הליכה על הליכון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הליכה על הליכון
    tova
    24/09/2009

שלום שמי טובה בת 75 משתתפת בשיטת פלדנקרייז רציתי לדעת האם לדעתכם הליכה על הליכון
    היא בריאה או שעדיף להימנע ממנה כל עוד אפשרי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הליכה על הליכון

הוספת תגובה

• הליכה על הליכון

איתן לרנר
    24/09/2009

ערב טוב טובה,

ראשית, אני בטוח כי העבודה בשיטת פלדנקרייז משאירה אותך צעירה ברוחך ובגופך.
    מאוד קשה לי לענות על שאלה כזו מבלי לראות אותך כיצד את הולכת ומתנועעת. עם זאת לא הייתי פוסל הליכה על הליכון אם זה מה שאת מרגישה שאת צריכה ובאותה נשימה הייתי מחפש ללמוד ללכת ולעמוד באופן שיאפשר לי להיות חופשי ככל האפשר מההליכון.
    האפשרות לבחור בין הליכה עם הליכון (ולחפש ברוח פלדנקרייז בהליכה כזו אפשרויות תנועה שונות) , לבין הליכה בלתי נתמכת היא אפשרות חשובה כיוון שהיא מאפשרת לך חופש פעולה וזה בעיניי מה שהכי חשוב.

לבריאות וחג שמח

איתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ללכת עם הליכון

דורית דינור
    24/09/2009

שלום טובה, אני מניחה כי את מתכוונת לשאול האם מומלץ ללכת בעזרת הליכון. כי ללכת על הליכון, זו משמעות הקשורה לחדר כושר. בחדרי כושר ישנם הליכונים המדמים הליכה למטרת אימוני כושר.
    אענה על פי מה שהבנתי. את מתלבטת האם ללכת בעזרת הליכון. אוכל לענות לך רק באופן תיאורטי כי לא ראיתי אותך בהליכתך. הליכון, יכול לתת לך ביטחון בהליכה, למנוע נפילות, לתת תמיכה בטוחה יותר לך ולאפשר לך ניידות וביטחון. מצד שני, אני מבינה את ההיסוס להזדקק להליכון ולהיות תלויה בו לשימוש ביום יום. אינני יודעת מה הסיבה שבגללה את שוקלת שימוש בהליכון. האם כתוצאה מאירוע מסוים, ניתוח, נפילה, או כתהליך מתמשך שהגיע לנקודה של צורך כזה.
    יש לשקול כאן את החשש שלך מתלות במכשיר לעומת הביטחון והניידות. ייתכן שבשלב ראשון, תוכלי להשתמש בהליכון רק במקרים מסוימים ולא כל הזמן. ייתכן שהביטחון בהליכה יחזור אליך ותוכלי להפסיק להשתמש בו. בכל מקרה אני מאחלת לך שתלכי למקומות נעימים ותגיעי רחוק. שנה טובה והרבה בריאות, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכה עם הליכון או על הליכון ?

איתן לרנר
    29/09/2009

היי טובה

לאחר שקראתי את דברי דורית הבנתי שלמרות שכתבתי "על הליכון " כמוך, אני הנחתי שאת מדברת על הליכון לשימוש בתמיכה והליכה יומיומית. עכשיו כשאני קורא את דברייך אני חושב שכוונתך היתה להליכון בחדר כושר לצורך תרגול סיבולת לב-ריאה :אם זו כוונתך תשובתי היא שבאופן כללי אין בעיה עם זה וכמובן זה מאוד תלוי כיצד את הולכת. אני מניח שניתן לשפר את איכות ואופן ההליכה בשיעורי הפלדנקרייז שאת מתרגלת על מנת שתוכלי להפיק את המיטב מההליכון וללא פגיעות בגופך.
    לתלמידי אני ממליץ בדרך כלל לא ללכת על הליכון או לעשות כושר לפני או אחרי שיעור פלדנקרייז על מנת להישאר עם רגישות שרירית ותנועתית גבוהה ככל האפשר ולא להגיע לשיעור עם שרירים מכווצים או מתוחים ועל מנת לאפשר ללמידה ולשינויים הנובעים ממנה אחרי השיעור להיטמע.
    בברכה

איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה