מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת חמישה חודשיםיונית30/10/2009
שלום \\ ביתי מוציאה את המוצץ המפה ,אך לא יודעת לשים אותו בפה , ושום חפץ אחר ,וגם לא רגליים ולא תופסת את הרגליים כלל, אשמח לקבל תשובה של כמה אפשרויות ,ואים יש דרך ללמד אותה . תודה מראש יונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להכניס משהו לפה
דורית דינור30/10/2009שלום יונית. אי אפשר עדיין לצפות מבת חמישה חודשים להחזיר את המוצץ לפה העצמה. האם היא מכניסה את הידיים שלה לפה? יש חשיבות לגירויים באזור הפה ולחוויה החושית הקשורה לפה. הפה משמש גם לאכילה וגם לדיבור. בחודשים האלו, הוא האמצעי של התינוקת לחוש את העולם. אם היא מכניסה יד לפה, אם היא מכניסה יד עם צעצוע לפה, זה כבר סימן מצוין, ואני ממליצה לחכות עד שגם הרגליים יגיעו לכיוון הפה בקצב שלהן. בהצלחה, דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום,\\\ איתן
יונית מטרסו04/12/2009היי\\\ ניסיתי בבית לתרגל עם הילדה לאכול ביסקווט לבד לפעמיים זה מצליח ולפעמיים היא מתעצבנת כאילו זה מתסכל אותה מה לעשות ,, כשהבסקווט גדול וארוך זה מסתדר וכהוא קטן זה בעיה ,פניצי לרופא קיבלתי הפניות ללהפרעות אכילה ,ולבית חולים דנה לפרופסור בקשר להקיף הראש ,מה אתה אומר ?? מה נשאר לעשות ?? ומה להגיד לרופא ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות ליונית
איתן לרנר04/12/2009יונית היי
פניתי אל הפורום המאריקאי עליו דיברנו ולא קיבלתי כל התייחסות.כפי שאמרתי לך בשיחתנו , אם קיבלת הפנייה להפרעות אכילה אולי כדאי לנצל את זה וללכת.
לא נראה לי שאת לא צריכה לאמן אותה לאכול , היא עושה את זה מצויין בקצב שלה ולומדת בהדרגה להסתדר עם מוצקים ובמרקמים שונים וגדלים וצורות שונות.אם בשלב זה מוצקים קטנים לא מתאימים לה , תני לה גדולים יותר ואפשרי לה לאכול ולטעום מכל דבר.
לגבי היקף הראש:הייתי הולך כמו שהצעת בפגישתנו ,לרופא התפתחות ילדים ובודק שוב אצל נוירולוג נוסף אבל רק על מנת להרגיע את עצמי ולאחר מכן אם התשובות תקינות מאפשר לה לגדול ולהתפתח כפי שנראה שהיא עושה יפה לבדה.
שבת שלום
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתהליך ההתפתחות הוא אישי
איתן לרנר31/10/2009יונית שלום,
הפה הוא איבר הלמידה החושי החזק ביותר שלנו ודרכו הילד מרגיש ולומד את עצמו ואת העולם . לא הייתי מודאג בשלב זה לגבי הרגליים וזמנן יגיע בוודאי.כן חשוב לראות שהיא מכניסה ידיים ואם מתחילה לתפוס דברים שהיא אכן מכניס אותם לפה.
כמובן שתוכלי למצוא גישות שילמדו אותה להכניס את הרגליים לפה אבל החשיבות היא בלמידה שהיא עוברת בעצמה והכנסת הרגליים לפה היא רק חלק מתהליך נסתר מעיננו של התפתחות המוח והתנועה. אם יש עיכוב בהתפתחות, למשל אינה מכניס כלום אל הפה אף פעם ולא את ידייה וזה נמשך גם לגיל מאוחר יותר , כדאי לבדוק עם מומחה אם יש סיבה לדאגה.
בברכה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת על ביתי
יונית02/11/2009מותר לתת לה לעמוד כשאני מחזיקה אותה כמובן,עלי,או על המיטה [בת חמישה וחצי חודשים] אני עושה זאות והיא יציבה ,יש נזק אין ?? תודה מראש, וטוב שיש כזה אתר ,כל הכבוד על הסבלנות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות מבשילה בתהליך אישי ועצמאי
איתן לרנר03/11/2009יונית שלום
לא ברור משאלתך אם היא נעמדת או את מעמידה אותה.אני מציע לך לא להושיב או להעמיד אותה או כל דבר אחר שהוא בבחינת קיצור דרך וטרם זמנו, כיוון שהעמידה( ולצורך העיניין כל שלב אחר בהתפתחות) היא חלק מתהליך שנוצר בהדרגה ומבשיל לאט ובסדר מסויים וחשוב שיבשיל ויתפתח בצורה טבעית.
אם היא מתחילה להיעמד ונאחזת בך ,תאפשרי לה להיאחז בך, יחד עם זאת תשתדלי לא להחזיק אותה או לתמוך בה אלא אם את חוששת שהיא תיפול במקום או סביבה לא בטוחים . במקרה כזה המגע צריך להיות קל או יותר טוב,להיות בהיכון עם ידיים מסביבה ללא מגע .
ככל שהדבר מתאפשר עדיף שהיא תהיה בסביבה בטוחה לנפילה (על הרצפה וללא חפצים בולטים וחדים) ואז לאפשר לה ליפול כשזה קורה, זה חלק חשוב מתהליך הלמידה.
הכלל שאני נוהג על פיו הוא להתערב כמה שפחות.
מקווה שעזרתי לך
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד''ר איתן לרנר המשך
יונית מטרסו20/11/2009שלום \\\ הקטנה כבר בת שישה חודשים וחצי ,לא יודעת לשים מוצץ בפה ולא שום דבר אחר ,אני שמה לה נשחן בפה היא רוצה ,איך לא יכולה להגיע ,כאילו 10 ס''מ לפה הפעולה הזו לא קיימת אצלה ונראה שהיא לא מבינה אותה ,יש לה צורך לשים דברים בפה .כשהיא על הבטן אז היא נופלת על הידיים הוא החיטול ושמה אותו בפה ,מה הבעיה ??פה מה קורה ??,ובימים האחרונים כשאני מאכילה אותה לאחר שהיא בולעת את האוכל פירות או מרק היא מוציאה את הלשון כלפי חוץ כמו אכילה ברוורס ואין לה כלום בפה ,היא יודעת לפתוח את הפה לכפית .מה יש לה למה זה קורה ??? ויש לה רגל אחת יותר אורכה וגדולה ,תודה יונית [אני בת 39 וזו ביתי היחידה בבקשה תעזור לי לקבל עזרה .]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליונית
איתן לרנר20/11/2009יונית שלום
מאוד קשה לי להבין ממה שכתבת מהי הבעיה עליה את מדברת.לגבי הכנסת דברים לפה ענינו לך בשאלתך הקודמת . האם השתנה משהו אצלה בנושא הזה מאז ?לא כל כך הבנתי מדברייך.
לגבי אורך הרגל :האם זה מולד , אני מניח שזו בעיה עלייה נבדקה אצל הרופא ?
אם יש לה רגל ארוכה יותר כדאי יהיה לחשוב על שיעורי פלדנקרייז פרטניים על מנת שהשוני באורך הרגליים לא יפגע ביכולת שלה להתנועע ולארגן את הגב ויתר הגוף לקראת זחילה ואחר כך הליכה .
נ.ב :אינני דוקטור
בברכה
איתן לרנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיתן לרנר תודה
יונית מטרסו20/11/2009המצב לא ישתפר והיא לא מכניסה דברים לפה כמו קודם מה עושים ?? ולמה זה ?? ויש לה צורך למוצץ או לנשכן עבור השניים שבדרך ,איפה היא תוצאי את התיסכול הזה ללא נשיכת דברים ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליונית
איתן לרנר21/11/2009יונית שלום
אני עדיין לא מצליח להבין באופן ברור את דברייך. אני מציע לפנות לרופא לבירור שהכל בסדר ואם את מעוניינת אפשר לפנות אליי או לדורית דרך המספרים שמופיעים בפורום ולהיפגש .
בברכה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהכניס דברים לפה
דורית דינור23/11/2009שלום יונית
את שואלת על שני נושאים. אחד האם לאפשר לה לעמוד ולתמוך בה. הנושא השני קשור לפה ללשון ולהכנסת דברים לפה. אתחיל מהסוף. הוצאה והכנסה של הלשון והמשחק איתה, הוא חלק חשוב בהתפתחותה של ביתך. הלשון נחוצה לנו לאכילה ולדיבור מאוחר יותר. אני ממליצה לך לעודד את משחקי הלשון של ביתך על ידי חיקוי. תוציאי גם את הלשון שלך ותשחקי איתה. את יכולה גם לתת לה גירויים בלשון, כמו לגעת לה בעדינות בלשון וגם לעצמך. כך היא תכיר את חווית הפה של עצמה. במקביל, כדאי לתת לה מאכלים שתכניס לפה. הטעם יגרה אותה להתמיד וכך היא תלמד להכניס דברים לפה. זהו שלב חשוב נוסף בהתפתחות.
לגבי העמדה, את מתכוונת שהיא דוחפת עם הרגליים את המיטה וזה נראה לך כאילו היא עומדת. אך יש הבדל עצום בין דחיפה עם הרגליים ובין עמידה. ההבדל קשור לתפקוד של השלד ושל עמוד השדרה כתמיכה בעמידה. לא אוכל להסביר הושא מורכב זה במייל. אם תרצי יותר פרטים, תתקשרי בבקשה אלינו. אני ממליצה לא להעמיד אותה כפי שאת מתארת. כאשר היא תעמוד בעצמה לא תצטרכי לתמוך בה, וזה המצב הרצוי.
בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורית היקרה תודה על התשובה
יונית מטרסו24/11/2009אבל המצב לא בבליעה אצל הילדה ,את התנועה 10 ס''מ מהפה עים הידיים היא לא יודעת לעשות כאילו היא לא מבינה אותה,ניסיתי לתת לה את הכפית בזמן אכילה שאני מחזיקה לא את היד אז הכי=פית בפה אני מורידה את היד זהו היא לא שם עם היד כמה וכמה פעמיים ניסיתי גם כשהיא רעבה לבקבוק ורק הפה ניפתח והיידים לא זזות ,והיא יודעת להוציא את המוצץ מהפה ,ומעבירה דברים מיד ליד ללא בעיה מסוגלת לתפוס דברים קטנים \ מה קורה פה אני ממש לא מבינה כאילו מישהו יודע את לוח הכפל ,ולא יודע כמה זה אחד ועוד אחד ,בבקשה תעזרי לי להבין זה משגע אותי ומתסכל אותה כי לשים דברים בפה זה צורך במיוחד לקראת השניים תיבוא ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדי להבין ולעזור כדאי להיפגש
דורית דינור24/11/2009שלום יונית היקרה, כפי שכתבתי בכותרת של ההודעה, נראה לי שלא אוכל לעזור מעבר למה שכבר כתבתי לך. עלי לראות במו עיני אותך ואת ביתך, כדי לדעת יותר. אני בטוחה שאת מתארת במדויק, ובכל זאת, כאשר אראה אולי אבין בעצמי. רק כך אוכל לעזור לביתך ובמיוחד לך, גם להבין, וגם לדעת שהכל בסדר כפי שזה. בהצלחה, דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)