מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שחיקת סחוס במפרק ירךדנה12/09/2009
במה יכולה שיטת פלדנקרייז לסייע לבעיות במפרק הירך ?
עקב כאבים וצמצום טווח התנועה הפסקתי למעשה להשתתף בשיעורים.
מה ניתן לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלדנקרייז ומפרק הירך
דורית דינור12/09/2009שלום לך ד.
את שואלת מה אפשר לעשות במקרים של שחיקת סחוס במפרק הירך. יש הרבה מה לעשות, מבחינת תנועתית. למשל להניע את מפרק הירך בדרכים שאינך מכירה, כמו למשל באמצעות הרגל השניה, באמצעות האגן, באמצעות הצלעות ועוד. את זה ניתן לעשות בשיעור אישי, כי בשיעור קבוצתי, יש סיכוי שאת ממשיכה לעשות את מה שאת רגילה וכואב לך. כמו כן, העדינות, האיטיות והמגע הברור אל השלד יכול לשפר את הדרך בה את מפעילה את המפרק שלך.
מציאת דרכי הנעה חדשות יכולה לשפר את התחושה והתנועה במפרק הירך. המפרק כולל לא רק סחוס אלא גם נוזל תוך מפרקי, שרירים, גידים ועוד. יש אפשרויות לשיפור תנועתי שם. בהצלחה לך, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה"המגע הברור אל השלד"
דנה12/09/2009התוכלי בבקשה להסביר מעט את הביטוי הזה בו השתמשת ?
תודה על תגובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלדנקרייז ומפרק הירך
איתן לרנר12/09/2009ורד שלום,
שחיקה של המפרק נובעת מלחץ קבוע על המפרק של משקל הגוף בעת תנועה.משקל שלא מחולק בצורה טובה על פני חלקי הגוף השונים.
בשיעור פרטני תוכלי להרגיש ולהכיר באופן תחושתי עמוק יותר את התנועה של המפרק ביחס לתנועות האגן והגב והידיים ושאר חלקי הגוף ולארגן את התנועה כך שהעומס יעבור דרך השלד בצורה שמשחררת את המפרק מהלחץ המיותר .
בשיעור כזה המורה יוצר סביבה וגירויים שונים המותאמים לך ולמצבך ואת לומדת להשתמש ברגל בצורות חדשות ובהקשרים חדשים ובלתי הרגליים .
כאשר אנו מצמצמים את יכולת התנועה שלנו הפגיעה אינה רק במקום הפגיעה המקורי וכך מי שמפרק הירך שלו מוגבל יכול למצוא עצמו מגביל את תנועות הגב והחזה וכתוצאה את הנשימה שלו על מנת לשמור על האזור הפגוע נייח ולא מכאיב , או על מנת לפצות על התנועה של המפרק בעזרת חלקים אחרים. כאשר אני לומד להקשיב לעצמי ולאופן הפעולה שלי אני יכול לשפר את יכולת התנועה באופן כזה שהמצב המתואר אינו מתרחש והחופש לנוע , לנשום בקלות הולך ומשתפר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבפיזיותרפיה נאמר לי
דנה12/09/2009ראשית תודה על התגובות וההסבר.
בפיזיותרפיה הוסבר לי כי טווח התנועה של המפרק נוטה להמשיך ולהצטמצם
וזאת במידה ולא משקיעים במתיחות ובהרחבת הטווח.
אני מבינה שבפלדנקרייז מדובר על "עקיפה" של עבודת המפרק.
האם לא תהיה הצטמצמות נוספת ביכולת ההנעה של המפרק אם אתרכז
ביצירת מודל תנועתי שונה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיפור התנועה אינו קשור למתיחה
איתן לרנר12/09/2009ורד שלום ,
התפיסה האומרת שעל מנת להרחיב טווח תנועה יש למתוח או לכווץ היא תפיסה מכנית , מקומית ושאינה לוקחת בחשבון שהתנועה היא חלק ממערכת שלמה יותר של מוח ואדם אינטלגנטיים ושל תנועה הקשורה לכל חלקי הגוף.
לדעתי מתיחה כשלעצמה לא רק שלא מרחיבה טווח תנועה באמת אלא שיוצרת תגובות נגד שריריות ובסופו של דבר משנה את טווח ואיכות התנועה לרעה.בכל מקרה התפיסה המקוטעת הזו אינה לקוחת בחשבון את ההקשר הרחב של המפרק אל כל אברי הגוף ותנועותיו .בפלדנקרייז איננו בהכרח עוקפים את העבודה של המפרק אלא לומדים להשתמש בו בהקשרים שונים ובאופנים לא הרגליים כך שגם אם יש מגבלה היא אינה מתרחבת ואת לומדת לנוע כך שהמגבלה אינה משנה לאיכות התנועה.
מקווה שהעיניין יותר בהיר עכשיו.
אם תהיי מעוניינת לשמוע יותר על עבודה פרטנית את יכולה לכתוב כאן או לפנות אליי או לדורית על פי הפרטים המופיעים בפתיח הפורום
בהצלחה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבפלדנקרייז חושבים אחרת
דורית דינור12/09/2009שלום ד.
בפלדנקרייז החשיבה שונה מאשר בפיזיותרפיה. התנועה לפי ראות עינינו כוללת יותר מאשר שרירים. לפיכך, איננו מותחים שרירים אלא מתייחסים אל הדימוי של התנועה המחבר בין המוח, מערכת העצבים, השלד והשרירים. אני רואה שאת מתעניינת. כדאי שנדבר. דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לכם, אני כבר שנים רבות
דנה13/09/2009מכירה את השיעורים של פלדנקרייז, מעריצה את ה"ארכיטקטורה"
של התנועה, סיבובי ה"בורג", הראיה הפנימית המרחבית.
כנראה זה הרגע שלי לקבל מכם סיוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת מוזמנת להתקשר
איתן לרנר13/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעכשו הזמן לחוש
דורית דינור15/09/2009בברכה, דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)