מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שליטה על תפקודים פנימייםנעמי09/08/2007
אני יודעת שהשיטה מצליחה ללמד לשלוט בשרירים, היא עושה את זה גם לגבי תפקודים פנימיים כמו שליטה בטמפרטורת הגוף, שיפור העיכול וכולי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על מה ניתן לשלוט
דורית דינור09/08/2007שלום רב לך נעמי
את שואלת שאלה גדולה מאוד שאין לי עליה תשובה ברורה. שיטת פלדנקרייז היא שיטת לימוד של מודעות לפעולות הרצוניות שלנו הקשורות לשרירים, לשלד ולתנועה. זה כולל שיווי משקל וקואורדינציה בתיאום עם מערכת החישה והעצבים.
בשיטת פלדנקרייז לא מתייחסים באופן ישיר למערכת העיכול ולא למערכת ויסות הטמפרטורה בגוף.
אם כי, ידוע שכאשר המתח הכללי יורד, כמו בעת מנוחה, יורדת טמפרטורת הגוף וגם תהליכי חילוף החומרים מואטים (למשל בשינה). איך משפיע ויסות הטונוס השרירי על העיכול?
ההיגיון שלי אומר כי כאשר שרירי הבטן לא עובדים בעודף, הם לא לוחצים על מערכת העיכול ולכן העיכול מתבצע באופן יעיל יותר. אינני מכירה מישהו שבדק זאת. זה נכון גם לגבי מערכת ויסות החום. שתיהן מערכות בלתי רצוניות לגמרי.
זאת שאלה מעניינת שאין לי עליה תשובה. את מוזמנת לבדוק בעצמך על עצמך, כמובן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)