות לתחזוקה וטיפול של הגוף אותם נוכל לתרגל בנוסף לשיעורי הפלדנקרייז הסדירים ועל מנת ליישם התעמלות דינמית שהרי לחלק גדול מהאנשים לא תספיק התעמלות איטית בלבד. האם הרעיון הזה מיושם על ידי מתרגלי פלדנקרייז ? האם אולי יש מורים אשר מלמדים "פלדנקרייז דינמי" ? (להבדיל, יש גם מורים ליוגה המלמדים בסגנונות יותר ופחות דינמיים). שאלה נוספת : האם שיטת מחשבת הגוף היא שיטת "פלדנקרייז דינמי" ? לילה טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעיון נוסף לחיזוק שרירים דרך

פשוש
    17/03/2009

פלדנקרייז: המורה שלי לא עשה / עושה שיעורים עם זה אבל ראיתי באחד מאתרי האינטרנט של המטפלים מורה שעושה שימוש ב- FIT BALL ( כזה שנהוג להשתמש בו בשיעורי פילאטיס). האם מורי פלדנקרייז עושים בו שימוש כזה לחיזוק השרירים ? ואולי גם "פיתה" הזכורה לי בשימוש לתרגילי שיווי משקל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלדנקרייז לתרגול יומיומי

דורית דינור
    17/03/2009

שלום פשוש. אענה על שתי שאלותיך.
    הדרך בה אני עובדת היא לעודד את המשתתפים לבנות לעצמם רפרטואר של תנועות שאותן הם יעשו מידי יום. אני מנחה את המשתתפים איך לבחור את התנועות המתאימות להם מתוך השיעורים.
    השאלה השניה שלך היא לגבי פלדנקרייז דינמי. השיעורים בשיטת פלדנקרייז חלקם איטיים וחלקם מהירים. האיטיות נועדה לשלב הראשוני של הלימוד והפניית תשומת הלב לתנועה, לתחושה ולאירגון. בשלב הבא, ישנם הרבה תרגילים שעושים אותם במהירות, בקצב, וגם בחוזקה. זה תלוי במורה שלך. ישנם מורים ששיעוריהם איטיים רוב הזמן. אך זה לא חייב להיות כך.
    תוכל לנסות שיעור דרך האתר של אגודת המוסמכים בשיטת פלדנקרייז ולהיווכח בעצמך.
    בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להתחזק

דורית דינור
    12/04/2009

שלום רב
    אם אתה מעוניין לחזק את השרירים, אתה יכול לעשות את זה בכל מכון כושר בסביבתך.
    כדאי שלא תשכח להקשיב לעצמך, לשים לב למידתיות, לעבוד בהדרגה, לנשום תוך כדי הפעולות שלך ולא להגזים. כדאי למתוח שרירים בכמה כיוונים ולא רק בכיוון אחד.
    במקביל כדאי להמשיך בשיעורי פלדנקרייז.
    בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה