מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דכדוך בילדיניב12/07/2009
שלום רב. בני בן השלוש סובל לאחרונה מרגעים ארוכים של דכדוך (אני לא רוצה לקרוא לזה דיכאון כי לא נראה לי שבגיל כזה יש דיכאון. למרות שאולי אני טועה...). האם הפלדנקרייז יכול לעזור גם בבעיות מסוג זה, ז"א נפשיות, או שמא מדובר בשיטה שהינה פיזית נטו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגשות אצל ילד
איתן לרנר12/07/2009שלום לך יניב,
האם ביררתם איתו מה מדכדך אותו או מה קרה לאחרונה בחייכם שאולי מפריע לו. איני פסיכולוג אבל מהידע שיש לי , ילד יכול להיות מדוכא כיוון שדיכאון הוא בעצם אי-הרגשה של רגש עמוק יותר שיכול להפריע לו וילדים הרי מרגישים הכל ויש מצבים בהם הם אינם יכולים להרגיש כי הרגש או הסיבה לו מאיימים מידי..
ןלעניין שאלתך:בעבודתי עם מבוגרים ועם ילדים אני נוכח יותר ויותר שהשיטה היא עמוקה ומכוונת אל המוח ואל האפשרות לחיות חיים מלאים יותר מכל הבחינות.זה אינו אומר שהסיבה לדכדוך תיפתר אך בהחלט יכול לעזור. כשהילד לומד ומתפתח למלוא הפוטנציאל שלו מבחינה תנועתית ומנטלית ,יותר קל לשים אז את האצבע ולפתור את הבעיה.
לסיכום :שיטת פלדנקרייז כשמיושמת בצורה נכונה עם הילד עובדת על הקשרים התנועתיים - חושיים במערכת העצבים ומשנה המון דברים לעומק, בעדינות אך בעוצמה.
בברכה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלדנקרייז היא עוד דרך להקשיב
דורית דינור16/07/2009שלום רב לך יניב.
ראשית כל הכבוד לך שאתה רגיש ושם לב לדכדוך או לשינוי במצב הרוח של בנך. מה שיכול לעזור הוא שתיתן ביטוי לכך שאתה שם לב אליו ורואה שמשהו קורה לו ותאפשר לו לבטא את מה שהוא מרגיש. אפשר לבטא רגשות בהרבה דרכים, בין השאר גם על ידי עבודה במגע ובתנועה. העבודה במגע, יוצרת קשר אל התחושות ואל חלקי הגוף ויכולה להוות פתח לביטוי של הרגשות. דרכים נוספות שיכולות לעודד ביטוי הן דיבור ושיחה, יצירה באמצעים פלסטיים, ציור או חומרים, מוזיקה ובעיקר--- ה ק ש ב ה לילד שלך. בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)